İşgal gibi!

Bu yoldan geçen fişlenir!

Yüksek Güvenlikli Askeri Bölgeler'de uygulanan yol kontrollerinde askerlerin bütün araçları fişlediği ortaya çıktı. Yüksek Güvenlikli Askeri Bölge ilan edilen Siirt, Şırnak ve Hakkari'de olağan hale gelen uygulamalar Diyarbakır'ın ilçelerinde de uygulamaya konuldu.

yuksek_guvenlik_bolge_fisleme

Diyarbakır'ın Lice, Hani, Dicle ve Kulp ilçe yollarında devreye konulan yeni uygulamada, tüm araçlar durduruluyor, kimlik kontrolü yapılıyor, araçlar didik didik aranıyor. Kontrollerin en sık yapıldığı Kulp yolunda yolculuğu eziyete dönüştüren uygulamaya güvenlik gerekçe gösterilirken, alınan kayıtlar ise bu geretçeyi yalanlıyor. ANF'nin ele geçirdiği belgede, Kulp'tan geçen her aracın nasıl fişlediğini ortaya koyuyor. Kulp'da devam eden bir dava nedeniyle Kulp Cumhuriyet Savcısı Kaya Burak Dumlu'ya iletilen belgede, araçlarla ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Jandarma Üstçavuş Bülent Yılmaz'ın imzasını taşıyan belgenin, Merkez Jandarma Komutanlığı adına tutulduğu da imzadan anlaşılıyor.

jandarma fisleme

A-4 kağıdına hazırlanan şablonlarda, durdurulan her aracın plakası, araç şoförünün adı-soyadı, baba adı, memleketi ve doğum tarihi sütunları yer alıyor. Aynı şablonda, ayrıca aracın geldiği yerle gittiği yerin neresi olduğu, kaç yolcu taşıdığı, aracın tipi, geçiş saati ve tarihine kadar ayrıntılı bilgiler de bulunuyor. Belgeden anlaşıldığı kadarıyla jandarma, yoldan geçen her türlü aracı durdurarak fişlemiş. Kamyonundan taksisine, yolcu minibüsünden petrol taşıyan tankerine kadar her türlü araca ait bilgiler yer alıyor. Bu bilgilerin hangi amaçla tutulduğu ise merak konusu.

0 Yorum: