İşte Katliamların TSK ibareli 'GİZLİ' Belgesi

09 May 2007 19 and wounded 70 people erbil hewler katliam bomb

İşte katliamların belgesi
Veli Küçük'ün evinde ele geçirilen TSK ibareli 'GİZLİ' belgede, Türkiye'nin Güney Kürdistan'da 'istikrarsızlık yaratmak' amacıyla bir dizi faaliyet yürüttüğü ortaya çıktı. 2007'deki Hewlêr(60 kişi öldü, 150) Maxmur ve Şengal katliamlarının bu planın bir parçası olduğu kaydediliyor

09 May 2007 Erbil Hewler katliami


Koordinasyon kurulması
Ergenekon iddianamesi eklerinde yer alan TSK'ye ait 'Gizli' ibareli belgede, Güney Kürdistan'a yönelik 'eylem planı' hazırlandığı açığa çıktı. Belgede, Güney'deki gelişmeler kaygı verici bulunuyor; bu nedenle Güney'de olup bitenlerin Türkiye'ye bildirilmesi ve Türkmenlerin stratejik çıkarları için bir koordinasyon merkezinin kurulması planlanıyor.

erbil arbil hewler bomb katliam


Gizlilik esas alınmalı
Belgede, koordinasyonun bilinçli ve tecrübeli kişilerden oluşmasının önemine vurgu yapılıyor. Kurulacak olan merkezin şifreli bilgilerle Türkiye'yi haberdar etmesi ve çalışmalarını bu gizlilikle yürütmesi gerektiği belirtiliyor. Koordinasyon merkezinin, İstanbul'da kurulacak basın ve enformasyon ofisiyle an be an irtibatta olması gerektiği kaydediliyor.

erbil Hewlêr katliami


Üçer kişilik gruplar
Güney'e gönderilecek istihbarat elemanlarının belirlenmiş noktalarda ve birbirinden bağımsız hareket eden, ancak birbirini takip ve kontrol eden 3'er kişilik gruplardan oluşması isteniyor. Merkezin iyi donatılmış, kamufle edilmiş ve gece-gündüz çalışmaya müsait bir bina olması nedeniyle yüklü miktarda ödenek çıkartılmasının zorunlu olduğu belirtiliyor.
Karışıklık çıkarmak
Genelkurmay koltuğuna oturacak olan İlker Başbuğ, 24 Eylül 2007'de, 'Irak'ta karışıklık  çıkararak, maliyetleri artıracak güçte oldukları' tehdidinde bulunmuştu. Bu açıklama Türkiye'nin Şengal ve diğer katliamlardaki rolünü de ortaya koymuştu. Ayrıca Amediye, Zaxo, Diyana ve Koysancak'ta Türk istihbaratına ait merkezlerin bulunduğu basına yansımıştı.
Amaç istikrarsızlık
TSK'nin 'Gizli' ibareli belgesinde Güney Kürdistan'da kurulan merkezin başlıca görevleri şöyle sıralanıyor:
1- Başta Kerkük olmak üzere Erbil, Telafer, Musul, Tuz ve Altınköprü gibi yerleşim birimlerinde gelişmelerden haberdar olmak ve gerekli fişleme çalışmaları yürütmek.
2- Türkiye ve diğer ülkelerde bulunan Irak Türkmenlerinin kimlik bilgilerini taşıyan bir bilgi bankası oluşturmak.
3- Bunlarla irtibatlı olmak ve her an geri dönmelerini sağlayacak maddi ve psikolojik imk‰nların altyapısını oluşturmak.
4- Bölgede faaliyet gösteren Kürt gruplarını izlemek ve kontrol altında tutmak.
5- Devletin el atamadığı sahalarda istikrarsızlıklar yaratmak.

İstikrarsızlığın katliam belgesi Hewlêr erbil katliami
Güney Kürdistan'da başta Kerkük referandumu olmak üzere pek çok gelişmeyi engellemek ve Kürtlerin kazanımlarını boşa çıkarmak için TSK'nin katliamlar da dahil pek çok yöntemi uygulayarak Bölge'yi istikrarsızlaştırmak istediği belgelendi. Veli Küçük'ün evinde ele geçirilen ve Ergenekon iddianamesi eklerinde yer alan TSK ibareli 'GİZLİ' belgede, Türkiye'nin Güney Kürdistan'da 'istikrarsızlık yaratmak' amacıyla bir dizi faaliyet yürüttüğü ortaya çıktı. 2007'deki art arda gerçekleşen Hewlêr, Maxmur ve Şengal katliamlarının bu planın bir parçası olduğu kaydediliyor. Planın temel amacı Kerkük referandumunu engellemek, PKK'ye karşı işbirliği yapmak... Belgede, Güney'deki gelişmelerin kaygı verici boyutta olduğu belirtiliyor. Güney'de olup bitenlerin Türkiye'ye bildirilmesi ve Türkmenlerin stratejik çıkarları doğrultusunda faaliyetlerde bulunulması için bir koordinasyon merkezinin kurulmasına dikkat çekiliyor.tsk_kurdistan_plan_belge2
Katliamlar TSK'nin işi
Geçen yıl 15 Ağustos'ta meydana gelen ve 500'ü aşkın æzidî Kürdün yaşamını yitirdiği, yüzlercesinin de yaralandığı Şengal Katliamı ile birlikte Federal Kürdistan Bölgesi'nde başlayan ve Kerkük referandumunu önleme amaçlı olduğu belirtilen olaylar zinciri, Ergenekon iddianamesi eklerinde de yer aldı. Aralık 2007 tarihinde yapılması gerekirken bölgede yaşayan Kürtlere yönelik peş peşe gerçekleştirilen saldırılardan dolayı tarihi sürekli ertelenen Kerkük referandumunun engellenmesi için bugüne kadar Kerkük, Musul ve Hewlêr gibi Kürtlerin yoğun yaşadığı kentlerde ağır kayıplara neden olan saldırılar gerçekleşmişti. Yaşanan bu saldırıların ardından Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari başta olmak üzere Iraklı ve Güneyli yetkililer, olaylarda 'komşu ülkelerin' parmağı olabileceği suçlamasında bulunmuş, Türkiye ise 'Olaylarla ilgimiz yok' açıklaması yapmıştı. Ancak Veli Küçük'ün evinde ele geçirilen TSK ibareli 'GİZLİ' belge, Türkiye'nin bölgede istikrarsızlık yaratmak amacıyla gizli faaliyetler sürdürdüğü ortaya çıktı.

» Şengal’in yaraları sarılıyor

» Şengal Katliamı bir başlangıçtı

» Türk Savaş Uçaklarının Kendekolê Katliamı

» Şengal katliamı unutulmuyor

» Kerkük üzerinden nüfuz savaşı

» Kerkük'ü bekleyen ciddi tehlike
Koordinasyon merkezi kurulsun
Güney Kürdistan'da yaşanan gelişmelerin 'endişe verici boyutta' olduğu belirlemesine yer verilen belgede, 'Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurumlarının yanısıra Türk milliyetçilerinin mesuliyet duyarak gereğini yapma mecburiyetleri vardır' ifadelerine yer verildi. Bölgede Türkmenleri tehlikeli bir sürecin beklediğine değinilen belgede, doğrudan ve dikkatli organize hareket edilmesi gerektiği belirtiliyor. Federal Kürdistan Bölgesi'nde olup bitenlerin mümkün olduğunca kısa sürede Türkiye'ye bildirilmesi ve bölgedeki Türkmenlerin stratejik çıkarları için faaliyetlerde bulunulması için bir koordinasyon merkezinin kurulması gerektiği saptamasına yer verilen belgede, bu koordinasyon merkezinde çalışması için bilinçli ve tecrübeli kişilerden oluşan ekiplerin bölgeye gelerek çalışmaya başlaması gerektiğine dikkat çekiliyor. Kurulacak olan merkezin şifreli bilgilerle Türkiye'yi haberdar etmesi ve çalışmalarını gizlilik içerisinde ele alması gerektiği belirtilen belgede, kurulacak merkezin basın ve enformasyonun merkezi olan İstanbul'da oluşturulacak merkez ofis ile ilişkilenmesi gerektiği belirtiliyor.
İstihbarat grupları 3'er kişilik
Belgede ayrıca, bölgeye gönderilecek istihbarat elemanlarının belirlenmiş noktalarda ve birbirinden bağımsız hareket eden, ancak birbirini takip ve kontrol eden 3'er kişilik gruplardan oluşması isteniyor. Teknik donanım açısından ekiplerin en son teknoloji ile donatılmasının bölge şartları göz önüne alındığında zorunluluk olduğu belirtilen belgede, kurulacak merkezde 24 saat vardiya-nöbet sisteminde çalışılması gerektiği ifade ediliyor. Merkezin iyi donatılmış kamufle edilmiş ve gece-gündüz çalışmaya müsait bir bina olması gerektiğine vurgu yapılan belgede, merkezde rahat çalışma alanı sağlanabilmesi için yüklü miktarda ödenek çıkartılmasının zorunlu olduğu belirtiliyor.
Amaç istikrarsızlık yaratmak

tsk_kurdistan_plan_belge

Belgede merkezin başlıca görevleri şöyle sıralanıyor: 'Başta Kerkük olmak üzere Erbil, Telafer, Musul, Tuz ve Altınköprü gibi yerleşim birimlerinde gelişmelerden haberdar olmak ve gerekli fişleme çalışmaları yürütmek, Türkiye ve diğer ülkelerde bulunan Irak Türkmenlerinin kimlik bilgilerini taşıyan bir bilgi bankası oluşturmak, bunlarla irtibatlı olmak ve her an geri dönmelerini sağlayacak maddi ve psikolojik imk‰nların alt yapısını oluşturmak, bölgede faaliyet gösteren Kürt gruplarını izlemek ve kontrol altında tutmak, devletin el atamadığı sahalarda istikrarsızlıklar yaratmak.' İSTANBUL – DİHA FIRAT ÇAĞIN

Şengal katliamı unutulmuyor

Türkiye, Irak’ı siyasi krizin eşiğine getirdi

İsyan çağrısından sivil katliama

YNK : Türkmen Cephesi 4 Kürdü öldürdü

IRAK PARLAMENTO BAŞKAN YARDIMCISI TAYFUR: ''TÜRKİYE İÇ İŞLERİMİZE KARŞIYOR''

KÜRDİSTAN BÖLGE BAŞKANLIĞI’NDAN İNTİHAR SALDIRISINA KARŞI SERT KINAMA...

Bir Ergenekon cephaneliği daha çıktı

Kandil’den Kerkük mesajı:Sömürgeciler Kürtleri denetim altında bulundurmak için Kerkük’ü enegelliyorlar”

Sağlık Bakanı: Kerkük'te 25 kişi öldü, 180 kişi yaralandı

Şengal Katliamı: 500 ölü, 400 yaralı

Türkiye, Saddam Hüseyin rejimininden sonra Kürtlerin bütün kazanımlarını azaltmak için her yolu deniyor

Kerkük üzerinden nüfuz savaşı

'Faili devlet' yargılansın

‘Botlarımızın içi kan doluyordu’

DERSİM KATLİAMI TANIĞINDAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR Çiftçi katliamda yaşadıklarını anlattıktan bir hafta sonra, 3 Ocak 2007 tarihinde yaşamını yitirdi

ERGENEKON IRAK FELLUCE’YE NE GÔNDERDI?

Gazi davası yeniden görülsün

Köy yakanlar devrede

Sivas'ta Ölenler, Yaralananlar, Kurtulanlar...

Bu nasıl insanlık?

Diyarbakir'da 2'si bebek, 7'si çocuk toplam 10 kişinin katledildiği bombalı saldırının failleri korunuyor.

Beytüşşebap Katliamı: Aileler Katliamcıların isimlerini biliyoruz

Yer-gök böyle zulüm görmedi

Bir askerden vahşet itirafları

Bu da havan topu parçası

Facebook'da ırkçı örgütlenmeler

Türk Polisi, veresiye meşrubat vermeyen esnafa saldırdı!

KCK, PKK ve KJB'den 15 Ağustos açıklaması

AKP kan emmeyi sürdürüyor

Ankara Kerkük'ten memnun

AKP'den işkence ye büyük tolerans

Vahşete karşı bir direniş ruhu: 14 Temmuz 1982

Küllenmeyen yangın: Sivas Katliamı

1925 KÜRDİSTAN HAREKETİNİ ANMA PANELİNE ENGELLEME

Polis, 12 yaşındaki çocuğun yüzüne sıcak su döktü..“Oğluma bunu yapanlar insan olamaz”

CDK, Kürtlere saldırıları Hitler dönemine benzetti

Leopard 2 savaş tankı Türkiye'ye satıldı. Alman silahlanma raporunu sert bir şekilde eleştiren insan hakları örgütleri, Kürtlerin savaşla tehdit...

Diyarbakır 5 Nolu

Aydın Dere Tarih bizden ne istiyor?

Tarihe Kazınmış Belgeler; Kürt Soykırımları

Kayıp yakınlarını fişlediler : Önce öldür, sonra fişle!

Türkiye terörist ülke mi?

Emir Türkiye’den geldi

Kerkük'te İran, Türkiye, Suudia Arabistan'ın anti-Kürt ittifakı ve ITC parmağı

KÜRTLER İN ELİNE TUTUŞTURULMUŞ YENİ TOPİTOP ŞEKERİ YAHUDi DÜŞMANLIĞI

Halepçe, Qamışlo, Beyazıt ve Gazi katliamları protesto edildi

KCK, katliam yıldönümünde Suriye Baas rejimini kınadı

Vahşetin simge kızı 13 yıl sonra konuştu

İşte suç örgütü değil denilen TSK'nin vukuatları

Güçlükonak’ta 11 Kürt Öldürüldü [15 Ocak 1996]

Beytüşşebap Katliamı: Aileler Katliamcıların isimlerini biliyoruz

Beytüşşebap için Ankara’da düğmeye basıldı

'Askerler, hamile kadınların karnını deşiyorlardı'

Şengal Katliamı: 500 ölü, 400 yaralı

En küçük bir ihbarda, ya Evleri ve mallari gasp edildi yada topluca Daragaçlarina çekildiler.Sürgün edildi "şansli" olanlar

0 Yorum: