Kayıp yakınlarını fişlediler : Önce öldür, sonra fişle!

kayiplar_fislenmis_silopi “Kayıp yakınlarını fişlediler”
Ergenekon davasına müdahil olmaya hazırlanan kayıp yakınlarının da fişlendiği ortaya çıktı. İddianamede yer alan 'Gizli' belgede kayıp yakınlarının 'PKK'ye yardım' iddiasıyla fişlendiği ortaya çıktı
Bizzat devlet oluşumu olduğu belgelerle kanıtlanan Ergenekon ek klasörlerindeki 'Gizli' ibareli belgelerde kayıp yakınlarının fişlendiği açığa çıktı. Ergenekon operasyonu öncesi Rusya'ya kaçan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün Şırnak Alay Komutanı görevindeyken, kaybedilen HADEP İlçe Başkanı Serdar Tanış ve ilçe yöneticisi Ebubekir Deniz'in ailelerini olayın ardından yakın takibe aldığı ortaya çıktı.
HADEP'liler fişlenmiş
Ergenekon iddianamesi kapsamında sanık avukatlarıyla basın mensuplarına dağıtılan ek klasörler içerisinde yer alan 'Gizli' ibareli belgeyle, Silopi HADEP İlçe Başkanı Serdar Tanış ve İlçe Yöneticisi Ebubekir Deniz'in gözaltında kaybedilmesinin ardından yakınlarının fişlendiği ortaya çıktı.
Ergenekon iddianamesindeki 'Gizli' ibareli belgede, Silopi'de gözaltında kaybedilen HADEP İlçe Başkanı Serdar Tanış ve ilçi yöneticisi Serdar Deniz'in yakınlarıyla ve 25 Eylül 1992'de Diyarbakır'da JİTEM elemanlarınca katledilen Gündem Gazetesi yazarı Musa Anter'in oğlu Dicle Anter'in yakından izlendiği belirtildi. Belgede Şırnak ve ilçeleri hakkında şu ifadeler yer alıyor: 'PKK Şırnak ve genelinde oldukça etkili olmaktadır. Her aileden 2 ya da 3 gencin örgütün dağ kadrosuna katıldığı Şırnak'ta özellikle mazot kaçakçılığı ve ham petrol ticareti vasıtasıyla insanlar örgüte para yardımında bulunmaktadırlar.' HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ile ilçe yöneticisi Ebubekir Deniz, 25 Ocak 2001 tarihinde İlçe Jandarma Komutanlığı'na çağrılarak gözaltına alınmışlardı. Tanış ve Deniz'in kaybedilmesinden sorumlu tutulan Şırnak eski İl Jandarma Alay Komutanı Levent Ersöz de Ergenekon çetesi kapsamında aranıyor. Ersöz'ün 29 Haziran'da Rusya'ya kaçtığı iddia edilirken, Tanış ve Deniz'in yakınları Ergenekon davasına müdahil olacaklarını açıklamışlardı.
Fişlenen kişiler 'Gizli' ibareli belgede fişlenen isimler ise şöyle: 'Şuayip Tanış: 1970'li yıllarda yoğun bir şekilde Kürtçülük propagandası yaptı. Oğlu Serdar Tanış ile birlikte Silopi HADEP İlçe Örgütü'nü kurdu. Birçok kez örgüte yardım ve yataklık suçundan cezaevine girdi. İdris Tanış: Silopi'de avukatlık bürosu vardır. Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in kaybolmasını takiben Cumhuriyet Savcılığı'na müracaat ederek bu şahısların kaybolmasından şüphelendiği yönünde dilekçe verdi. Adı geçen Tanış Ailesi'nin, HADEP'lilerin ve PKK'lıların avukatıdır. Kayıplar ile ilgili olarak Türkiye genelinde lobi faaliyetleri yürüterek bu olayın yankı bulmasını amaçlamaktadır. Örgütün Şırnak'taki en önemli isimlerinden biridir. Dicle Anter: HADEP Parti Meclisi Üyesi'dir. Mardinli gazeteci Musa Anter'in oğludur. Silopi'de HADEP'in kurulmasını sağlayan kişilerdendir. Silopi'de HADEP'in yürüttüğü bütün toplantıların organizasyonunu sağlamaktadır. Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in sözde kaybolmalarının ardından Silopi'ye gelen medya mensupları ile görüşmekte ve bire bir yol göstermektedir. Zaman zaman MED TV'ye canlı yayına bağlanarak Silopi'deki gelişmeler ile ilgili rapor vermektedir. Özgür Politika Gazetesi'ne her gün Kürtçülük ile ilgili makaleler vermektedir. Ramazan İmrak: Sahibi olduğu turistik otelin çatısından operasyona giden askeri araçları kameraya alarak MEDYA TV'ye göndermektedir. HADEP İlçe Örgütü'nün kurulması için çok çaba harcamıştır. Sahibi olduğu işyerlerinden elde ettiği gelirin önemli bir kısmını örgüte göndermektedir. Eyüp Tanış: Sözde kaybolan Serdar Tanış ile kaybolmadan önce birlikte olduğu, beraberce PTT Müdürlüğü'ne gittikleri, HADEP'in kuruluş aşamasında Tanış'a yardım ettiği tarafımızdan saptanmıştır.' İSTANBUL / DİHA
Savcı Öz'ün meslekten ihracı istendi
İşçi Partisi (İP), Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün meslekten ihracı istemiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) başvurdu. İP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Özbey, Savcı Zekeriya Öz hakkında yasal işlem yapılmasını içeren dilekçeyi HSYK'ye vermeden önce bir açıklama yaptı. Ergenekon iddianamesinde İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'le ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını ileri süren Özbey, PKK'ye yardım etmekten suçlanan Perinçek'in 1 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılanarak beraat ettiğini hatırlattı. Özbey, Güney Kürdistan'a gönderildiği iddia edilen silahların Genelkurmay Başkanlığı'ndan sorulduğunu, Genelkurmay'ın bu silah sevkiyatının gerçek olmadığını bildirdiğini söyledi. Özbey, iddianamede yer alan yazar Ergün Poyraz'ın JİTEM'den para aldığı yönündeki iddiaların da Jandarma Genel Komutanlığı'na sorulduğunu ve doğru olmadığı yönünde yanıt geldiğini kaydetti. Öz hakkında daha önce HSYK'ye üç defa şikayette bulunduklarını hatırlatan Özbey, şunları söyledi: 'Savcı Öz, belirttiğimiz hususlarda CMK'nun amir hükmüne uymayarak kasten görevini kötüye kullanmıştır. Bu kanunsuz tutum, bilgisizlik veya ihmalle açıklanması mümkün olmayan suçlardır. Öz'ün işlem ve uygulamaları başta Anayasa ve Ceza Muhakemesi Kanunu olmak üzere tüm hukuk kurallarını hiçe saymaktadır. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Anayasal görevini derhal yerine getirerek, Savcı Öz'ü meslekten ihraç edeceğine inanıyoruz.' FIRAT ÇAĞIN

Showing posts for query faili meçhul. Show all posts

'Faili devlet' yargılansın

Hakikat ve adalet için

12 Yasak Sayfa

Devletin kirli sırları

Kürdistan’da geliştirilen Islamcı Hareket

Gözaltındaki DTP İlçe Başkanı hastaneye kaldırıldı

Halkın İddianamesi (1-2-3-4-5-6)

Ergenekon'u çözmeyen Göngören'i çözemez

Hizbullah-Ergenekon ilişkisi, devlet ilişkisidir

Ne kadar derin?-Can Dündar

Ergenekon'un bittiği an!

Derin devlet oldu devlet

YORUM - Yüz yıllık temizlik

Ergenekon'u neden PKK ile ilişkilendiriyorlar

“Tutuklanmayacak Ergenekon” Kuzey Kürdistan’da: 6 ayda 178 kişi öldürüldü

Sezgin Tanrıkulu: ‘Kürtler Ergenekon’a tarafsız kalamaz’

Gücün, ahlaktan yoksunluğu: Bingöl'de 6 ayda 31 ölü, 35 gözaltı, 1 faili meçhul!

Türk: Fırat'ın doğusundaki Ergenekon'u temizleyin

Leyla Zana'nın savunması : 'Kürtlerin 3 önderi var'

Ergenekon'un kuyruğuyla uğraşıyorlar

'TSK bünyesindeki' ERGENEKON

Ergenekon’a AKP’ye ve darbe’ye hayır!

SUÇ BU CÜMLE “Dünyanın hiçbir yerinde yasal bir partinin 400 şehidi yoktur”

‘Tek oğlumu aldılar benden’

YORUM : Akp Kürtlere “Ölümü gösterip sıtmayı dayatıyor”

Çiller'in bilgisi dahilinde 250 kişiyi öldürdün mü?

KIBLESI ANKARA SERMAYESI CEHALET DINI PARA TURK HIZBULLAH'I TEKRAR SAHNEDE...*

Ülkesizlik acısı-Ali ERDOĞAN

İşte suç örgütü değil denilen TSK'nin vukuatları

Karayılan: Gabar'da İsrail parmağı var!

Jandarma Komutanı Çağlayan, 'kötü muamele' nedeniyle 3 ay hapis cezasına çarptırılmış, bu ceza da paraya çevrilerek ertelenmişti.

Yasımız var-Ahmet Altan

Tüyler ürperten işkence

AP’de Kürt sorununa çözüm arayışları

Özal'ın projesini bitiren ABD'ydi

Diyarbakır'da bulunan Asayiş Kolordu Komutanlığı döneminde, 3 yıl içinde ardında 383 faili meçhul ve yargısız infaz, 87 yaralı, 125 'de kayıp bıraktı.

Anti-semitizme, Irkçı ayrımcılığa Karşı, Barış ve Halkların Dostluğu için Mücadeleye Çağrı!

Kurdistan Haberleri-8

İnsan Hakları Heyeti: Beşağaç katliamı PKK'nin işi değil

0 Yorum: