'PKK muhatap alınmalı'

emine_ayna_licede Diyarbakır'ın Lice ilçesinde konuşan DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Kürt sorununun çözümü için önemli mesajlar verdi. Bölge'de artan operasyonlara değinen Ayna, 'Eğer savaş durdurulmak isteniyorsa PKK muhatap alınmalı' dedi. 'Şimdiye kadar açlıktan dağa çıkan tek kişi bile gösteremezler. Bu şekilde artık Kürtleri kandıramazlar' diyen Ayna, AKP'nin de Bölge'de diğer siyasi partiler gibi miladının dolduğunu belirtti.
Çözümün muhatabı PKK'dir!
DTP Lice İlçe Örgütü'nün düzenlediği 'halkla dayanışma' etkinliği, 15 Ağustos'u kutlama şölenine dönüştü. Etkinliğe katılan DTP Eşbaşkanı Emine Ayna ise, 'Yaşasın 15 Ağustos dirilişi' şeklinde slogan atan kitleye, 'Eğer savaş durdurulmak isteniyorsa, PKK muhatap alınmalı' şeklinde hitap etti.
DTP Lice İlçe Örgütü, 'halkla dayanışma' adlı bir etkinlik düzenledi. Nu-Jiyan Kadın Dayanışma ve Danışma Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, DTP Milletvekili Gültan Kışanak, DTP Diyarbakır İl Başkanı Necdet Atalay, Lice Belediye Başkanı Şeyhmus Bayhan, Lice eski Belediye Başkanı Zeynel Bağır ve İlçe Başkanı Niyazi Aydoğan katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Aydoğan, Bölge'de sürdürülen çatışmalı ortama dikkat çekerek, gün yüzü görmeyen bebeklerin öldürüldüğü belirtti. Kürtlerin tarihinde '15 Ağustos atılımının' karanlığa sıkılan bir kurşun olduğunu söyleyen Aydoğan, bütün Kürtlerin yaratılan değerler etrafından kenetlenmesini istedi. DTP İl Başkanı Necdet Atalay da, 25 yıl önce Kürtlerin kendi dili ve kültüründen utandığını, ancak 15 Ağustos ile birlikte Kürtlerin utandıkları dili ve kültürü için canlarını verebilecek duruma geldiklerini kaydetti. Atalay, Kürtlerin barış çağrısına karşı operasyon ve orman yangınlarıyla karşılık verildiğini vurgulayarak, 'Dicle'de çıkan yangınlara ilişkin İHD Diyarbakır Şubesi bir heyetle Lice Kaymakamı'nı ziyaret etti. Kaymakam heyetin 'Bu ormanları yakmayın, size ne zararı oluyor' sorusuna, 'Biz yakıyoruz ama o kadar yanmasına rağmen halen yeşeriyor. Bunlar ne biçim ağaçlardır ben anlamıyorum' cevabını vermiş. Lice halkı ve Şırnak halkı da aynen bu dağlardaki ağaçlar gibidir. Ne kadar öldürseler, ne kadar yok etmeye çalışsalar da meşe ağacı gibi yine çoğalıyor, yine yeşeriyorlar' dedi.
'3 nesil birlikte çalışıyor'
DTP Eşbaşkanı Emine Ayna ise, Kürtlerin hak arama mücadelesinde 30 yıl boyunca 3 neslin yer aldığını kaydetti. 30 yıl önce PKK saflarına katılanların bugün çocuk ve torunlarının da PKK içinde olduğunu söyleyen Ayna, 'Kürt halkının varlık mücadelesi için çocuklarını bırakıp dağlara çıkanların daha sonra çocukları gitti. Hatta şuan torunları da peşlerinden gidiyorlar. Şuan o dağlarda çocuğu ile birlikte olanlar, hatta torunu ile birlikte olanlar var. Yani bugün Kürt halkının mücadelesi üçüncü jenerasyonunu yaşıyor. 3 kuşak bugün bu mücadeleyi veriyor' dedi. Temmuz ayında 191 kişinin savaşta yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Ayna, Kürtlerden yana olduğunu gösteren bazı köşe yazarları ve gazetelerin alttan alta Kürt düşmanlığı yaptığına vurgu yaptı. Ayna, şöyle konuştu: 'AKP'ye gidin, Bölge'de iş olanakları yaratın, insanlar aç yoksul, karınlarını doyurun diyorlar. Bununla Kürt sorununun çözüleceğini öneriyorlar. Ancak öyle olmadığını bizler de, siz de biliyorsunuz. Bu halkın dilinin, kültürünün yok sayılmasını kabul etmeyen tıp öğrencileri dağlara çıkmıştır. Tıp öğrencisi yarının profesörü olacak. Bunu nasıl değerlendirecekler? Şimdiye kadar açlıktan dağa çıkan tek kişi bile gösteremezler. Bu şekilde artık Kürtleri kandıramazlar.' AKP'nin de Bölge'de diğer siyasi partiler gibi miladının dolduğunu dile getiren Ayna, Kürtlerin makarna ve kömüre kanmayacağını ifade etti. Ayna, 'Bölge'de Kürt halkını erzak ile satın aldıklarını söylüyorlar fakat Kürtler onurunu makarnaya, kömüre satacak kadar onursuz değildir' diye konuştu.
Adres PKK
Operasyonda yaşamını yitiren insanlara dikkat çeken Ayna, şöyle konuştu: 'Operasyonda insanlarımız yaşamını yitirdi. Onbinlerle cenazelerimizi kaldırdık. Artık bunun bitmesini istiyoruz. Bu konuda adres PKK'dir. Savaşın durması için muhatap onlardır. Operasyonların yaşandığı bölgelere gittik. Kasrik'e gittik, oralarda sabahladık. Ve şu mesajı verdik, demokratik açılım yaparsanız yüzümüzü devlete, yok operasyona devam ederseniz yönümüz Kasrik'e doğru çeviririz... Bu mesajı anlayan anlıyor. Kürt halkının iradesi tanınana kadar mücadele edeceğime söz veriyorum. Lice halkının gösterdiği bu onurlu davranışından ötürü saygı ile önlerinde eğiliyorum' dedi. DİYARBAKIR / ANF

AKP 'devlet partisi' yolunda

Ergenekon’a AKP’ye ve darbe’ye hayır!

Emine Ayna: Gözaltıların zamanlaması dikkat çekici

Newroz’a ‘Demokratik Özerk Kürdistan’ damgasını vurdu

Türk: Butto’nun ölümü uluslar arası bir oyun

‘KARALAMA KAMPANYALARI BİZİ ETKİSİZ KILMAK İÇİNDİR’

DTP Eşbaşkanı Emine Ayna ve belediye başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gazdan etkilenerek Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bireyin özgürlüğü Anayasal güvenceye alınsın, Demokratik özerklikle, Demokratik Cumhuriyeti inşa edelim

DTP eski Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk yaptıkları konuşmalarda öz eleştiri vererek, eksiklerinden dolayı Kürt halkından özür dilediler.

0 Yorum: