İRAN’DAN KÜRDİSTAN’IN DOĞUSU’NDAKİ BÖLGELERDE YENİ BİR FÜZE DENEMESİ

Kurdistan, Iran-Turkey PNA-İran İslam Cumhuriyeti’nin Irak sınırında yeni yaptığı bir füzeyi denediği bildirildi.

İran’ın ABD ordusunun olası  bir sınır ihlaline karşı hazırlık yapmak amacyla yeni yaptığı füzeyi ’ın doğu bölgelerinde gerçekleştirdiği bildirildi.

İran’ın resmi devlet televizyonu, ’ın doğu bölgelerinde gerçeleştirilen denemelerle ilgili görüntüleri yayınladı.

Samin adı verilen füzelerin ’ın doğusundaki Merivan kentinde denendiği bildirildi.

İran Devrim Muhafızları’nın da uzun menzilli bir başka füzeyi denedikleri bildirildi. 

Güney’e hava saldırısı

 

bombebaran İlk saldırının Amediye’ye bağlı Bohola Köyü’ne yapıldığını duyuran HPG, köylülere ait bahçelerin zarar gördüğünü belirtti. Akşam saatlerinde ise Medya Savunma Alanları’na bağlı Şîkefta Birîndara alanı ile Şive ve Zevê köylerinin bombalandığı açıklandı.

Türk ordusunun Güney ’da bulunan sivil yerleşim alanları ve Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları sürüyor. HPG Basın İrtibat Merkezi(BİM) önceki gün Türk savaş uçakları tarafından yapılan saldırıya ilişkin bilgi verdi. 10 Kasım günü savaş uçaklarının sabah saatlerinde Xakurke bölgesinde keşif uçuşları yaptığını aktaran BİM, öğlen saatlerinde Amediye, akşam saatlerinde ise Medya Savunma Alanları’na saldırı düzenlendiğini açıkladı.
HPG BİM konuya ilişkin şunları kaydetti: “10 Kasım günü gündüz saat 11:00’da Medya Savunma Alanlarına bağlı Xakurke alanında TC ordusuna ait savaş uçakları keşif uçuşları yapmıştır. Saat 15:00’da savaş uçakları Amediye’ye bağlı Boloha Köyü’ne saldırı düzenlemiştir. Yapılan saldırı sonucu köylülere ait bahçeler zarar görmüştür. Akşam saat 21:00-22:00 saatleri arasında Medya Savunma Alanları’na bağlı Şikefta Birindara alanı ile Şive ve Zevê Köyleri’ne hava saldırısı yapılmıştır. Yapılan saldırıların ayrıntıları yarın(bugün) kamuoyuna duyurulacaktır.” Bu arada yerel kaynaklar da hava saldırılarını doğrularken, Amediye ve Dereluk Nahiyesi çevresinde bulunan birçok köyde evlerin pencerelerinin kırıldığını, köylülerin evlerini terk ederek korunaklı alanlara çekildiğini bildirdi. ANF/BEHDİNAN YENİ ÖZGÜR POLİTİKA

85 Yıllık Türkiye'den, 1000'lerce yıllık Kürdistan'a tahammülsüzlük davası!

Nil Demirkazık hakkında dava açıldı

Nil Demirkazık ANF ANKARA / Nil  Demirkazık hakkında TCK’nın 215. Maddesinden açılan soruşturma sonucu “suçu ve suçluyu övme”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçlarından dava açıldı.

Nil Demirkazık hakkında Ankara’da bir gazeteye verdiği röportajdaki sözlerinden dolayı başlatılan soruşturma kapsamında dava açıldı. Davaya Ankara Ağır Ceza Mahkemelerinde önümüzdeki günlerde başlanması bekleniyor.

 

Demirkazık röportajında  “PKK Terör örgütü değildir, Sayın Öcalan Kürt halkının ve Kürdistan’ın lideridir”  ifadelerinin yansıra “PKK barış için mücadele vermektedir, Bu mücadelede Türkiye’nin öncelikli olarak PKK’li gençlerin dağlarda neden Kürt halkını savunmak zorunda bırakıldıklarını düşünülmesi gerekiyor . PKK’li şehitlerde anne baba evladıdır sadece  ölen askeri şehit sayarsak ayrımcılık bölücülük yapmış oluruz. Ben PKK li gençler içinde  için de gözyaşı döküyorum” demişti.

Demirkazık, “Türkiye sadece Türklerin değildir aynı zamanda Kürtlerin vatanıdır” derken yeni bir sivil Anayasada Kürtlerin dil ve kültürel kimliğinin de kabul görmesi gerektiğini vurgulamıştı.  Demirkazık  AKP’yi  “takiyyeci”,  milliyetçi kesimi  “paranoyak”, Türk halkını ise “ayrımcılıkla” suçlamıştı.

 
Türkiye’nin “Güneydoğu bölgesi” olarak adlandırılan bölgenin aslında “” olduğunu söyleyen Nil Demirkazık ,  Türkiye tarafından “Kuzey Irak” olarak adlandırılan  bölgenin de aslında “  devleti” olduğunu anlatarak, “Kuzey Irak Türklerin uydurmasıdır, orası da   dır, Güneydoğu olarak bilinen bölgede   dır ,  kimseye tarih dersi vermek istemem Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal bile o bölgeden   olarak söz etmişti 80 yıl önce” demişti.