AKP'nin ekonomik paketinden Dersim'e 1400 silah düştü

Dersim'e bin 400 korucu kadrosunun tahsis edilmesine tepki gösteren Dersim Belediye Başkanı Abdil, 'AKP'nin ekonomik paketinden Dersim'e fabrika, demiryolu, havaalanı ve turizm projeleri değil, bin 400 silah düşmüştür' dedi.

Dersim Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, Dersim'e bin 400 yeni korucu kadrosunun tahsis edildiğine yönelik yapılan açıklamalara sert tepki gösterdi. Demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de katıldığı Belediye Konferans Solonu'nda dün açıklama yapan Abdil, Bölge'de ve Dersim'de yürütülen 'koruculaştırma' politikalarının sürdürüldüğüne dikkat çekti.

'Dersimlilere 1400 korucu kadrosu uygun görülmüş' diyen Abdil, okur-yazar oranı Türkiye'nin en yüksek bölgesinde insanlara boğaz tokluğuna silah teklif etmenin aymazlık olduğunu söyledi. Abdil, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bizim üniversite mezunu gençlerimiz, eğitimci, mühendis, sağlıkçı, hakim, savcı gibi uzmanlık kadroları beklerken kardeşini öldürmek için silah teklif edenler sizleri gözden çıkarmıştır. Çünkü, silah kandır, gözyaşıdır, canların gözden çıkartılmasıdır.'

Bölge insanının 30 yılı aşkın bir süredir silahların ve çatışmaların gölgesinde yaşamını sürdürdüğünü ifade eden Abdil, 'Gücünü bu zihniyetten alan bugünkü iktidar, birlikte ölmemiz için koruculuk adı altında oyun tezgahlamaktadır' dedi. Yaşamını yitiren insanların iktidar için bir 'tefferruat' olarak görüldüğünü söyleyen Abdil, 'Benim insanıma silah teklif edenler! Siz evlat acısı nedir bilir misiniz? Bilemezsiniz! Çünkü, sizin çocuklarınız ABD'de okur, kolejlerde okur, özel eğitim görür ve en kısa zamanda da tacir olur' dedi. AKP hükümetinin demokrasi söylemleriyle iktidara geldiğini hatırlatan Abdil, iktidarın mevcut uygulamalarıyla demokratik bir ülkenin tersine karanlığa sürüklendiğini söyledi.

AKP'nin Kürt sorununda silahı öne çıkarttığına dikkat çeken Abdil, 'Asimilasyonu yurtışında insanlık suçu ilan eden Başbakan, Türkiye'de Kürtlerin varlığını kerhen kabul etmektedir. Bu tür uygulamalar en güzel kültüre sahip Aleviliğin faşizan uygulamalarla yozlaştırılmasıdır. AKP'nin ekonomi paketinden Dersim'e fabrika değil, demiryolu değil, havaalanı değil, turizm projeleri değil, 1400 silah düşmüştür' dedi. Abdil, Dersimlilere şu çağrıda bulundu: 'Alevilerin bu projeye meyilli olduklarını söylüyorlar. Buna ne ben inanırım, ne siz. Ama yine de ben bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Hızır Paşa zulmü ve dönekliğiyle Pir Sultan ise özgürlük mücadelesi uğruna dar ağacına giderken, 'dostun bir tek gülü yaralar beni' söylemiyle hatırlanır.' DERSİM - DİHA

0 Yorum: