Crocker, “Erbil - Bağdat Sorunları, ‘anahtar Iraklılarda olacak şekilde’ çözülmeli”

crocker 20-Aug-08 [14:0] PNA-ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker, Kürdistan Bölgesi, vilayetler ve merkezi Bağdat hükümeti arasındaki sorunun, çözümün “anahtarının Iraklıların elinde olacağı şekilde” çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Başkent Hewler’de bugün başlayan ‘’Kuzey Vilayetleri Ekonomi Konferansı’’nda bir konuşma yapan Crocker, “Kürdistan Bölgesi, vilayetler ve merkezi Bağdat hükümeti arasındaki sorunun çözümünün anahtarı Iraklıların elinde olacak şekilde çözüme kavuşturulmalıdır” dedi.

Irak’ın geçmişte siyasi, ekonomi ve sosyal alanında kaydettiği kazanımlarına vurguda bulunan Ryan Crocker, “Irak şuanda geçiş aşamasında. Ve özellikle ekonomi alanında Amerika’daki iktidarın el değiştirme aşaması bağlantılıdır” dedi.

Amerika’nın vilayetlerde hayata geçirdiği projelere değinen Crocker, başkent Hewler’de 200 milyon doların harcandığı su projesini örnek gösterdi.

Crocker, bütün Iraklıların aynı düzeyde olması ve çalışmalarının istedikleri gibi uygulanması temennisinde bulunarak, bu amaçla her türlü destek ve yardıma hazır olduklarını belirtti.

Büyükelçi Crocker konuşmasında, “Geçiş aşaması hiçbir şekilde kolay değildir. Şuanda biz ekonomi, güvenlik ve siyasi açıdan bir çok kavgayla karşılaşıyoruz. Bu yüzden çalışmaları ve yardımları yoğunlaştırmalıyız” dedi.

Crocker konuşmasının sonunda, “İstikrarlı ve güvenli bir Irak’ın kurulması için şuanda açık bir görüş mevcut. Bir kaç hafta önce siyasi taraflar arasında yaşananlar çözüme kavuşturulmalı” dedi.

Türk Ordusu Misket Bombaları ile Sivil Halka Zarar Veriyor

Şengal Katliamı bir başlangıçtı

Kerkük üzerinden nüfuz savaşı

Şii Lider Sistani: “KERKÜK’ÜN GELECEĞİNİ KERKÜK HALKI BELİRLEYECEK”

Türkiye, Irak’ı siyasi krizin eşiğine getirdi

Dr.MAHMUT OSMAN: ‘’IRAK’TAN KERKÜK’E GÜÇ KAYDIRMAK ARAPLAŞTIRMA ANLAMI TAŞIYOR’’

Kandil’den Kerkük mesajı:Sömürgeciler Kürtleri denetim altında bulundurmak için Kerkük’ü enegelliyorlar”

Türkiye, Saddam Hüseyin rejimininden sonra Kürtlerin bütün kazanımlarını azaltmak için her yolu deniyor

Şengal Katliamı: 500 ölü, 400 yaralı

0 Yorum: