Lice katliamından Başbuğ çıktı

Lice katliamından Başbuğ çıktı

ANF İSTANBUL / Yeni Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un ismi yüzün üzerinde kişinin öldürüldüğü, binlerce evin yerle bir edildiği Lice olaylarının ardından çıktı. Başbuğ, AİHM’in Türkiye’yi tazminat etmesine de neden olan Lice olaylarında, tümgeneral rütbesinde iken “ateş emri veren” komutanlar arasındaymış.Kurd killed by the Turkish army
Yeni Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile ilgili basında çıkan haberler, dikkat çekici bir katliamın da ipuçlarını veriyor. Haftalık yayın yapan Tempo Dergisi’nin haberine göre, İlker Başbuğ’un adı Lice olaylarında geçiyor. Derginin “14 saat teröristlerle çatıştı” diye verdiği Lice olayları gerisinde yüzü aşkın cansız beden bırakmıştı.
Tarih 22 Ekim 1993…

Diyarbakır’ın Lice ilçesi teröristlerin barındığı gerekçesiyle kuşatma altına alındı. Giriş çıkışlar yasaklandı. İlçe, 5 gün boyunca bomba ve ateş altında tutuldu. Çatışmalar gece gündüz durmadan sürdü. Ateş, köylülere ait tam 3 bin 700 evi hedef alındı. Evler boşaltılarak ateşe verildi. Liceliler, köy meydanına toplatıldı, kadın, erkek, çocuk demeden sürekli sorgulandı. Saldırıda ilçede yaşayan 380 köylü öldürüldü.Every day life of Kurds 011
AİHM MAHKUM ETTİ
5 günde yerle bir olan ilçede, saldırıların ardından telef olan hayvanlar, kullanılamaz evler ve öksüz çocuklar bıraktı. Licelilerin açtığı davalar ise sonuçsuz kaldı. Türkiye’de bu saldırı ile ilgili hiçbir muhatap bulamayan katliam mağdurları bunun üzerine AİHM’e başvurdu. AİHM heyeti, Lice'de yaptığı incelemede, Licelilerin mal ve mülklerinin devlet tarafından kasten yakılıp yıkıldığını tespit etti ve Türkiye’yi tazminata mahkum etti. AİHM’in mahkumiyet nedenleri arasında, köylülere yapılan işkence de yer alıyordu.Turkish army armored vehicle chases Kurds In Cizre
LİCE OLAYLARINDA BİR GENELKURMAY BAŞKANI
Tempo’nun haberine göre, bu operasyona yeni Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da katılmıştı. Habere göre, operasyonu yapan Hasan Kundakçı’nın yanında Başbuğ da yer aldı. Dergide, Kundakçı ve Başbuğ’un fotoğraflarına da yer verildi.
Kundakçı, Veli Küçük'ün Harp Akademisi'nden de devre arkadaşı.lice_katliami_1993

lice_katliami2_1993

Showing posts for query Başbuğ. Show all posts

AKP 'devlet partisi' yolunda

Ergenekon yeni saldırı konseptinin parçası

Ergenekon'u neden PKK ile ilişkilendiriyorlar

Türkiye'yi yöneten 50 kişi içinde Abdullah Öcalan’da var!

Karayılan'dan Abant değerlendirmesi

Özkök’ün yemeğini evden getirdiği  günler

İşte Ergenekon gerçeği

TSK'ye ait olduğu belirtilen Eylem Planı'nda öncelikli hedef Kürtler oldu.

“İsrail Kürdistan ile ilişki kurmak istiyorken Kürdistan İsrail ilişkisinden utanıyor”

ABD SESSIZ : "TÜRKİYE İLE İRAN'IN ORTAK OPERASYONLARINDAN HABERİMİZ YOK"

Türk-İran işi

AVRUPA ILE POLEMIK

'Kürt planı' Londra'da ısıtılıyor

Diyelim ki Ankara buna yanaşmıyor. O zaman ister istemez cazibe merkezi Güney Kürdistan, Hewlêr olacak. Buna karar verecek olan Kürtlerden ziyade..

ANF’ye bilgi veren bir PKK yetkilisi, “kafalarına çuval geçirilecek birileri varsa o da Türk ordusudur” diyerek uyardı.

"Ortada bir Kürt planı olduğu gözüküyor ama bu nedir ayrıntıları açıklanmalı."

Türklerin Kürdistan’a girişlerinden bu yana hiç bir şekilde bölgede barış sağlanamadığı...

Erdoğan'ın sadece terör sorunu için değil Kürt sorununun tamamı için 'kapsamlı planı' olduğunu ilk kez Amerikan Dışişleri Bakanı Rice duyurdu.

Katliamın sorumlusu AKP hükümeti

Beytüşşebap için Ankara’da düğmeye basıldı

Tsk'nın Kürdistan'a bakışı

Orgeneral Başbuğ'un çıkışının Batı'daki yankıları

Başbuğ: Kürtçe kabul edilemez

2 Yorum:

Anonymous said...

Maymun kırması kürtler,korkudan nerelere sataşacağınızı şaşırdınız.Şükredin,şimdilik orada burada tmenize bazı nedenlerden,bazıları sayesinde izin veriliyor.Fakat sizde biliyorsunuz ki bu günler sayılıdır.

Anonymous said...

İt kırması barbar türklerde bilsinki günü geldiğinde hesap görülecektir!!!!