Türk adaletinden (!) Türklere “Kürde ölüm tehdidi” özgürlüğü!

Kürtlere yönelik linç saldırılarının ve inkar politikasının sürdüğü Türkiye'de bir skandal yaşandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı, 42'li DTP'linin isimleri verilerek hedef gösterildiği, Işın Erşen imzasını taşıyan yerel bir gazetedeki şu yazının ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu ileri sürdü: 'Şehit edilen her güvenlik görevlisine karşın, bunlardan birinin aynı kaderi paylaşması toplumun çoğunluğunun isteği haline gelmiştir.'bolu express dtpliler katledilmeli

Kürdü öldürme özgürlüğü
Bolu Cumhuriyet Savcısı, Işın Erşen'in 42'li DTP'linin ismini sıralayarak, 'Türk işte karşında düşmanın' başlığı ile yazdığı, 'Bundan böyle şehit edilen her güvenlik görevlisine karşın, bunlardan birinin aynı kaderi paylaşması toplumun çoğunluğunun isteği haline gelmiştir' ifadeleri konusunda takipsizlik kararı verdi. Savcıya göre Kürtlerin öldürülmesi gerektiği yönünde topluma çağrıda bulunmak ifade özgürlüğü!
DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, DTP'li milletvekilleri, il başkanları ve belediye başkanlarını hedef alan ve 25 Aralık 2007 tarihinde Bolu Express adlı yerel gazetede Işın Erşen imzasıyla çıkan yazı üzerine Bolu Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunmuştu. Bolu Cumhuriyet Savcılığı, Işın Ersen ve Gazete Genel Yayın Yönetmeni'ni suçsuz bularak takipsizlik kararı verdi. Işın Erşen'in 'Türk işte karşında düşmanın' adlı yazısında DTP'li genel başkanların, MYK üyelerinin, milletvekillerinin ve belediye başkanlarının ad ve soyadlarını tek tek sayarak şu ifadeleri kullanmıştı: 'PKK 'bölücü terör örgütüdür', onun mensupları da 'haindir' demedikten sonra, bunların topu Türk düşmanı olarak, bundan sonra 'sivil yurtsever' unsurların hedefi olacaktır. Dağdaki teröristin peşinde koşmaktansa, üç beş mikrobu temizleyip bundan sonra bir bizden beş sizden tamam mı, devam mı? Demek gerekir. Bunu yapacak ve diyebilecek 'yurtsever' unsurlar da çıkar elbet. Toplumun arzusu, yoğun olarak bu yöndedir. Bundan böyle şehit edilen her güvenlik görevlisine karşın, bunlardan birinin aynı kaderi paylaşması toplumun çoğunluğunun isteği haline gelmiştir. Artık, kangren olmuş uzuv ve uzuvların kesilip atılma zamanı gelip geçmiştir.' Işın Erşen, savcılıkta yaptığı savunmada ise, Türkiye'de yaşayan herkesi Türk olarak gördüğünü ve din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin kardeş bildiğini belirtti. İfadesinde kendisinden şikayetçi olanlarla kavgasının devam edeceğini söyleyen Erşen, 'Şikayetçi, 'Ne mutlu Türküm diyene' demeyene kadar da bu kavga devam edecektir' ifadelerini kullandı. İfadesinde, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın, 'Ne mutlu Türküm diyene demeyenin Türklüğünden şüphe ederim' sözünü yineleyen Erşen, DTP'lileri kastederek, 'Acaba şikayetçi, hayatında bir kez 'Ne mutlu Türküm diyene' demiş midir?' diye sordu.
Savcılığın yanında tehdide devam Erşen, yazısında toplumun hislerini dile getirdiğini öne sürerek, 'Her türlü pis işleri yapan, vatanı ve milleti bölmeye kalkan Mehmetçiğe kurşun sıkan bu vatan hainlerine karşı ne yazmamız beklenirdi acaba?' diyerek DTP'lilere yönelik hakaretlerine savcılıkta da devam etti. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Erşen'in DTP hakkında ölüm çağrısı yaptığı yazısını 'ifade özgürlüğü' çerçevesinde değerlendirerek takipsizlik kararı verdi. DTP tarafından yapılan açıklamada ise, 'Binlerce muhalif aydın, yazar, akademisyen, milletvekili ve gazeteci hakkında düşüncelerinden dolayı davalar açılıp cezalandırılırken, açık bir tehdit, şiddeti öven ve çağrı yapan, hedef gösteren, hakaret eden bu yazı hakkında takipsizlik kararı verilmesini manidar bulmaktayız' denildi. DTP'nin karara Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz edeceği bildirildi.dtp amblemy
DTP'ye tehdit maili gönderildi
DTP Ankara İl Örgütü'ne 'En iyi Kürt ölü Kürt'ür' yazılı, Kürtlere yönelik tehdit ve hakaret içerikli mail gönderildi. DTP Ankara İl Örgütü'nün 'dtp_ankara@hotmail.com' adlı mail adresine 'monline@mynet.com' adresten tehdit içerikli mail gönderildi. Kürtlere yönelik hakaret ve tehdit içeren mailde, 'Ayağınla bastığın toprak Türk topraklarıdır. Az kaldı kökünüzü kazımamıza, Allah sizin soyunuzu tüketsin. Ben ne mutlu Türk'üm diye ölecek bir insanım. En iyi Kürt ölü Kürt'tür' ifadeleri yer aldı. DTP Ankara İl Başkanı İsmail Ancı, 'Son süreçte özellikle İç Anadolu'da yaşayan Kürtlere yönelik genel anlamda bir baskı oluşturuldu. Özellikle son iki üç gün içinde Çamlıdere'de Kürt işçilere yönelik saldırılar oldu. Bize yönelik halkımızı tehdit eden, ağza alınmayacak küfürler gönderiliyor. Biz yolumuza devam edeceğiz' dedi. Ancı, daha önce de Sincan DTP İlçe Örgütü'ne bir tehdit mektubunun bırakıldığını söyledi.
ANKARA / DİHA

0 Yorum: