Ragıp Zarakolu : Türkiye'nin Alternatif'e ihtiyacı var

 

Ragip Zarakolu 1 aylık kapatma cezasının ardından bugün tekrar okuyucusu ile buluşan Alternatif Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ragıp Zarakolu'nun yazısı.

 

'Alternatif' bugün yeniden hayata dönüyor. 'Alternatif', daha kendini ifade edemeden, 7 günlük çiçeği burnunda bir gazete iken bir aylık bir suskunluğa mahkum edildi. Oysa Türkiye'nin 'Alternatif'e ihtiyacı var.

Bir yıldır içinde yaşadığımız ve bir türlü durulmayan siyasal kriz, Türkiye'nin en büyük sorununun hala, demokrasiden, yurttaşlardan, barış, kardeşlik ve adaletten yana bir alternatifin yükselemeyişi olduğunu bir kez daha doğruladı.

Ama son bir buçuk yıl içindeki gelişmeler, gerçek demokrasiye, temel evrensel insan hakları belgelerinin içselleştirilmesine, bir gün herkesin ihtiyacı olabileceğini doğruladı.

Demokrasiye sadece başı sıkışınca değinmek, ancak kendisi ihtiyaç duyunca insan haklarından bahsetmek bütün inandırıcılığını yitirdi.alternatif_gazetesi_destek

Militarist 12 Eylül Anayasası altında, bir gün herkesin sırası gelebilir. Ve geliyor da. Yazarlar, yayıncılar, gazeteciler, çeşitli mesleklerden aydınlar meslek örgütleri aracılığı ile, zaman zaman yaptıkları açıklamalar ile TCK içinde 301 başta olmak üzere bir çok maddenin, bunun yanında, TMY'de militarizmin isteği üstünde yapılan değişikliklerin basın, haber ve bilgi alma gibi temel özgürlükleri ve genel olarak temel hak ve özgürlükleri kısıtlayacağı konusunda sayısız uyarılarda bulundular.

Muhalif /yurtsever/toplumcu basın sayısız antidemokratik ve keyfi kapatma cezaları ile yüz yüze kaldı geçtiğimiz 2 yıl içinde.

Türkiye, militarist/ulusalcı ve sözde demokrat dinciler arasında seçim yapma zorunda bırakılamaz,

Türkiye'nin bir ‘Alternatif'e ihtiyacı var. Biz de bu alternatifi sergilemek, onun önünü açmak için çıkıyoruz. Türkiye'nin hava gibi su gibi gerçek demokrasiye ve barışa ihtiyacı var.

Bunlar birbirinin olmazsa olmaz koşulu.

Biz bunun için yeniden çıkıyoruz.

Barış olmadan Demokrasi, Demokrasi olmadan Barış olamaz.

Kimse kendini kandırmasın.

Barış ve Demokrasinin yolu Diyarbakır'da buluşuyor.

AB'nin yolunun oradan geçtiğini ifade edenler, Barış ve Demokrasi olmadan bunun ham bir hayal olacağını görmek zorunda.

Türkiye militarist ulusalcılık ile sözde liberal dinciliğin karşılıklı manevraları arasında koskoca 6 yılını yitirdi. Bugün bambaşka bir noktada olunabilirdi.

Türkiye'nin bir Alternatif'e olmazsa olmaz hava gibi, su gibi ihtiyacı var.

Biz bunun için yeniden çıkıyoruz.

0 Yorum: