Dailey “PKK için askeri bir çözüme bakmadık. Bizim tercihimiz, siyasi bir çözümdür.

ABD: PKK konusunda siyasi çözümden yanayız ANF-WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanlığının Terörizmle Mücadele koordinatörü Büyükelçi Dell Dailey, ‘‘PKK konusunda hem Türkiye içinde hem de Irak'ta, askeri değil siyasi çözümden yana olduklarını’’ söyledi. ABD Washington Institute adlı düşünce kuruluşunda düzenlenen özel bir toplantıda konuşan eski korgeneral Dışişeri Bakanlığı terörizmle mücadele koordinatörü Büyükelçi Dell Dailey ABD’nin Türkiye ile istihbarat paylaştığını ve bu sistemin işlediğini söyledi. Türk başbakanı Tayyıp Erdoğan ile ABD Başkanı George Bush arasındaki görüşme ardından Bush’ın yaptığ açıklamaya dayalı olarak Türklere istihbarat verildiğini söyleyen Dailey, PKK tarafından esir alınan askerlerin bırakılmasına ilişkin ‘askeri baskının değil siyasi baskının’ etkili olduğunu söyledi. Dailey “PKK için askeri bir çözüme bakmadık. Bizim tercihimiz, siyasi bir çözümdür. Ve Irak, Türk ve Amerikan hükümetlerini bir araya getirerek büyük bir diplomatik muhakeme sergiledik” dedi. Irak hükümetinin PKK’yi kendi sınırları içinde ‘uygun olduklarına inandıklar bir sistemle’’ ortadan kaldırmakla sorumlu olduğunu belirten Dailey ‘’bizim tercihimiz siyasi bir çözüm olacaktır’’ diye konuştu. ABD’nin ‘terörizme’ karşı savaşı kazanmakta olduğunu savunan Dailey, terörizmle mücadelede öldürme ve hapsetmenin yeterli olmadığını, El Kaide’ye katılımların engellenmesi durumunda mücadelede başarılı olunacağını söyledi.

11 Gün: Ahmet Uluğ, komutanların kendisine “Oğlunuzu arıyoruz, bulacağız”

Üsteğmen operasyon bölgesinde unutuldu NTV-Taraf gazetesinin haberine göre, Üsteğmen Fatih Uluğ, 2 Aralık’ta yapılan bir operasyondan sonra bölgede unutuldu. Dönüşte helikopterde olmadığı anlaşılan Uluğ, tüm aramalara rağmen bulunamadı. Üsteğmen’in babası Ahmet Uluğ, komutanların kendisine “Oğlunuzu arıyoruz, bulacağız” dediğini söyledi ve Cumhurbaşkanı’nın devreye girmesini istedi. Komutanların “Oğlunuz firar etmiş olabilir” ifadesi de kullandığını anlatan Baba Uluğ, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Şırnak gezisini hatırlatarak, “Oğlumun birliğine gitmiş, torunum Pelinsu’yu kucağına alıp sevmişti. Acaba hatırlar mı” dedi. Taraf’ın haberini bugün manşetten sürdüren Hürriyet gazetesi de, Üsteğmen’in babasının “Oğlum firar etmiş olamaz, kaçırılmış olabilir” endişesini duyurdu.

OSMAN TUMGENERAL!

KURD REALITESINE TAHAMULSUZ CILGIN TURK! Emekli Tümgeneral liderlik konferansında sinirlendi... Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, İTÜ'de liderlik konulu bir konferans verdi. Öğrencinin sorusuna sinirlenen emekli Tümgeneral Pamukoğlu'ndan sert cevap geldi: Bana silah çekenin ağzına namluyu dayarım... Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'ndan sert sözler... İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) liderlik konulu bir konferansta konuşurken bir öğrenci sözünü kesti. Öğrenci, ünlü generale neden Kürt sorununun diğer yönlerini anlatmadığını ve Kürtlerin kültürel ve siyasi haklarının önemini sordu. Pamukoğlu söz konusu öğrenciye yapılan tepkileri engelleyerek cevap vereceğini söyledi ve "Ben zaten devletimi, yedi düvele karşı yokluk içinde savaşarak kurmuşum. Şimdi bunun üstüne bana silah çekenin ağzına o namluyu sokarım " diye yanıt verdi. Öğrencinin cevaptan tatmin olmayıp soruda ısrar etmesi üzerine Pamukoğlu öğrenciye bağırarak oturmasını istedi. Salonda bulunan diğer öğrencilerin de tepki gösterdiği öğrenci, salonda bulunan sivil güvenlik ekipleri tarafından dışarı çıkarıldı.