Türk polisi Diyarbakır’da evlerin kapılarını kırdı

İŞKENECE2 ANF AMED / Diyarbakır'da polisleri taşıyan servis aracına yapılan silahlı eylemin ardından İldeniz ve Bayram ailelerinin evlerinin kapıları kırılarak aile bireyleri gözaltına alındı.

Kayapınar İlçesi'ne bağlı Huzurevleri Mahallesi'nde yapılan ev baskınlarında polisin kapıları kırdığı ve evde bulunanları darp ettiği belirtildi. 'Esmer' olduğu için gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Enver Bayram İHD Diyarbakır Şubesi'ne başvuru yaptı.

Diyarbakır'ın Seyrantepe Semti Aziziye Mahallesi'nde polis okulu servis aracına düzenlenen eylemin ardından gece saat 03.00 civarında Kayapınar İlçesi'nin Huzurevleri Mahallesi'nde oturan Neytula Bayram (50), Şevki İldeniz, Murat İldeniz, Halis İldeniz ve Kamile Bayram'ın kapıları kırılarak evleri basıldı.

‘ESMER’ DİYE GÖZALTINA ALINDI

"Esmer" olduğu için şüpheli diye gözaltına alınan Enver Bayram, gözaltına alındığı sırada şiddette maruz kaldığını belirtti. Yüzünde ve vücudunun morluklar oluşan Bayram, "Sırf esmerim diye 'şüphelisin' demelerine güldüm. Ancak polisler 'Bizim beş arkadaşımız öldürüldü, sen nasıl gülersin' diyerek beni dövmeye başladılar" dedi. İlk etapta Toplu Konut Polis Karakolu'na götürüldüğünü ve burada polisin kaba dayağına maruz kaldığını iddia eden Bayram, "Daha sonra bizi Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüler. Bizi arabadan indirdiklerinde tekrardan dövmeye başladılar. O sırada bayıldım ve kendimi görmedim. Kendime geldiğimde bizi teşhis odasına götürdüler' dedi. Bayram, ev baskını sırasında polisin hakaret ve şiddetine maruz kaldığını ve gözaltında şiddete maruz kaldığını belirterek İHD Diyarbakır Şubesi'ne başvuruda bulundu.

‘EŞİMİ DÖVDÜLER’

Evi basılarak oğlu Murat İldeniz gözaltına alınan Dilber İldeniz, gecenin geç saatinde evleri basıldığını belirterek, "Kapımızı kırdılar. Kapı kırılma sesiyle uyandığımızda hepimizi yüzüstü yatırdılar. Ardandan oğlumu alıp götürdüler" dedi. Baskın sırasında gözaltına alınan Neytula Bayram'ın eşi Nefise Bayram, baskın sırasında uykuda olduklarını, kapını kırılma sesiyle kapıya koşmaya başladıklarını belirterek "Biz kapıya geldiğimizde demir kapı kırılmış vaziyette yerdeydi. Zaten olayı anlamamıza fırsat vermeden beni ve küçük çocuklarımı arka odaya koyarak kapıyı kapattılar. Eşim, oğlum ve kaynımı da ara salonda yüzükoyun yatırıp, eşimi dövmeye başladılar" diye kaydetti.

‘HEPİNİZ VATAN HAİNİSİNİZ’

Neytlah Bayram'ın oğlu Serdar Bayram ise baskın sırasında polislerin kendilerine hakaret ederek babasını dövmeye başladıklarını söyledi. Baskında polislerin, babasına "Bu defa elimize düştün. Kurtulamazsın. Neymiş 5 arkadaşımızı öldürmek, sana gösteririz. Hepiniz vatan hainisiniz. Osman Baydemir, gelsin sizi kurtarsın bakalım" şeklinde hakaret ettiklerini belirten Bayram, "Uzun süre babama güzümüzün önünde işkence ettiler" dedi. Baskınlar sırasında İldeniz ve Bayram ailelerinden gözaltına alınan 7 kişiden Enver Bayram, Şevki ve Maşallah İldeniz sabah saatlerinde serbest bırakıldı.www.kurdistan-post.org

 

İnfaz edip kulağını kestiler, üzerinde sigara söndürdüler Nusaybin'de Askerler bir kişiyi silahla katletti Polis ve Doktordan (!) Kürde kimliksizlik İşkencesi 2 köylü askerlerin açtığı ateşle yaralandı, Hastanede linç edilmek istendi, tutuklandı! Vahşet itirafları:“Özel harekâtçı polis PKK’lı bir kadının ölüsüne tecavüz etti...” DTP'li Belediyeye Polis Baskını Aslolan İşkenceye Toleransmış » İşkencedeki artış endişe verici : 32 kişi polis tarafından öldürüldü » SKANDAL : El Kirine 4.5 Ay Hapis! » Diyarbakır'da polis vahşeti » Polisler: Her polis için 10 Kürdü öldüreceğiz » Panzerle öldürmeyi unutturmak istiyorlar » Dövülen S.A.'ya 'polis dövdü' suçlaması » 1992 Newroz’unda Devlet Güçlerince Katledilen 54 Kişi Anıldı » Polis, “Pis Kürtler, Düzeni Bozuyorsunuz. Hepiniz Teröristsiniz” » Türk Polisi, veresiye meşrubat vermeyen esnafa saldırdı! ‘İsviçre Kürtleri Türk sayıyor’ » Irkçı-milliyetçi saldırgan gruplar, polis eşliğinde, » Bornova da bir ayda 2. işkence : Mardinli Kürt'tür Vurun ulan vurun! » Karakolda şahitlere de işkence : 'Siz Kürtler ölmezsiniz, köpeksiniz size bir şey olmaz' » Polis'ten neştercilere çay ikramı... » Cizreli çocuklara cezaevinde işkence » Tutukluya işkence yaptılar » İşkence yok infaz var! » Yine Van yine polis! » İnsaf! Ömür 10 yaşındaydı » "Eve geldi. Saat beş gibi dışarı çıktı. Yavrumun ne kahvesi vardır, ne içkisi. Kazandığı parayı ay başı bana verirdi." » 'Önümüzdeki mahkeme gelmeyebilirim, beni işkencede öldürecekler,' sözleri hâlâ kulağımda. Necmettin sonraki mahkemeye gerçekten gelemedi, haklı çıktı. » ‘Tek oğlumu aldılar benden’ » Penisine ip bağlanarak odanın içinde gezdirilen Aslan'a 'suçunu itiraf etmesi' istendi. » Newroz kutlamaları sırasında terör estiren Van Emniyet Müdürü'ne Vali takdirname verdi » TÜRKİYE'DE İŞKENCE GÜNLERİ