KERKÜKLÜLER KARARINI VERDİ... ‘’KÜRDİSTAN BÖLGE YÖNETİMİNE BAĞLANMAK İSTİYORUZ’’

oil kurds kurdistan1 PNA-Bugün Kerkük İl meclisinin olağanüstü bir toplantı ile Kerkük’ün Kürdistan Bölge yönetimine bağlanması yönünde karar almasının ardından kentte tam heyecanlı bir hava hakim...Türkmen Halk Partisi genel başkanı İrfan Kerküklü ,Kerkük’teki bütün etnik ve dini oluşumların karardan son derece memnun olduklarını belirtti.

PNA’ya özel konuşan İrfan Kerküklü, bugün Kerkük’teki bütün etnik ve dini oluşumlarının temsilcilerinin hazır bulunduğu  Kerkük İl Meclisinin kendi yasal kararını verdiğini dikkat çekti.

Bağdat’ta yoğun müzakereler içinde olan Kürdistan İttifak Listesinin Kerkük konusunda diğer taraflarla herhangi bir uzlaşmaya varmadığı durumda Kerkük halkını temsil eden  İl meclisinin anayasal hakkını kullanarak kendi kararını vereceğini belirten Kerküklü , bu kararın da şüphesiz Kürdistan Bölge Yönetimine bağlanması doğrultusunda olacağını vurguladı.

Kerkük halkının iradesine saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Kerküklü, Kerkük coğrafi ve tarihi olarak Kürdistan’ın  bir öz parçası olduğunu  hatırlattı.

FKB DIŞ BÖLGELER BAKANLIĞI : ‘’KERKÜK İL MECLİS KARARINI DESTEKLİYORUZ’’

image PNA-Federal Kürdistan Bölge (FKB) Yönetimi dış Bölgeler bakanlığı bugün Kerkük İl meclisinin olağanüstü toplanmasıyla Kerkük’ün Kürdistan Bölge yönetimine bağlanması doğrultusunda aldığı kararını destekleyen yazılı bir açıklama yayınladı.

Bugün Kerkük il meclisinde bütün etnik ve dini oluşumların temsilcilerinin hazır bulunmasıyla söz konusu kararın verildiğini dikkat çeken  açıklamada Kürdistan Bölge parlamentosuna çağrıda bulunularak Kerkük İl meclisinin bugün aldığı tarihi kararı kabul etmesi istenildi.

 

DEVLET BAŞKANI TALABANİ: ‘’KERKÜKLÜLERİN HAKLARINI KORAMAYA KARARLI OLMALIYIZ’’

image PNA-Bugün başkent Bağdat’ta PDK ile YNK arasında gerçekleşen toplantının ardından bir açıklamada bulunan federal Irak devlet başkanı Celal Talabani , Kerküklülerin haklarını korumaya kararlı olmamız gerektiği sonucuna vardıklarını belirtti.

Kürdistan Bölge başkanı Mesut Barzani ile devlet başkanı Talabani başkanlığında bir araya gelen PDK ile YNK toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Talabani , ‘’bugünkü toplantıda BM’nin Kerkük seçimlerine ilişkin sunduğu öneriyi ele aldık. Toplantıda Kerkük halkının 140.madde çerçevesindeki haklarını korumaya kararlı olmamız gerektiği noktasında ortak bir sonuca vardık’’ şeklinde konuştu.

0 Yorum: