'Faili devlet' yargılansın

Mağdurlar Ergenekon davasına müdahil olmaya hazırlanırken, bizzat fail olarak devletin yargılanması gerektiği belirtiliyor
Ergenekon iddianamesinde davaya gerekçe yapılmayan, ancak ek dosyalarda yer verilen birçok belge şimdiye kadar yaşanan birçok olayın failinin bizzat devlet olduğunu gözler önüne seriyor. Ergenekon iddianamesi Ergenekon örgütünün TSK, MİT gibi kurumlarla ve devletle bağlantıları olmadığı üzerine kurgulansa da iddianamenin eklerinde sunulan belgeler aksini söylüyor.
Ekler 'Fail devlet' diyor
Every day life of Kurds 011 Öne sürdüğü iddiaları çokca tartışılan Ergenekon iddianamesi şimdi de sunduğu kanıt ve belgeleri ile tartışılıyor. İddianamenin iddialarının aksini ispatlayacak veriler sunması birçok soruyu akla getirirken, kendi verileri ile kendini çürütmesi dikkat çekiyor. Ergenekon iddianamesi Ergenekon örgütünün TSK, MİT gibi kurumlarla ve devletle bağlantıları olmadığı üzerine kurgulansa da iddianamenin eklerinde sunulan belgeler aksini söylüyor. Susurluk Raporu'nun gizli tutulan bölümleri ile Binbaşı Fikret Emek'te bulunan fişleme çizelgesi gibi belgeler yapılan birçok eylemin devlet kurumlarının bilgisi ve planlaması dahilinde gerçekleştirildiğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Ergenekon iddianamesi 'devlet yapmadı ama devlet yaptı' cinsinden garip bir izah dili tutturarak devletin sorumluluğunu aklama çabası gösteriyor.
Genelkurmay ve MİT reddetmişti
Ergenekon iddianamesi sözkonusu örgütün asker ve bürokrat kökenli yöneticilerine ve örgütün varlığını gösteren 'Lobi ve Analiz Yeniden Yapılandırma' gibi belgelerde 'TSK içerisinde faaliyet gösteren Ergenekon...' ifadelerine ve resmi istihbarat verilerini taşıyan belgelerine rağmen TSK ve MİT ile bağlantısı olmadığını iddia ediyor. Bu iddiayı ise Genelkurmay ve MİT'ten aldığı ret yanıtına dayandırıyor. Sözkonusu belgeler resmi evraklarda kullanılan yazılım ve şifreleme tekniğini kullansa da ilgili birimlerin bunları 'taklit' olarak nitelemesi, savcı açısından yeterli bulunuyor. İddianame bu söylemlere dayanarak Ergenekon iddianamesinin asker ve MİT ilişkisini redderek devleti aklamayı ana tema olarak işliyor. Ancak eklerde sunulan iddialarla savcı kendi kendini yalanlıyor
Devlet sırrı devletindir
ciller_agar_catli_kocadag_sahin_bucak_thumb Ergenekon iddianamesi ekinde geçen Susurluk Raporu bunun en somut kanıtını oluşturuyor. Baştan sona devleti aklamaya çalışan iddianamede yer alan Susurluk Raporu, devlet çıkarları adına devletin ne gibi illegal işler yaptığını ispatlıyor. Bunlardan en önemlisini dönemin Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş'ın yazdığı Susurluk Raporu'nun 'devlet sırrı' olduğu gerekçesiyle kamuoyuna şimdiye kadar açıklanmayan 12 sayfalık bölümü oluşturuyor. Bu bölümlerde Kürt aydın ve işverenlerine, özgür basın çalışanlarına dönük gerçekleştirilen yönelimler, faili meçhuller ve bombalamalar yer alıyor. Devletin tüm ilgili kurumlarının yaşanan gelişmelerden haberdar olduğu belirtilen raporda, 'Her şeyin bu kadar kolay ortaya çıkması ve duyulması ise devlet adına yapılan işlerdeki ciddiyetsizliğin en önemli göstergesidir' sözleri ile devlet mekanizmasındaki gizlilik zaafiyeti eleştiriliyor. Rapor Özgür Ülke Gazetesi'nin bombalanması ile faili meçhullerin devlet planlaması olduğuna dair itiraflar barındırıyor. PKK'yle mücadele adı altında Bölge'de güçlenen Hizbullah ve diğer İslami hareketlere devlet tarafından göz yumulduğu yer alıyor. 'Değerlendirme' başlıklı 103. ve 104. sayfalarda da PKK'ye destek veren işyerlerine bombalı saldırılar ile Doğu Bloku ülkelerindeki PKK liderlerine suikast teşebbüslerinin gerçekleştirildiği ve orman yangınlarının çıkartıldığı belirtiliyor.
Özel Harp Dairesi devlete ait
Kirli işlerin devlet içi kurumların resmi uygulamalarının bir parçası olduğunu gösteren bir diğer belge ise T.C Özel Harp Dairesi adına düzenlenen resmi belge oluyor. DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'a 12 Mayıs 1998 yılında gerçekleştirilen suikast girişimine ilişkin, Doğu Perinçek'in ev ve işyeri aramaları esnasında ele geçen belgeler arasında 'T.C Özel Harp Dairesi'nin 253 sayılı duyurusudur: İHD Genel Başkanı Akın Birdal'ı biz vurduk' başlıklı metin de yer alıyor. Bu metin devletin cinayet işleyebileceğini gösterirken, devletin ayakta tutulması için her yolun deneneceği belirtiliyor. Faili meçhul cinayetlerin sorumluluğunun çok zor durumda kalınmadıkça üstlenilmediği belirtilen metinde, 'hukuk dışı olarak anılmamak ve milleti hayalkırıklığına uğratmamak' gibi gerekçelerle bazı eylemlerin PKK'ye mal edildiği belirtiliyor.
Fişleme Özel Harbin rutin işi
Binbaşı Fikret Emek'in annesinin Erzincan'daki evine yapılan baskında çok sayıda bomba, silah vemühimmatın yanında İstanbul'u semt semt, mahalle mahalle fişleyen bir fişleme çizelgesi bulundu. İddianame eklerinde yer verilen bu çizelgeye göre devlet yurttaşlarını Özel Harp Dairesi tarafından fişliyor. Daha da vahimi ifadesinde 'fişleme Özel Harp Dairesi'nin rutin işi' diyerek devletin h�l� yurttaşlarını fişlediğini itiraf eden Emek'in sözleri oluyor. Bu fişlemelerde Kürtler için özel bir yer ayrılıyor. İnsanların 'PKK'li, DHKP/C'li, Aşırı Solcu, Süleymancı, Nakşibendi' diye fişlendiğini ortaya çıkaran belgeler, devletin yurttaşları niçin böyle fişlediği sorusunu akla getirirken, olası bir katliam senaryosunun parçası olacağına dair kaygıları besliyor. Zira son yıllarda Kürt-Türk çatışması doğurmak isteyenlerin devlet içerisinde kümelendiği biliniyor. Abdullah Çatlı'yla ilgili bölümde ise önce Çatlı'nın MİT tarafından yurtdışında Asala karşıtı hangi eylemlerde görevlendirildiği sayılıyor. Ayrıca Çatlı'nın sahte kimlikle Türkiye'ye dönmesinin ardından, önce İstanbul Emniyeti, 1993'ten sonra da Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından himaye edildiği vurgulanıyor.57037
Devlet kimdir?
Tüm bu veriler Ergenekon denen illegal örgütlenmenin devlet içi bir örgütlenme olduğunu yeniden gösteriyor. Örgütün kontra faaliyetinin devlet uygulamaları olduğu açığa çıkıyor. Örgütün yöneticileri olarak tutuklanan isimlerin de TSK içerisinde görevleri süresince etkin isimler olduğu biliniyor. Örneğin Veli Küçük'ün görevli olarak bulunduğu bölgelerde faili meçhul olayların yaşandığı arşivlerde bulunuyor. İddianamede adı geçen Levent Ersöz, Muzaffer Tekin bu işleri yapmaya başladığında bulundukları bölgelerde üst düzey komutanlardı. Belgelerde Kürt işverenlerinin öldürülmesi ve Özgür Ülke'nin bombalanması emrini verdiği yazılan Tansu Çiller o dönem Başbakan'dı. Şener Eruygur ve Hurşit Tolan, orgeneral rütbeleri ile olaylarda yer aldı. Fikri Karadağ kurmay albaydı... Saymak mümkün. O halde Ergenekon Örgütü ile devlet ilişkisini tartışmak eldeki belgelerden sonra anlamını yitiriyor. Aksi halde devlet denen oluşumun uygulamaları, yönetimini oluşturanların uygulama ve politikaları değilse nedir? sorusu yanıt bekliyor.
YÜKSEL GENÇ Gündem

Showing posts for query faili meçhul. Show all posts

Hakikat ve adalet için

12 Yasak Sayfa

Devletin kirli sırları

Kürdistan’da geliştirilen Islamcı Hareket

Gözaltındaki DTP İlçe Başkanı hastaneye kaldırıldı

Halkın İddianamesi (1-2-3-4-5-6)

Ergenekon'u çözmeyen Göngören'i çözemez

Hizbullah-Ergenekon ilişkisi, devlet ilişkisidir

Ne kadar derin?-Can Dündar

Ergenekon'un bittiği an!

Derin devlet oldu devlet

YORUM - Yüz yıllık temizlik

Ergenekon'u neden PKK ile ilişkilendiriyorlar

“Tutuklanmayacak Ergenekon” Kuzey Kürdistan’da: 6 ayda 178 kişi öldürüldü

Sezgin Tanrıkulu: ‘Kürtler Ergenekon’a tarafsız kalamaz’

Gücün, ahlaktan yoksunluğu: Bingöl'de 6 ayda 31 ölü, 35 gözaltı, 1 faili meçhul!

Türk: Fırat'ın doğusundaki Ergenekon'u temizleyin

Leyla Zana'nın savunması : 'Kürtlerin 3 önderi var'

Ergenekon'un kuyruğuyla uğraşıyorlar

'TSK bünyesindeki' ERGENEKON

Ergenekon’a AKP’ye ve darbe’ye hayır!

SUÇ BU CÜMLE “Dünyanın hiçbir yerinde yasal bir partinin 400 şehidi yoktur”

‘Tek oğlumu aldılar benden’

YORUM : Akp Kürtlere “Ölümü gösterip sıtmayı dayatıyor”

Çiller'in bilgisi dahilinde 250 kişiyi öldürdün mü?

KIBLESI ANKARA SERMAYESI CEHALET DINI PARA TURK HIZBULLAH'I TEKRAR SAHNEDE...*

Ülkesizlik acısı-Ali ERDOĞAN

İşte suç örgütü değil denilen TSK'nin vukuatları

Karayılan: Gabar'da İsrail parmağı var!

Jandarma Komutanı Çağlayan, 'kötü muamele' nedeniyle 3 ay hapis cezasına çarptırılmış, bu ceza da paraya çevrilerek ertelenmişti.

Yasımız var-Ahmet Altan

Tüyler ürperten işkence

AP’de Kürt sorununa çözüm arayışları

Özal'ın projesini bitiren ABD'ydi

Diyarbakır'da bulunan Asayiş Kolordu Komutanlığı döneminde, 3 yıl içinde ardında 383 faili meçhul ve yargısız infaz, 87 yaralı, 125 'de kayıp bıraktı.

Anti-semitizme, Irkçı ayrımcılığa Karşı, Barış ve Halkların Dostluğu için Mücadeleye Çağrı!

Kurdistan Haberleri-8

İnsan Hakları Heyeti: Beşağaç katliamı PKK'nin işi değil

0 Yorum: