Ergenekon'da derin bağlantı Gülen

fethullah_gulen_veli_kucuk Ergenekon iddianamesi eklerinde yer alan kimi belgeler, Türkiye'de kurulan kirli ilişkilerin birbiriyle nasıl bağlantılı bir devlet yapılanması içinde olunduğunu gösteriyor. AKP iktidarı ile etkinliğini tüm iktidar sahalarına taşırmayı başaran Fethullah Gülen'in Ergenekon örgütlenmesi ile ilişkisi olduğu anlaşıldı. Veli Küçük'le Gülen'in 1970'li yıllarda Türkiye'deki kimi olaylarda adı anılan 'Milli Mücadele Hareketi' üyesi ve arkadaş oldukları öğrenildi. Eklerdeki bilgiler 'Ergenekon'da 1 numara kim?' sorularını yeniden gündeme getirirken, Fethullah Gülen cemaatine Ergenekon soruşturması boyunca dokunulmamış olması dikkat çekti.
İstanbul Emniyeti'nde 2001 yılında verdiği ifadeyle Savcı Zekeriya Öz'ün hazırladığı Ergenekon davasının önemli dayanaklarından birini oluşturan Tuncay Güney'in sözkonusu ifadesinde Fethullah Gülen cemaati hakkında da ayrıntılı açıklamalarda bulunduğu ortaya çıktı. Güney, Gülen ile Ergenekon davasından tutuklu olan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün 1970'li yıllardaki sağcı 'Milli Mücadele Hareketi' döneminden tanıştıklarını söyledi.

Tuncay Güney, 2001 yılında İstanbul Emniyeti tarafından dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alınıp sorgulandığında Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Samanyolu televizyonunda çalışmaktaydı. Polise verdiği ifadelerde, Gülen Cemaati hakkında ayrıntılı bilgi veren Güney, Mehmet Demircan ile o sırada muvazzaf subay olan Veli Küçük'ü cemaate kazanmaya çalıştıklarını, ancak Gülen'in Küçük'le milli mücadeleciler hareketinden tanıştıklarını öğrendiğini belirtiyor ve 'Zaten Fethullah Hoca'nın bütün bu elemanlarına bakın Milli Mücadeleci elemanlardır' diye konuşuyor.

Veli Küçük'ün Fethullah Gülen'e Güney Kürdistan'da okul açması için yardım etmiş
kurdistan fethullah gulen school okul Güney, ifadesinde Veli Küçük'ün Fethullah Gülen'e Güney Kürdistan'da okul açması için yardım ettiğini de söyledi. Güney'in ifadelerine göre, Erbil'de açılacak Özel Erbil Işık Koleji'nin kurulması aşamasında Güney Kürdistan'a giderken Diyarbakır'a uğradılar. Burada kendilerini Veli Küçük'ün telefonla arayarak haber verdiği Jandarma Alay Komutanı Eşref Hatipoğlu karşıladı. Hatipoğlu Güney ve yanındaki cemaat üyelerini, askeri helikopterle Silopi'ye gönderdi. Grub buradan da Güney Kürdistan'a geçerek Nehciban (Neçirvan demek istiyor) Barzani ve Talabani ile görüştü.
Güney, Gülen Cemaati'nin içinde yer aldığını söylediği Veli Küçük'ün hocası ve Ergenekon örgütünün isim babası Albay Necabettin Ergenekon hakkında da açıklamalarda bulundu. Güney'in iddialarına göre, Necabettin Ergenekon, Başbakan Tayyip Erdoğan'la Refah Partisi İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde görüşüyordu. Güney, kendisini Küçük'le tanıştıran kişinin de Ergenekon olduğunu söyleyerek, 'İzmit'teki Albay (Veli Küçük) benim öğrencimdi, seni ona götüreceğim, tanıştıracağım' dediğini anlattı. Güney ifadesinde Fethullah Gülen cemaati içindeyken, MİT yöneticisi Mehmet Eymür'ün gönderdiği adamlara düzenli olarak cemaatle ilgili bilgiler verdiğini de söyledi.
Tüm bu bilgiler Ergenekon örgütünün Gülen ayağına niçin dokunulmadığı, Gülen'in 1 numara olup olmadığı sorularını akla getiriyor. Ergenekon iddianamesinde suçlamaların 1999 sonrası belgelerle ve olaylarla sınırlandırılması ise bu tarihten sonra Ergenekon'un Gülen kolu ile ayrışma yaşamış olabileceğini düşündürürken, Fethullah Gülen'in kimi olaylardaki sorumluluğunu aklama çabası olarak da yorumlanıyor. İSTANBUL-Gündem Gundemonline 

200'ü Aşkın üyesi Tutuklanan DTP: “AKP ve Ordu Kürtlere Yönelik Baskıda Anlaştı”

Diyarbakır Valisi mi AKP ‘lilerle cemaatlerin Valisi mi?

AKP medyasının yeni dönem görevi

Hakkâri Valiliği,Diyanet ve Gülen Cemaati Şemdinli’ye El Attı

Kürdistan’da geliştirilen Islamcı Hareket

Hizbullah-Ergenekon ilişkisi, devlet ilişkisidir

Hizbülvahşet'in hamisi TSK ve Ergenekon : Hizbullahçılar PKK'ya karşı askeri birliklerde eğitildi Hizbullah-Zaman kapışması

Domuz bağlı Ergenekon - Hizbullah ilişkisi

'Bayraklar, Peçeler ve şeriat'

Türkler ve Kürtler: ‘Kürt sorunu’ nu tartışıyor

KIBLESI ANKARA SERMAYESI CEHALET DINI PARA TURK HIZBULLAH'I TEKRAR SAHNEDE...* İşte suç örgütü değil denilen TSK'nin vukuatları

Ergenekon dava dosyasındaki ‘MİT raporunda’ Fethullah Gülen’in birçok faaliyeti sıralandı.

Bir 'iyi çocuğun' itirafları : infaz, bombalama, tecavüz, işkence, suikast!

Gülen ABD vatandaşı oluyor

Beyaz soykırım : Kürtlere siyasi ve askeri asimilasyon

ARŞiV- Fethullah Gülen'den skandal Risale çarpıtmaları

Adaletin bu mu Adalet?

DTP sordu: Bediuzaman Said-i Nursi’nin mezarı nerede?

Economist: AKP Kürtleri kazanmak için İslamı kullanıyor

İşgal güçlerine karşı her türlü tepki kutsaldır

Siyasal İslam ve Kürtler "Bu ne yaman celiski anne"

Ordu ve Akpden Kuzey Kurdistan'a Islamo Fasist tezgah

KIM BU ADAM? Fethullah Gülen

0 Yorum: