Kerkük’teki Patlamanın Faili İstanbul’da Kaçırıldı

kerkk_patlama Irak Parlamentosu tarafından gizli bir şekilde oylanarak kabul edilen 24. maddeyi protesto etmek için sokağa dökülen Kerkük halkına yönelik yapılan bombalı eylemin kararını verdiği iddia edilen İmad Abdulrahman Bağdat’taki Türk Büyükelçiliği tarafından kaçırılarak İstanbul’a getirildiği ileri sürüldü. Abdulrahman’ın İstanbul’da henüz bilinmeyen bir Hastane’de tedavi edildiği öğrenildi.

22 Temmuz’da Irak Parlamentosu Kürt Milletvekillerinin tepkisine rağmen Kerkük’ün kaderini belirleyen 24. maddeyi onayladı. Irak Parlamentosu’nun kararını protesto etmek amacıyla Kerkük başta olmak üzere Hewler, Süleymaniye, Duhok ve bir çok ilçede 10 binlerce Kürt gösteri düzenledi. Gösterilerin öncülüğünü yapan Kerkük şehri, gösteri esnasında bombalı saldırıya maruz kaldı. Yapılan bombalı saldırıda 27 kişi yaşamını yitirdi ve 190 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Olaydan sonra bütün dikkatler Türkmenlere çevrildi. Olaydan bir gün önce Türkmenler tarafından toplantı yapıldığı ve toplantıda bombalı saldırı ve göstericilerin taranması yönünde karar çıktığı ileri sürüldü.KIRKUK KURDISTAN KERKUK KURDISH1

Türkmeneli TV’de ilginç konuşmalar!

İsmini vermek istemeyen Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) yetkilisi Kerkük’teki olay hakkında önemli açıklamalarda bulundu. KDP yetkilisi yaptığı açıklamada Kerkük’te düzenlenen gösterinin arifesinde Türkmen TV’ye katılan Tugay Komutanı Hasan Turan gösteriye yönelik yaptığı açıklamada ‘yarın Kerkük’te yapılacak olan gösteri kanun dışıdır. Biz böyle bir gösteriye müsaade etmeyeceğiz ve böyle bir şeyi de kabul etmeyiz’ şeklinde açıklamada bulunduğunu söyledi.

Katliam kararı toplantıda alındı

Kirkuk-Kurdistan Suicide Explosion kerkuk itc turkey iraq (2)Aynı kaynak Türkmenler’in bir taraftan televizyonda provokatif söylemler söylerken, diğer taraftan da konu ile ilgili toplantı düzenlediklerini belirtti. Aynı saatlerde Türkmen komutan İmad Abdulrahman ismindeki kişi ise Türkmenlerle toplantı düzenlediğini aktararak, şunları dile getirdi: “İmad Abdulrahman toplantı esnasında şehirde düzenlenecek olan gösteri ile ilgili bir konuşma yapıyor. Konuşmasında 10.00 ile 11.00  saatları arasında göstericilerin arasında bomba patlayacak. Patlama esnasında polis ve güvenlik güçleri göstericileri dağıtmak amacıyla havaya ateş açacak. Bu esnada siz de halkın üzerine kurşun sıkın.” Aynı kaynak bu bilgileri doğrulayacak belgelerin ellerinde olduğunu da sözlerine ekledi.

  Kirkuk-Kurdistan Suicide Explosion kerkuk itc turkey iraq Abdulrahman Bağdat’taki Türk Büyükelçiliği tarafından İstanbul’a kaçırıldı

İmar Abdulrahman Kerkük’te yaşanan olaylar sırasında yaralandı. Çevredeki kişiler tarafından Kerkük’teki El Şifa Hastanesi’ne kaldırıldı. Yeri deşifre olan Abdulrahman Hamid Haci Burhan ismindeki Türkmen tarafından hastaneden kaçırılarak Bağdat’taki Türk Büyükelçiliğine getirildiğini ileri süren aynı kaynak, “Büyükelçi’likteki yetkililer tarfından kanunsuz bir şekilde Türkiye’ye kaçırıldı. Aldığımız bilgilere göre İstanbul’a götürülmüş ve orada henüz tespit etmediğimiz bir hastanede tedavi ediliyor” şeklinde konuştu.

Ankara Kerkük'ten memnun

Irkçı Arap aşiretlerinden Kerkük’te Kürtlere karşı sonsuza dek şavaşma kararı

Barzani: Artık yeter

TARAFLAR UZLAŞAMADI...KERKÜK TATİLDEN SONRAYA BIRAKILDI...

Musul’da 500 Kürde ait toplu mezar bulundu

Kürtlere Kerkük’te Türkiye, Irak ve Suudi Arabistan kuşatması!

Irak Dışişleri Bakanlığından, Türkiye’ye: Kerkük’e karışma

Türk hükümeti, Federe Kürdistan’ın içişlerine karışacağını “tehditlerle” teyit etti!

Kerkük = Kürt sorunu

BAŞKAN BARZANİ: ‘’DIŞ GÜÇLERİN AJANDASI KERKÜK’TE BAŞARIYA ULAŞMAZ’’

BAŞKAN BAZRANİ: ‘’ DIŞ GÜÇLERİN KERKÜK’TEKI AMAÇLARINA HİÇBİR ŞEKİLDE YOL VERMEYECEĞİZ’’

BAŞKAN BARZANİ VE BUSH TELEFONLA GÖRÜŞTÜ: YEREL SEÇİM YASASI DEĞERLENDİRİLDİ

Emir Türkiye’den geldi

KERKÜKLÜLER KARARI ‘’KÜRDİSTAN BÖLGE YÖNETİMİNE BAĞLANMAK İSTİYORUZ’’

'Kerkük Kürtlerin yüreğidir'

YNK : Türkmen Cephesi 4 Kürdü öldürdü

'Ergenekon'un avukatı' Baykal'ın açıklamaları ve ITC saldırısı failleri gösteriyor

Kerkük'te İran, Türkiye, Suudia Arabistan'ın anti-Kürt ittifakı ve ITC parmağı

KERKUK ,ERBiL’DEN SONRA SÜLEYMANİYE’DE  BÜYÜK PROTESTO

KÜRDİSTAN BÖLGE BAŞKANLIĞI’NDAN İNTİHAR SALDIRISINA KARŞI SERT KINAMA...

ERGENEKON IRAK FELLUCE’YE NE GÔNDERDI?

İsyan çağrısından sivil katliama

ITC , ‘’HALKA ATEŞ AÇIN’’ TALİMATI VERDİ...

Sağlık Bakanı: Kerkük'te 25 kişi öldü, 180 kişi yaralandı

0 Yorum: