Irak Türkmen cephesi (ITC) halka ateş edin talimatı verdi!

İLGİLİ HABER » Sağlık Bakanı: Kerkük'te 25 kişi öldü, 180 kişi yaralandı

TURK FASIZMI Rizgarî Online/ Kerkük’te Kürdistanlılara karşı yapılan terörist saldırı PNA tarafından doğrulandı. PNA verdiği haberde şunları kaydetti.” bugün büyük bir gösteri sırasında meydana gelen hain saldırının ardından kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kerkük güvenlik güçlerinden bir kaynak, bugün meydana gelen terörist saldırının ardından kentin genelinde bir gün süreli sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirtti. Kaynak ayrıca kentte saldırı ile ilgili henüz hiç kimsenin tutuklanmadığını belirtti. Kirkuk-Kurdistan Suicide Explosion kerkuk itc turkey iraq (3)

KERKÜK SALDIRISI İLE İLGİLİ AYTINTILAR GÜNYÜZÜNE ÇIKIYOR: “HALKA ATEŞ AÇIN’’ TALİMATI VERDİ...     

Kerkük saldırısı ile ilgili ayrıntılar gün yüzüne çıkıyor. Bugün Kerkük’te Kürd, Arap, Türkmen ve Asurîlerden oluşan binlerce kişinin yerel seçim yasasını protesto etmek amacıyla düzenlediği kardeşlik gösterisi sırasında meydana gelen intihar saldırısına ilişkin detaylar aydınlanıyor. Şiddet yanlısı Irak Türkmen Cephesi (ITC) ‘nin kendi yönetimindeki silahlı kişilere ‘gösteri sırasında meydana gelebilecek herhangi bir saldırı ve patlamada bunu fırsat Kirkuk-Kurdistan Suicide Explosion kerkuk itc turkey iraq (2)bilerek halka ateş açın’’ yönünde talimat verdiği ortaya çıktı. Konuya ilişkin PNA’ya özel demeç veren Kerkük İl Emniyet Müdürü Helo Necat, saldırıya ilişkin yapılan araştırmada ITC silahlı kişilerin patlama sırasında halka açıkça ateş açtığını dikkat çekerek güvenlik ekiplerinin, olaylar sırasında yaralanan Ziya Sıdkı adında ITC büro koruması ile hastanede görüştüklerini ve sözkonusu ITC korumasının saldırıya ilişkin yaptığı konuşmada ‘’Gösteri sırasında meydana gelebilecek herhangi bir saldırı ve patlamada halka ateş açılması yönünde yukarıdan Kirkuk-Kurdistan Suicide Explosion kerkuk itc turkey iraq (4)bize talimat geldi’’dediğini belirtti.

Irak Türkmen Cephesi büro korumasının konuşmalarına dayanan Emniyet Müdürü Necat, dün Kerkük’te ITC bürosunda bugünkü gösteriye ilişkin bir toplantının düzenlendiğini ve bu toplantıda ‘’İmad’’ adındaki büro sorumlusunun bütün silahlı korumalara ‘’yarın yapılacak gösteri sırasında meydana gelebilecek herhangi bir saldırı ve patlamada bunu fırsat bilerek halka ateş açın’’ talimatı verdiğini kaydetti.Kirkuk Kurdistan Suicide Explosion itc-iraq

Saldırı ile ilgili şuana kadar hiç kimsenin tutuklanmadığını açıklayan Necat, söz konusu ITC büro korumasının da kendi isteği üzerine açıklamalarda bulunduğunu ve bu akşam televizyon ekranlarında bu önemli açıklamaları yayınlayacaklarını dikkat çekti.

Kerkük kentinde bugün on binlerce kişinin parlamentoda anayasaya aykırı bir şekilde onaylanan yerel seçim yasasını protesto etmek amacıyla düzenlediği kardeşlik gösterisi sırasında meydana gelen terörist intihar saldırısında çoğu öğretmen 23 kişi şehit olurken 100’den fazla kişi de yaralandı.

Kürdistan Bölge başkanlığı tarafından yapılan açıklamada bu insanlık dışı ve korkakça terörist saldırı sert bir şekilde kınandı."

Türk Dışişleri Bakanlığından açıklama

Öte yandan Türk Dışişleri Bakanlığı, “Kerkük'teki saldırılardan duyulan endişeyi dile getirerek, Irak güvenlik makamlarını olaylar büyümeden gerekli tedbirleri almaya” çağırdı. Türk Dışişleri Bakanlığından Kirkuk-Kurdistan Suicide Explosion kerkuk itc turkey iraqyapılan açıklamada, "Irak'ın Kerkük şehrinde bugün sabah saatlerinde düzenlenen gösteri yürüyüşü sırasında yapılan intihar saldırısı sonucunda, ilk belirlemelere göre 15'in üzerinde Irak vatandaşının hayatını kaybettiğinin ve 35'i aşkın kişinin de yaralandığının üzüntüyle öğrenildiği" ifade edildi."Bu menfur terör saldırısı sonucunda hayatını kaybeden Iraklı kardeşlerimizin ailelerine başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz" denilen açıklamada, ayrıca “söz konusu terör saldırısının hemen ardından, Irak'ta son dönemde sağlanan nispi huzur ortamını ve Irak'ın küçük bir modeli olan Kerkük'ün çok-etnili yapısını bozmayı hedefleyen bazı çevrelerce tahrikkar saldırı eylemlerine girişilmiş olmasının da endişe yarattığı” da kaydedildi.

Kirkuk-Kurdistan Suicide Explosion kerkuk itc turkey iraq (1)

“Kerkük'te tesis edilmeye çalışılan uzlaşı ve diyalog ortamını temelden sarsmaya yönelik bu eylemlere karşı Irak güvenlik makamlarının olaylar büyümeden gerekli güvenlik tedbirlerini almalarının” önemine dikkat çekilen açıklamada, "Kerkük'te yaşanan ve sadece Kerkük'te değil, Irak'ın ve bölgenin bütününde huzur ve istikrarı zedelemeyi amaçlayan bu terör ve tahrik eylemlerine karşı Kerkük halkının suhulet, itidal ve sağduyu içinde hareket etmesini temenni etmekteyiz" denildi. RO/Ömer Kaçar

0 Yorum: