Irkçı Arap aşiretlerinden Kerkük’te Kürtlere karşı sonsuza dek şavaşma kararı

image Irkçı Arap aşiretlerinden Kerkük için savaşma kararı

Rizgarî Online/ Haber-Yorum/ Federal Irak Parlamentosu, Kerkük'ü de ilgilendiren yerel seçim yasasına ilişkin oylamayı anlaşma sağlanamaması üzerine Eylül ayına ertelerken, dün Kerkük`te biraraya gelen önde gelen 240 Sunni aşiret lideri de, “kentin bir Kürt kenti haline gelmesine geçit vermeyeceklerini”, bunun için “sonsuza dek mücadele edeceklerini” ilan ederek, BAAS ırkçılığının halen yaşamakta olduğunu haykırdılar... Kürdlerin Kerkük'ü bir iç savaşa sürükleme çabasında olduğunu da iddia eden ırkçı aşiret başkanları, seslendirdikleri ortak bildiride silahlarını kuşanacaklarını ilan etti.Arap aşiretleri

Parlamentonun ve iktidarın kente sahip çıkmasını isteyen taraflar, aksi takdirde Kerkük kentinde büyük bir çatışmanın başlayabileceğine işaret ederek,” kentin Irak'ın bir parçası olarak kalması için canlarını vermeye hazır olduklarını” duyurdu.
IHA`nın Kerkük`ten bildirdiğine göre “bu konuda Kürtlerden gelecek saldırılara da kayıtsız kalmayacaklarını belirten Araplar, “usulsüz” ve “hile” olarak yorumladıkları hiçbir hatayı da affetmeyeceklerini duyurdu.

Dün Kerkük'e gelen Savunma Bakanı Abdulkadir Muhammed Casım el-Ubeydi'ye de tepki gösteren Şii ve Sünni Arap aşiretleri, bakanın kentte yaşanan gerilimi algılayamadığını ifade etti. Liderler, “Kerkük bizim kanımız” diyerek kararlılıklarını ortaya koydular. Uzmanlar, Arapların bu konudaki memnuniyetsizliğinin, Irak'taki şiddeti yeniden artıracağından endişe ediyor.

RO/Cemil Süphan

image PNA-Kürdistan Bölge Başkanlığı Toplantısı Başkan Barzani yönetiminde yapıldı. Görüşmede, Kürdistan Bölgesi ile Bağdat ilişkileri ele alındı.

Başkan Barzani yönetiminde dün gerçekleşen Kürdistan Bölge Başkanlığı Toplantısına, Kürdistan Bölge Başkan Yardımcısı Kosret Resul Ali, Parlamento Başkanı Adnan Müftü, Başbakan Neçirvan Barzani, Yardımcısı Ömer Fettah, Parlamento Başkan Yardımcısı Dr.Kemal Kerkuki, Irak Başbakan Yardımcısı Berhem Ahmet Salih, Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Politbüro Genel Sekreteri Fazıl Mirani, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Politbüro üyesi Erselan Bayız ve Kürdistan Bölgesi Divanı Başkanı Dr.Fuad Hüseyin katıldı.

Toplantıda, Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasında askıda kalan meseleler değerlendirilirken, Bağdat ile Kürdistan Bölgesi’nin iki taraf arasında askıda kalan meselelere bir çözüm yolunun bulunması için oluşturduğu Yüksek Komisyon’dan da bahsedildi.

Toplantının bir diğer bölümü Kürdistan Bölgesi ve hükümetin yeniden organize edilmesiyle ilgiliydi. Toplantıda, şuana kadar birleşmeyen üç bakanlığın birleştirilmesi kararı alındı.

Toplantıda, ayrıca, Kürdistan Bölgesi’nde seçim ve seçim tarihi ve sözkonusu seçimlere hazırlık keyfiyeti değerlendirildi.

Toplantıda, Kürdistan Bölge hükümetindeki kurum ve kuruluşların esasının sağlamlaştırılması vurgulandı.

EN SON KERKUK HABERLERi

Barzani: Artık yeter

TARAFLAR UZLAŞAMADI...KERKÜK TATİLDEN SONRAYA BIRAKILDI...

Musul’da 500 Kürde ait toplu mezar bulundu

Kürtlere Kerkük’te Türkiye, Irak ve Suudi Arabistan kuşatması!

Irak Dışişleri Bakanlığından, Türkiye’ye: Kerkük’e karışma

0 Yorum: