Diyarbakır'da KKKA hastalığı mikrobun 8 kişiye bulaştığı iddia edildi

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren Abdulvahap Baytimuş'tan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı mikrobunun 2 pratisyen hekim, bir kadın ile Baytimuş'un 5 yakınına bulaştığı ileri sürüldü. Hekimlerden alınan kan örnekleri Ankara'ya gönderilirken, ismi açıklanmayan kadın ile Baytimuş'un yakınları özel odalarda tedavi altına alındı.

Bingöl'de kene ısırığı nedeniyle Kırım Kongo Kanamalı Ateşli (KKKA) hastalığına yakalanan Abdulvahap Baytimuş'un tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gaestroentropatoloji Servisi'nde tedavi görürken, yeterli önlem alınmadığı için virüsün bir kadına bulaştığı iddia edildi. Baytimuş hastaneye getirildikten bir gün sonra virüsün ismi açıklanmayan bulaştığı, kadında kusma ve yüksek ateş oluştuğu bildirildi. Bunun üzerinde kadının özel bir odaya alınarak burada tedavi altına aldığı bildirilirken, konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen 3 müfettişin bugün hastanede incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

Yetkililer bilgi vermiyor

Baytimuş'un eşi, kardeşi, annesi ve iki çocuğunun da İntaniye Servisi'nde karantinaya alındıkları ve virüs bulaşmış olabileceği şüphesiyle tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Baytimuş'un hastaneye getirildikten sonra yeterli önlem alınmadığı için hastanede görevli 2 pratisyen hekimin de virüsün bulaşmış olabileceği ihtimali üzerine kan örnekleri alınarak Ankara'ya gönderildiği iddia edildi. Beytimuş'un ölümünü 3 gün boyunca açıklamayan İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane yetkilileri konuya ilişkin bilgi vermekten kaçındı. Ortaya atılan iddialar nedeniyle panik havasının oluştuğu Diyarbakır'da yetkililerin konu hakkında açıklama yapmaması spekülasyonlara neden oluyor.

DİYARBAKIR (DİHA)

0 Yorum: