Crocker: “Amerika Hiçbir Şekilde Kürtlere Sırtını Dönmeyecek”

Mesut Barzani-Ryan Crocker-kurdistan

Rizgarî Online/Kürdistan TV’ye özel bir açıklamada bulunan Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, ülkesinin hiçbir şekilde Kürdlere sırtını dönmeyeceğini söyledi. Crocker, “Irak’ın özgürleştirilmesi süreci başlamadan önce de ABD, Kürdistan bölgesini desteklemiştir. Amerika geçmişte olduğu gibi gelecekte de, Kürdistan’a yönelik desteğini sürdürecek ve hiçbir şekilde de sırtını dönmeyecektir” dedi. Amerika’nın, Kürdistan bölgesine yönelik desteğini kestiği yönündeki haberlere de tepki gösteren Büyükelçi, bu tür iddiaların kesinlikle gerçekleri yansıtmadığını kaydetti.

Barzani: “Kendi arzumuzla Irak’la birlikte yaşamayı benimsedik”

Öte yandan Başkent Hewlêr’de ‘Kuzey Vilayetleri Ekonomi Konferansı’ düzenlendi. Konferansa Kürdistan Bölge Hükümeti (KRG) Başbakanı Neçirvan Barzani, F.Irak Başbakan Yardımcısı Rafeg İsavi ve Amerika’nın Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker’de katıldı.

KTV`nin bildirdiğine göre Konferansta bir konuşma yapan Başbakan Barzani, vilayetler arasında işbirliğinin kurulması ve yürütülen projelere yönelik gerçekleşen konferansa katılmaktan büyük bir memnunluk duyduğunu dile getirdi.

Başbakan, “Bugün demokratik ve federal bir yapı içerisinde ülkemizi yeniden kalkındırma gibi bir fırsatı yakalamış durumdayız. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmeli ve halkımıza en iyi hizmeti götürmeliyiz. Irak’taki etnik gruplar Kürt, Arap, Türkmen, Kıldan, Asuri ve diğerleri geçmişte çok büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı. Daha önceleri karşı karşıya kaldığımız zorlukları bir daha yaşmamak ve parlak bir geleceğe ulaşmak için bugün birbirimize daha çok yardımcı olmalıyız” dedi.
Irak savaşı sonrası kendi istekleriyle, Irakla birlik ve beraberlik içinde yaşamayı tercih ettiklerini de dile getiren Başbakan Neçirvan Barzani, anayasanın temel alındığı demokratik ve federal bir sistem altında, birlikte kardeşçe ve barış içinde yaşayabileceklerine inandıklarını belirtti

RO/Ömer Kaçar

Crocker, “Erbil - Bağdat Sorunları, ‘anahtar Iraklılarda olacak şekilde’ çözülmeli”

Barzani: Artık yeter

Irak Dışişleri Bakanlığından, Türkiye’ye: Kerkük’e karışma

BAŞKAN BARZANİ İLE CROCKER, SON SİYASİ GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ..

ABD SESSIZ : "TÜRKİYE İLE İRAN'IN ORTAK OPERASYONLARINDAN HABERİMİZ YOK"

Talabani ve Rice ortak basın toplantısı düzenledi

ABD’NİN BAĞDAT BÜYÜKELÇİLİĞİ: ‘’KERKÜK’ÜN GELECEĞİNİ IRAK HALKI BELİRLEYECEK’’

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi’nin genel durumu ve özellikle FKB hükümetinin siyasi ve ekonomik gelişmelere verdiği önem ele alındı.

Tezkereye ABD ve Kürdistan’dan tepki

Katliamcı devletler Kerkuk referandumunu erteletti!

Talabani haberindeki manipülasyon

ABD Kürtleri yüzüstü mü bırakıyor?

Kürdistan - ABD'NİN BAĞDAT BÜYÜKELÇİĞİLİĞİNDEN CROCKER'İN KERKÜK İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARINA DÜZELTME

Kerkük referandumunun yapılması için süreç hızlandı

ABD Büyükelçisi: Kerkük Referandumu yıl sonunda yapılamaz

0 Yorum: