DTP’den Nurettin Demirtaş’ın gezisi hakkında açıklama ANF-ANKARA (28.11.2007)- DTP tarafından, Genel Başkan Nurettin Demirtaş’ın gözaltına alınmamak için yurtdışına çıktığı yönündeki haberleri “gerçek dışı ve manipülasyon amaçlı” olarak değerlendirildi. DTP tarafından yapılan yazılı açıklamada, Emine Ayna ile Eşbaşkanlık görevine getirilen Nurettin Demirtaş’ın diplomatik çalışmaları yürütmesinin daha önce kararlaştırıldığı hatırlatılarak, Demirtaş’ın bu çerçevede Avrupa ülkelerinde çeşitli siyasi temaslarda bulunmak ve partinin Demokratik Özerklik projesini anlatmak üzere yurtdışında bulunduğu belirtildi. Demirtaş’ın temaslarını tamamlamasının ardından Türkiye’ye geri döneceği belirtilen açıklamada, “Basında genel başkanımızın gözaltına alınmamak için yurtdışına çıktığı yolundaki haberler gerçek dışıdır. Sayın Demirtaş, 18 Kasım günü yurtdışına çıkmış, gözaltı olayları ise 22 Kasımda sonraki bir tarihte başlamıştır. Bunun yanı sıra bu olayla ilgili ne Genel Başkanımız Sayın Demirtaş’a, ne de avukatlarına herhangi bir bilgi ulaşmamıştır. Dolayısıyla söz konusu davayla bir ilgisi bulunmamaktadır. Sayın Demirtaş’ın ülkeye döndüğünde gözaltına alınıp tutuklanacağı ve bu nedenle yurtdışına kaçtığı yolundaki haberler manüpülasyon amaçlı, gerçek dışı haberlerdir” dedi.

Törende, Başbakan Neçirvan Barzani, Rusya bayrağını kendisi göndere çekti.

RUSYA FEDERASYONUNUN HEVLER KONSOLOSLUĞU RESMEN AÇILDI. 28-Nov-07 [16:40]PNA-Rusya Federasyonunun Hevler konsolosluğu, Federal Kürdistan Bölge (FKB) başbakanı Neçirvan Barzani’nin katıldığı resmi bir törenle açıldı. Törene, FKB Başbakanı Neçirvan Barzani’nin yanısıra Rusya Federasyonun Bağdat büyükelçisi, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin temsilcisi, Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani’nin temsilcisi, Rusya Devlet başkanı Viladimir Putin’in temsilcisi ve PDK ile YNK’nin politbüro üyeleri katıldı. Törende, Başbakan Neçirvan Barzani, Rusya bayrağını kendisi göndere çekti. Açılış töreninde bir konuşma yapan Başbakan Neçirvan Barzani, ölümsüz lider Mustafa Barzani’nin Rusya’daki tarihi mücadelesinden, çalışmalarında ve Kürdistan Bölgesi ile Rusya arasındaki dolu geçen ilişkilerinden bahsetti. Başbakan egitim, kültürel ve toplumsal çalışmaların ilerletilmesinin yanında iki taraf arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi gereğine dikkat çekti.

BAŞBAKAN BARZANİ: IRAK HÜKÜMETİ 140. MADDENİN UYGULANMASI İÇİN ACİL ADIM ATMALI’’ 28-Nov-07 [14:3]-PNA-Federal Kürdistan Bölge (FKB) Başbakanı Neçirvan Barzani ile Birleşmiş Milletler (BM)’in Irak’taki yeni Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, BM’nin Hewler Ofisi’nin açılışına katıldı. Başbakan Barzani, ‘’Daimi Irak Anayasasında bulunan ve Kürdistan Bölgesi’nden koparılan bölgelerin kaderi ile ilgili 140.maddenin uygulanmaması konusunda Kürdistan halkının endişelerini BM’nin Irak’taki yeni temsilcisine’’ aktardı. Bugün saat 09:30’da başkent Hewler’de Başbakan Barzani, BM’nin yeni Irak Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Kürdistan Bölgesi’nin BM’deki temsilcisi Dindar Zebari ve çok sayıda üst düzey hükümet yekilisi BM’nin Hewler Ofisi’nin açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Başbakan Barzani, ‘’BM’nin Hewler Ofisi’nin açılışında duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Barzani, ‘’Daimi Irak Anayasasında bulunan ve Kürdistan Bölgesi’nden koparılan bölgelerin kaderi ile ilgili 140.maddenin uygulanmaması konusunda Kürdistan halkının endişelerini BM’nin Irak’taki yeni temsilcisine’’ aktardı. 140.maddenin uygulanmamasının Kürdistan halkı tarafından endişeyle karşılandığını söyleyen Başbakan Barzani, ‘’140.maddenin uygulanmamasının koparılan bölgeleri daha da kötü durumu düşeceğini’’ söyledi. Başbakan Barzani, ‘’140.maddenin uygulanması için zamanın gittikçe daraldığını ve artık durulmayacağını, bu yüzden Irak Hükümeti yetkililerinin bu maddenin uygulanması için acil adım atmaları gerektiğini’’ söyledi. Perol anlaşmaları konusuna da değinen Başbakan, ‘’Irak Perol Bakanı’nın konuşmalarına hiç bir önem vermeyeceklerini çünkü yabancı petrol şirketleri ile imzaların atıldığını ve bunun da yasal olduğunu söyledi.

Mahmut Alınak'a 'Kürtçe konuşma' davası 22 Temmuz seçimlerinde Kars Bin Umut Bağımsız Milletvekili Adayı olan Mahmut Alınak'ın Digor'da düzenlenen mitingde yaptığı Kürtçe konuşmayla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Digor Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan ve Sulh Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, mitingde Türkçe dışında bir dili kullanan Alınak'ın 'yasaklara aykırı hareket ettiği' belirtilerek, bu nedenle cezalandırılması istendi. KARS - ANF