“Telebimiz reddedilirse, Irak bakanlıklarıyla ilişkilerimizi keseceğiz’’

Young girls heading to the shops in a Kurdish area of Kirkuk

KERKÜK İL MECLİS BAŞKANI YARDIMCISI: ‘’MERKEZİ HÜKÜMET TALEBİMİZİ REDDEDERSE ONLARLA BÜTÜN İLİŞKİLERİMİZİ KESERİZ’’

22-Aug-08 [17:18] PNA-Kerkük İl Meclisi Başkanı Yardımcısı Rebwar Talebani, Kerkük İl Meclisi’nin Kürdistan Bölgesine bağlanması isteği karşısında şuana kadar da ne Kürdistan Bölgesi hükümeti ne de Bağdat hükümetinden bir cevap alamadıklarını bildirdi. Irak’ın Sesi Ajansına konuşan Talebani, Kerkük İl Meclisi’nin Kürdistan Bölgesine bağlanması isteği karşısında şuana kadar da ne Kürdistan Bölgesi hükümeti ne de Bağdat hükümetinden resmi bir cevap alamadıklarını bildirdi. Talebani, ‘’Telebimiz reddedilirse, merkezi hükümetin bütün bakanlıklarıyla resmi ilişkilerimizi keseceğiz’’ dedi. Irak Meclisi, Kerkük ve Kürdistan’dan koparılan diğer yerler için seçim yasasının 24.maddesini kabul etmiş ve bu kabul, Kürdistan Bölgesi tarafından sert bir şekilde reddedilmişti. Irak Meclisi’nin sözkonusu kararından sonra, Kerkük İl Meclisi, 140.maddenin olduğu gibi uygulanmaması durumunda Kürdistan Bölgesine bağlanma kararı almıştı.

OSMAN: ‘TARAFLAR ARASINDAKİ KERKÜK UZLAŞMAZLIĞI SÜRÜYOR’’    

22-Aug-08 [14:40] PNA-Kürdistan İttifak Listesinden federal Irak meclisine üye Dr. Mahmut Osman , Kerkük sorununa ilişkin müzakerelerin sürdüğünü belirterek Kerkük sorununun çözümüne ilişkin hala bütün tarafları razı edebilecek bir uzlaşmaya varılamadığı kaydetti.

Haber ajansı Eswat Irak’ın geçtiği habere  göre , Bağdat’ta siyasi parti ve gruplarla Kerkük meselesine ilişkin  yoğun müzakerelerin yaşandığını  belirten Osman,  ancak tarafların kendi karar ve taleplerinde ısrarlı olması nedeniyle şimdiye kadar herhangi bir uzlaşmaya varılamadığını söyledi.

Osman ayrıca , kendi aralarında uzlaşmaya varılamayan siyasi tarafların BM Irak temsilcisi De Mistura’nın Kerkük ile ilgili sunacağı önerileri beklediğini de sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz ay Mahmut Meşhedani başkanlığındaki federal meclis Kürdistan İttifak Listesinin boykutuna rağmen özellikle Kerkük’ün  geleceğine ilişkin önem arz eden yerel seçimler yasa tasarısını  anayasaya aykırı bir şekilde onaylaması ile  ülke  nerdeyse siyasi krizin eşiğine gelmişti.

Devletin Irak Türkmenleri üzerindeki planları ortaya çıktı

Crocker: “Amerika Hiçbir Şekilde Kürtlere Sırtını Dönmeyecek”

İşte Katliamların TSK ibareli 'GİZLİ' Belgesi

RUS KONSOLUS: “BİZ KÜRDİSTAN’A AYRI BİR ÖNEM VERİYORUZ’’

Crocker, “Erbil - Bağdat Sorunları, ‘anahtar Iraklılarda olacak şekilde’ çözülmeli”

Türk Ordusu Misket Bombaları ile Sivil Halka Zarar Veriyor

Şengal Katliamı bir başlangıçtı

Kerkük üzerinden nüfuz savaşı

Şii Lider Sistani: “KERKÜK’ÜN GELECEĞİNİ KERKÜK HALKI BELİRLEYECEK”

Türkiye, Irak’ı siyasi krizin eşiğine getirdi

Dr.MAHMUT OSMAN: ‘’IRAK’TAN KERKÜK’E GÜÇ KAYDIRMAK ARAPLAŞTIRMA ANLAMI TAŞIYOR’’

Kandil’den Kerkük mesajı:Sömürgeciler Kürtleri denetim altında bulundurmak için Kerkük’ü enegelliyorlar”

Türkiye, Saddam Hüseyin rejimininden sonra Kürtlerin bütün kazanımlarını azaltmak için her yolu deniyor

Şengal Katliamı: 500 ölü, 400 yaralı KERKÜK BİR KÜRT KENTİDİR

0 Yorum: