MUSUL VALİ YARDIMCISI GORAN: " Kürtler Musul'daki seçimi kazanacak"

PNA-Musul Vali Yardımcısı Husro Goran, Musul nüfusunun yüzde 30'unun Kürt olduğunu belirterek önümüzdeki Ekim ayında yapılması beklenen yerel seçimlerde oyların çoğunu alacaklarına inandıklarını söyledi. Yerel seçimlerde oyların çoğunu alacakalrına inandıklarını söyleyen Goran, " Kürtler Musul'daki seçimi kazanacak" dedi.

Irak'ın Sesi ajansına konuşan Goran, Ba's rejiminin yıkılmasından sonra kentte iki kez yerel seçim yapıldığını, her iki seçimi de Kürdistan İttifakı Listesi'nin oyların çoğunu aldığını ve şimdi de Musul'un vali ve yardımcısı ile İl Meclis Başkanı'nın Kürtdistan listesine bağlı olduğunu belirtti.

Husro Goran, yerel seçimlerin önümüzdeki Ekim ayında yapılacağını ve Kürdistan İttifakı Listesi'nde bulunan Kürt partilerinin "Ninova Kardeşlik Listesi" ile seçimlere katılacağını belirtti.

Vali Yardımcısı Goran, Kürdistan İttifakı Listesi'nin Ekim ayında yapılacak yerel seçimlerinde listesinin "Ninova Kardeşlik Listesi" ismi ile değiştirdiğini kaydetti.

Musul'da yapılan en son nüfus sayımına göre, kentin nüfusu 3 milyona ulaşıyor. Bu rakamla 1 milyon 3 yüz bin vatandaşın oy kullanma hakkı bulunuyor.

0 Yorum: