Şii Lider Sistani: “KERKÜK’ÜN GELECEĞİNİ KERKÜK HALKI BELİRLEYECEK”

image PNA-Irak’taki Şii Mercii Ayetullah Ali Sistani, Kerkük’ün geleceğini Kerkük halkının belirleyeceğini söyledi.

Şii din lideri Ayettulah Ali Sistani’nin Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Sistani’nin Kerkük’ün geleceğini Kerkük halkının belirleyeceğini söylediği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Sistani’nin Fransız Haber Ajansı’nın bir sorusuna cevaben, Kerkük meselesinin çözüme kavuşturulması için refarandumun en uygun yol olduğunu belirttiği kaydedildi.

“KÜRDİSTAN’DAN KOPARILAN BÖLGELER SORUNU BU YILIN SONUNA KADAR ÇÖZÜLMELİ”  image  
PNA-Federal Kürdistan Bölgesi’nin (FKB) Dış Bölgelerden Sorumlu Bölge Bakanı Dr. Muhammed İhsan, Bölgesel Yeniden İnşa Timi’nin (RRT) Organizatörü Lousy Tamleen ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki son siyasi gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Irak Daimi Anayasasında bulunan 140.madde, maddenin uygulanması konusunda atılan son adımlar, Irak Parlamentosunun gizli bir oturumla kabul ettiği ve Kerkük’ü yakından ilgilendiren 24.madde ve Irak vilayetler seçim yasası değerlendirildi.

Görüşmede, Yeni Irak’ın demokratik temelde kurulması, tarafların da anayasa ve anlaşmalara göre muamele etmesi ve bütün tarafların görüşüne saygı gösterilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Görüşmede ayrıca, özellikle Kerkük ve Kürdistan’dan koparılan bölgeler ve sorunların çözülmesi için uygun bir çözüm yolunun bulunmasından bahsedildi.

Görüşmede, iki taraf 2008 yılının sonuna kadar koparılan bölgelerin sorununun çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Türkiye, Irak’ı siyasi krizin eşiğine getirdi

Dr.MAHMUT OSMAN: ‘’IRAK’TAN KERKÜK’E GÜÇ KAYDIRMAK ARAPLAŞTIRMA ANLAMI TAŞIYOR’’

Kandil’den Kerkük mesajı:Sömürgeciler Kürtleri denetim altında bulundurmak için Kerkük’ü enegelliyorlar”

Türkiye, Saddam Hüseyin rejimininden sonra Kürtlerin bütün kazanımlarını azaltmak için her yolu deniyor

0 Yorum: