image PNA-Bugün Kerkük’te Kürt , Arap ,Türkmen ve Asurilerden oluşan binlerce kişininin yerel seçim yasasını protesto etmek amacıyla düzenlediği kardeşlik gösterisi sırasında meydana gelen intihar saldırısına ilişkin detaylar aydınlanıyor...Şiddet yanlısı Irak Türkmen Cephesi (ITC) ‘nin kendi yönetimindeki silahlı kişilere ‘gösteri sırasında meydana gelebilecek herhangi bir saldırı ve patlamada bunu fırsat bilerek halka ateş açın’’ yönünde talimat verdiği ortaya çıktı.

Konuya ilişkin PNA’ya özel konuşan Kerkük İl  Emniyet Müdürü Helo Necat, saldırıya ilişikin yapılan araştırmada ITC silahlı kişilerin patlama sırasında halka açıkça ateş açtığını dikkat çekerek  güvenlik ekiplerinin , olaylar sırasında  yaralanan Ziya Sıdkı adında ITC büro koruması  ile hastanede görüştüklerini ve sözkonusu  ITC korumasının saldırıya ilişkin yaptığı konuşmada ‘’   Gösteri sırasında meydana gelebilecek herhangi bir saldırı  ve patlamada halka ateş açılması yönünde yukarıdan  bize  talimat geldi’’ dediğini belirtti.

Irak Türkmen Cephesi büro korumasının konuşmalarına dayanan Emniyet Müdürü Necat, dün Kerkük’te ITC bürosunda bugünkü gösteriye ilişkin bir toplantının düzenlendiğini ve bu toplantıda ‘’İmad’’ adındaki büro sorumlusunun  bütün silahlı korumalara ‘’yarın yapılacak gösteri sırasında  meydana gelebilecek herhangi bir saldırı ve patlamada bunu fırsat bilerek halka ateş açın’’ talimatı verdiğini kaydetti.itc tsk turkiye abdullah gul sadettin ergec

Saldırı ile ilgili şuana kadar  hiç kimsenin tutuklanmadığını açıklayan  Necat , söz konusu ITC büro korumasının da kendi isteği üzerine açıklamarda bulunduğunu ve bu akşam televizyon ekranlarında bu önemli açıklamaları yayınlayacaklarını dikkat çekti.

Kerkük kentinde bugün onbinlerce kişinin parlamentoda anayasaya aykırı bir şekilde onaylanan yerel seçim yasasını protesto etmek amacıyla düzenlediği kardeşlik gösterisi sırasında meydana  gelen terörist intihar saldırısında çoğu öğretmen 23 kişi şehit olurken 100’den fazla kişi de yaralandı.

Kürdistan Bölge başkanlığı tarafından yapılan açıklamada bu insanlık dışı ve korkakça terörist saldırı sert bir şekilde kınandı.

YEREL SEÇİMLER YASASINA KARŞI BAŞKENT HEWLER’DE BUGÜN BÜYÜK BİR GÖSTERİ DÜZENLENİYOR…
PNA-Bugün başkent Hewler’de Irak Parlemantosu’nun çıkardığı yerel seçimlere yasasını protesto etmek için büyük bir gösteri düzenleniyor.

Gösterinin Kürdistan Saati ile 09:30’da başlaması bekleniyor.

Dün’ de aynı amaçla Kerkük’te büyük bir gösteri düzenlenmişti.

Bugün başken  Hewler’de düzenlenecek gösteriye Kürdistan’daki partilerin tamamı katılıyor. Gösteri düzenleyecek halk Kürdistan Parlemantosu önünde toplanacak ve orada hazırlanan platformda çeşitli konuşmalar yapılacak.

Gösteriler sırasında herhangi bir olaya meydana vermemek için yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı belirtiliyor.

Dün Kerkük’te de büyük bir gösteri düzenlenmiş ve gösterilerin yapıldığı sırada göstericilere  yönelik terörist bir saldırı düzenmişti.

Terörist saldırıda 20’den fazla vatandaş şehit olmuş 100’den fazla vatandaş da yaralanmıştı.

0 Yorum: