Kurdistan Haberleri - 3

Türk ordusu sınırötesi operasyon yapmak isterken ağır kayıp verdi. Alınan bilgilere göre 8 asker esir alındı ve 40 asker öldürüldü.

Kürdistan Duhok, Süleymaniye ve Hewlêr'de PKK üst veya temsilciliklerinin bulunmadığını belirten Barzani, "Ancak eğer Türkiye böyle bir şey söylüyorsa, bunu Kürdistan Bölgesi'ne müdahale gerekçesi yapmak için söylüyordur. Biz PKK ile Türkiye çatışmasında taraf olmayacağız. Ancak hedef alınırsak, kendimizi savunacağız" dedi...

Kürdistan Konuya ilişkin PNA’ya demeç veren Sınır Muhafız güçlerinin sorumlusu Hüseyin Temer, bu sabah saat 06:30’da Türk topçularının Zaho’ya bağlı Kare, Baloka, Zozanıt Ava Sarke ve Pışti Hırorı köylerini, Amediye’ye bağlı Nızordı, Şaca, Çemki, Kokeri, Reşaba ve Zılı köylerini ağır bir biçimde topa tuttuğunu bildirdi...

Tezkerenin Meclis'ten geçmesiyle birlikte İran ve Irak sınırına sevkiyat yapan Türk ordusunun dün gece Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Oremar mıntıkasından başlattığı sınır ötesi operasyonda çıkan çatışmada, 16 asker yaşamını yitirdi. 19 askeri...

-Mehmet Barlas Kuzey Irak Kürtleri, şu anda Amerika'nın Irak'taki tek dayanağı konumundalar. Yani yeni "Stratejik müttefik"ler onlar şimdi.

Türk devletinin saldırılarına karşı kurulan inisiyatif, şu ana kadar 30 bine yakın gencin Kürdistan'ın savunulmasında gönüllü yer almak için askerlik şubelerine ön kayıtlarını yaptırdıklarını duyurdu.

ABD, Dışişleri Bakanlığının operasyon bölümünde görev yapan yetkililer, konuyla ilgili gelişmelerin izlendiğini belirterek, her hangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

DTP Erzurum İl Örgütü'ne saldıran 2 kişinin kimliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gizli tutulurken, DTP binasının önündeki sokakta Türk bayrakları taşıyan 50 kişilik grup, yürüyüş yaptı.

Bilindiği gibi, resmi ideoloji Türk-İslam sentezidir.Türk ırkını islamimotiflerle süsleyip, ülkede yaşayan diğer halkları yok sayarak, Türkmiliyetçiliğine monte ederek, tek tip bir ulus oluşturmak istemişlerdir. Bunubaşarmak için de, yasalarını buna göre düzenlemiş, provakasyonlar yapılmış (6-7eylül olayları, Alevi-Sunni, Kürt-Türk çatışmaları yaratarak), baskı ve eritmepolitikalarını da ekleyerek, gerçekleştirmeye çalışmışlardır. Bu durumda, Ermeniler ve Rumlar yok edilmiş, nüfusunun yoğun olması nedeniyle,Alevileri ve Kürtleri yok edememişlerdir.

Turkiye`de AKP hukumeti ve Ordusu gunlerdir el ele vermis ortadoguyu daha kirli yeni bir savas sahnesine cevirmek icin plan ve program yapmaktadirlar. Kendi toplumuna da bu yeni savas icin seferberlik cagirisi yapmaktadir. Turkiye meclisinden Irak ve Guney Kurdistan`a askeri operasyon yapmak icin savas tezkeresi cikarmaktadir. Kurt halkinin olumu uzerinden, insanlik icin suc sayilan, bu kapsami genisletilmis kirli savasi devreye sokmak isteyen Turk devleti, amacina ulasmak icin ne kadar yalan ve karlama varsa devreye koymus bulunmaktadir. Bununla da sebep olacagi olum iskence ve goz yasini icin kilif bulmaya calismaktadir...

Rizgarî Online/ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington'un istediği tek şeyin PKK' nin bitmesi olduğunu bildirdi. Bakanlık sözcüsü Tom Casey, eski CIA yetkililerinden Graham Fuller'in makalesinde PKK'nin İran seksiyonu Pejak'i kastederek, "ABD, Kürd teröristleri İran'a karşı destekliyor" ifadesini kullanmasını değerlendirdi. İddiayı yalanlayan Casey, "ABD'nin PKK ile teması yok ve PKK'yi desteklemiyor. PKK, bir terör örgütü ve o şekilde muamele görüyor. Bizim istediğimiz tek şey PKK'nin bitmesi" dedi.

PNA-Irak Parlamentosu bugün gerçekleştirdiği olağan toplantıda Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’nde sınır ötesi operasyonlar konusundaki tehditlerinin Kabul edilemeyeceğini duyurdu.

PNA-Norveç’in Ankara Büyükelçisi Cecılıe Landsverk, sınır ötesi harekat konusunda, “Umarız ki bu sorun normal olarak çözülür ve herhangi bir sınır ötesi harekat yapılmaz'' diye konuştu.

PNA-Suriye Enformasyon Bakanı Muhsin Bilal, ‘’Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın Ankara ziyareti sırasında Türk yetkilileriyle sınır ötesi harekat konusunu görüşmediğini’’ söyledi.

PNA- Türk parlemantosunun Türk ordusuna sınır ötesi operasyon yapma yetkisi verme kararının ardından Hewler, Duhok ve Zaho’da düzenlenen büyük gösterilerin dördüncüsü Süleymaniye’de düzenleniyor.

PNA-Kürdistan İttifak Listesinden Federal Irak Parlamentosuna üye olan Dr.Mahmut Osman ,Türkiye’nin olası sınırötesi operasyonla ilgili yaptığı açıklamada , PKK sorununu müzakere etmek için Irak merkezi hükümeti tarafından Türkiye’ye gönderilecek her heyetin içinde Federal Kürdistan Bölgesi (FKB)nin temsilcisinin bulunmaması halinde sözkonusu görüşmelerin başarıya ulaşamayacağının altını çizdi.

PNA-Irak Parlemanto Başkanı Mahmud Meşhedani, Türkiye’nin tehditlerine karşı Arap ülkelerinden tutumlarını göstermeleri gerektiğini söyleyerek, ‘’Çünkü Irak bir Arap ülkesidir ve bu tehditlere karşı ortak savunma sözleşmesi öne çıkarılmalı’’ dedi.

PNA-Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Mun’un Türk Meclisi tarafından alınan sınır ötesi operasyon kararından ‘endişeli’ olduğu bildirildi.

PNA-Bahtiyar Molla Ahmed/Süleymaniye: Fransa’ya düzenlediği resmi temaslarının ardından Federal Kürdistan Bölgesi’ne dönen Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, ''Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesine yönelik bir sınır ötesi operasyonu düzenleyebileceğini zannetmediğini'' söyledi.

Kurdistanda Gündem -2