Yeni F.Irak raporu: Kürt liderleri temel konularda taviz vermeye isteksiz

Rapor'da Türkiye'nin F.Irak'taki çıkarlarını korumak için muhtemelen çeşitli önlemler alacağı ve Türk ordusunun, PKK'ye karşı sınır ötesi operasyon düzenlemesi ihtimalinin sürdüğü iddia edildi. Raporun kamuoyuna açıklanan özet bölümünde komşu ülkelere değinilirken, "Türkiye, Irak'ta algıladığı çıkarlarını korumak amacıyla muhtemelen çeşitli önlemlere başvuracak" denildi ve Türkiye'nin PKK silahlı güçlerine karşı sınır ötesi operasyon düzenlemesi "riskinin" devam ettiği kaydedildi. Bu noktada PKK kastedilerek, örgütün bir başka ismi olan "Kürdistan Halk Kongresi" ifadesi kullanıldı. Raporda Kürdistan Bölgesi’ne ilişkin olarak, Kürt liderlerin, bulundukları bölgenin "özerkliğinin korunması üzerinde odaklandığı" ve temel konularda taviz vermeye isteksiz olduğu dile getirildi. Bu konuda raporun kamuya açık bölümünde ayrıntıya girilmezken, Kerkûk sorununun ve petrol meselesinin özellikle kastedildiği belirtiliyor.

Türkiye-İran arasında ittifak var...

Dr.MAHMUT OSMAN: ''KÜRDİSTAN SINIRINA ASKERİ YIĞINAK KONUSUNDA TÜRKİYE İLE İRAN ARASINDA KORDİNASYON VAR'' PNA-Federal Irak parlemantosuna Kürdistan İttifakı Listesi üzerinden üye olan Dr, Mahmut Osman, Iran ile Türkiye hükümetleri arasında sınıra asker yığma konusunda kordinasyon olduğunu ve her iki ülkenin Irak'ta ''Fedeal bir Kürt Bölgesinin'' varalığını kabul etmek istemediklerini söyledi. Osman Iran'ın, PJAK silahlı güçlerinin Kürdistan topraklarından bu ülkeye saldırdığını bahane ederek Kürt köylerini topa tuttuğunu ve binlerce vatandaşın yerlerini terketmek zorunda kaldığını söyledi...

BM'den boşaltılan Kürt köyleri için İran'a uyarı hazırlığı

BM'den boşaltılan Kürt köyleri için İran'a uyarı hazırlığı Gönderen: rizgarionline Tarih: 24.08.2007 Saat: 09:22 Katkıda Bulundu rizgarionline Rizgarî Online/ Birleşmiş Milletler’nin, İran ordusu tarafından ''Kürdistan köylerinin boşaltılması’’ yönünde havadan dağıttığı mektuplar nedeniyle bu ülkeye uyarıda bulunma hazırlığı içinde olduğu bildiriliyor. İran ise dün, Kürdistan Bölgesi'ndeki Kürt köylerine, ''bölgeye askeri operasyon düzenleneceği ve köylerin boşaltılması gerektiği'' yolunda uyarılar içeren el ilanları atılmasıyla ilgisinin olmadığını açıklamıştı.

İran saldırılarının bilançosu ağır

İran devlet güçleri tarafından bir hafta boyunca Medya Savunma Alanlarına yönelik olarak gerçekleştirilen bombardımanın faturası oldukça ağır. 15 Ağustos’ta başlayıp 23 Ağustos’a kadar süren bombardıman sonucu yaylaya çıkan 2 bin köylü dağlardan inmek zorunda kalırken bölgede yerleşik olan yüzlerce aile de köylerini terk etti.