ERGENEKON IRAK FELLUCE’YE NE GÔNDERDI?

IRAQ BOMB TURKEY ERGENEKON LADEN

JITEM komutanı Veli Küçük Tır`larda ne taşıtıyordu?
Rizgarî Online/haber-yorum/ Ergenekon İddianamesinin hatırı sayılır bir bölümü Türk Tuğgenerali Veli Küçük'ün bazı kriminal ve mafya icraatlarına ayrıldı. Ancak devlet adına Kürdistan ve Türkiye`de Kürd ulusuna karşı yürütülen kirli savaştaki konumu ve eylemlerinin üstü halen de örtülüyor.Ergenekon iddianamesinde, Danıştay saldırısı, Gazi olayları, Sabancı sanığının öldürülmesi, Hablemitoğlu cinayeti gibi kriminal olayların azmettiricisi olmak ve mafyayla ilişki kurmak isteyenlerin referans ve enformasyon için Veli Küçük"ü aradığı bilgisine yer veriliyor.

Mafya yapılanmasındaki kişilerin her konuyu Veli Küçük"e bildirdikleri, Küçük"ün de her konu ile bizzat ilgilendiği anlatılan iddianamede "Başka bir mafya lideri hakkında bilgi almak isteyen kişiye kendisinin haberi olduktan sonra yanlış yapamayacağını söyleyerek bu mafya gruplarının kendisine olan bağlılığını açıkça ortaya koyduğu anlaşılmaktadır" deniliyor.

Tır konvoyları ne taşıyordu?

Öte yandan Türk Medyasının bildirdiğine göre Küçük'te ele geçirilen ve başlıklar halinde sıralanan dokümanlara savcılık tarafından "1" numara verilerek çözümleri klasörlere konuldu. Küçük'ün ajandasındaki notlar da iddianamede yer aldı. Notlarda içinde ne taşındığı açıklanmayan Tır konvoylarıyla ilgili şunlar kaydedilmiş.

“Haburdan itibaren Irak içine gidecek tırlar konvay olarak hareket edecek. Hüsam'a vereceğimiz miktar tır başına Bağdat 1200- 1500$, Güney Irak bölgesinde 1500- 1700 $, Ramadiye - Felluce - Tikrit 1600 - 1800 $ Bu fiyatları üzerine karımızı koyacağız.” RO/Ömer Kaçar

0 Yorum: