KERKÜK’TE SEÇİM, YASA HARİCİNDE İSE PARLAMENTODAN ÇEKİLİRİZ!

180708105417

PNA- Irak Parlamentosunda Kürdistan İttifakı Listesinden üye olan Ala Talabani, Irak parlamentosunun önümüzdeki oturumda Kerkük’ün 4 ayrı seçim bölgeye ayırılmasına yönelik oy kullanması durumunda Kürdistan İttifak Listesi’nin parlamentodan çekileceğini söyledi.

Parlamenter Ala Talabani, konuyla ilgili Newsmatique haber sitesine yaptığı açıklamada, Kerkük’te böyle bir bölünmeye yönelik uygulamanın seçim yasasından uzak ve ülkenin Anayasasına aykırı olduğunu söyleyerek, uygulamanın kentte önceki istikrarsızlığı geri getireceğini kaydetti.

Bu tür bölünmenin uygulanması halinde diğer kentlerde de aynı taifi ve mezhebi talebin bulunulacağını vurgulayan Ala Talabani, örnek olarak da Bağdat, Diyala ve Musul’u gösterdi.

Ala Talabani, sorunun gerçekçi çözümünün 140.maddenin uygulanması olduğunu söyleyerek, çünkü maddenin her aşamalarıyla Kerkük’teki bütün oluşumlara özgürce oy verme yolu verdiğini belirtti.

BAŞBAKAN BAZRANİ : ‘’YABANCI YATIRIMLAR , IRAK’TAKİ SİYASİ VE YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNE EN İYİ DESTEKTİR…’’

170708083105

PNA- Kürdistan Bölge başbakanı Neçirvan Barzani , Lübnan ve Arap ülkelerineçağrıda bulunarak Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta daha fazla yatırım yapmalarını istedi.Başbakan Barzani , yabancı şirketlerin Irak’ta yatırım yapmalarıyla ülkede siyasi ve yeniden yapılanma sürecine en iyi destek verdiğini söyledi.

Başkent Hewler’de Lübnanlı  turistik ‘’Hewler Rotana’’ hotelinin temelinin atılması törenine katılan başbakan Barzani , burada yaptığı  konuşmada özellikle Kürdistan Bölgesinde yabancı yatırım için gerekli uygun zeminin mevcut olduğunu dikkat çekerek yabancı şirketlerin Kürdistan Bölge yatırım yasasından yararlanarak burada büyük yatırımlar yapabileceklerini vurguladı.

Kürdistan bölgesinde yeniden yapılanma sürecinden hızla ilerlediklerini dile getiren başbakan Barzani , uluslararası desteğin verilmesi durumunda bu sürecin daha da  işlev kazanacağını belirtti.

Yabancı  yatırımcıların önünde  büyük bir fırsat olan  Kürdistan bölgesindeki istikrara dikkat çeken başbakan , bu istikrarın Irak’ın genelinde sağlama çabaları içinde oldukalarını belirtti.

0 Yorum: