IRAK PARLAMENTO BAŞKAN YARDIMCISI TAYFUR: ''TÜRKİYE İÇ İŞLERİMİZE KARŞIYOR''

PNA-Federal Irak Parlamento Başkan Yardımcısı Arif Tayfur, Türkiye'nin Özel temsilcisini Murat Özçelik yolu ile Irak'ın içişlerine müdahale ettiğini söyledi.Tayfur Türk temsilci Özçelik'in Iraklı siyasi gruplarla görüşmelerinde Kürt halkının taleplerine açıkça karşı çıktığını dikkat çekti.

Tayfur, İlav internet sitesine verdiği mülakatta Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik'i sert eleştirdi. Teyfur, Türk hükümetinin Irak içişlerine karıştığını belirterek, Murat Özçelik'in tüm görüşmelerinde milletvekilleri ve bakanların Türkiye'yi desteklemesi için etki kurmak istediğini söyledi. Özçelik'in görüşmelerinde özellikle 140. madde ve Kerkük'ü gündemleştirdiğini dile getiren Tayfur, "Türkiye hükümet üyeleri bu maddenin yerine getirilmemesi için her engeli çıkarıyor. Sorunu çözmek yerine çözümsüz bırakmaya çalışıyor" dedi. Tayfur, " Özçelik, parlamentodaki liste ve gruplarla sürekli toplantı gerçekleştiriyor. Onların görüş ve düşüncelerini değiştirmek için çaba göstererek Kürtlerin taleplerine karşı tavr almalarına çalışıyor" dedi.

Tayfur açıklamasında, Türk temsilci Özçelik'inin Iraklı siyasi gruplarla gerçekleştirdiği bütün görüşme ve müzakerelerinde Kürt halkının istekleri ve özellikle Irak daimi anayasasında bulunan 140.maddenın kapsadığı bölgelerin Kürdistan Bölgesi'ne bağlanmasının önüne geçmek istediğini belirtti. Tayfur,ayrıca Türk temsilci Özçelik'in Irak karşısında ''samimi'' olmadığını söyledi.

0 Yorum: