Polis, “Pis Kürtler, Düzeni Bozuyorsunuz. Hepiniz Teröristsiniz”

myuceManisa’da otomobiliyle kaza yapan inşaat işçisi Metin Yüce, kazadan kurtulduğuna sevinemedi. Olay yerine gelen polis, “Pis Kürtler, düzeni bozuyorsunuz. Hepiniz teröristsiniz” diyerek Yüce’ye kurşun yağdırdı.

 

 

 

İlgili Başlıklar

» Türk Polisi, veresiye meşrubat vermeyen esnafa saldırdı!

» Gözaltındaki DTP İlçe Başkanı hastaneye kaldırıldı

» Facebook’ta polis mesajları

» İşkence : Vicdani retçi Bal'a Askeri Cezaevi'nde linç girişimi

» ‘İsviçre Kürtleri Türk sayıyor’

» Irkçı-milliyetçi saldırgan gruplar, polis eşliğinde,

» Bornova da bir ayda 2. işkence : Mardinli Kürt'tür Vurun ulan vurun!

» Karakolda şahitlere de işkence : 'Siz Kürtler ölmezsiniz, köpeksiniz size bir şey olmaz'

» Polis'ten neştercilere çay ikramı...

» Cizreli çocuklara cezaevinde işkence

» Tutukluya işkence yaptılar

» İşkence yok infaz var!

» Yine Van yine polis!

» İnsaf! Ömür 10 yaşındaydı

» "Eve geldi. Saat beş gibi dışarı çıktı. Yavrumun ne kahvesi vardır, ne içkisi. Kazandığı parayı ay başı bana verirdi."

» 'Önümüzdeki mahkeme gelmeyebilirim, beni işkencede öldürecekler,' sözleri hâlâ kulağımda. Necmettin sonraki mahkemeye gerçekten gelemedi, haklı çıktı.

» ‘Tek oğlumu aldılar benden’

» Penisine ip bağlanarak odanın içinde gezdirilen Aslan'a 'suçunu itiraf etmesi' istendi.

Manisa’da trafik kazası yapan Metin Yüce, kurtulduğuna sevinemedi. ‘Pis Kürtler, hepiniz teröristsiniz’ diyen polisler tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Bununla yetinmeyen polis yaralı Yüce’yi tekmeledi. Irkçı saldırıya katılan doktorlar da Yüce’yi tedavi etmedi. Manisa’da 10 Ağustos’ta kullandığı otomobille trafik kazası yapan Metin Yüce, kazadan kurtuldu ama polislerin ırkçı saldırısından kurtulamadı. Olay yerine gelen polisler ‘pis Kürtler, siz buranın düzenini bozuyorsunuz. Hepiniz teröristsiniz’ diyerek kaza yapanları kurşunladı. Vücuduna 7 kurşun isabet eden Yüce, polisin tekmelerine maruz kaldı. Bununla da yetinmeyen polisler, yaralıları suçlu diyerek gözaltına aldı.
Manisa Devlet Hastanesi önünde 10 Ağustos’ta kullandığı otomobille trafik kazası yapan Metin Yüce, olay yerine gelen polisle tartışınca kazadan kurtulduğuna sevinemedi. Yüce, tartıştığı polisin kendisine, “Pis Kürtler, siz buranın düzenini bozuyorsunuz. Hepiniz teröristsiniz” diyerek hakaretlerde bulunduğunu ve ardından silahını çıkararak ateş açtığını söyledi. İnşaat işçisi Yüce, polisin açtığı ateş sonucunda vücuduna 7 kurşun isabet ettiğini belirterek, yerde kanlar içinde yattığı halde polislerin tekmelerle kendisine vurmaya devam ettiğini kaydetti.
Linç ortamı yaratıldı
Olayın tanığı olan Şenol Yüce de yaşananlara ilişkin şunları anlattı: “Kaza sırasında TIR şoförüyle bir sürtüşme yaşandı. Olay yerine gelen iki polis olayı provoke ettiler. Bize her tür hakaret ve küfür ettikten sonra polislerden biri silahla bizi taradı. Bana kurşun isabet etmedi, ancak Metin ağabeyim 7 yerinden yaralanırken, olay yerinden bir kişinin de göğsüne kurşun isabet etti. Resmen bir linç ortamı yaratıldı.”
Devletin hastanesi tedavi etmedi
Manisa Devlet Hastanesi’nde bulunan doktorlardan bir kısmının da kendilerini dövmeye çalıştığını öne süren Yüce, “olay hastane önünde gerçekleşmesine rağmen ağabeyim Metin kan kaybından ölüyordu nerdeyse. Manisa Devlet Hastanesi’ne kaldırdık, 1 saat kanlar içinde kıvrandı. Top sakallı bir doktor gelip ‘Sus’ diyordu başka da bir şey yapmıyordu. Bunun üzerine ağabeyimi Manisa Merkez Efendi Hastanesi’ne kaldırdık. Burada ilk müdahale yapıldı” dedi.
Suçlular gözaltına aldı
Yine aynı arabada bulunan ve polis dayağından nasibini alan Dinçer Yüce de olay yerinde her türlü sözlü ve fiziki şiddete maruz kaldıklarını belirtti, Yüce, “olayın başından beri biz haklı olmamıza rağmen şiddete ve her türlü hakarete maruz kalan da biz olduk. Olay sonrası üçümüzü gözaltına aldılar. Yaşanan ırkçılıktır ve Kürt düşmanlığından kaynaklıdır. Bir şarjör mermiyi nefretle sizlere sıkmaya cesaret edebilenler, bunun hesabını yargı önünde vereceklerdir. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Polis vahşetinden başka bir şey olmayan bu olayı, duyarlı kamuoyu tarafından da takip edilmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Olayın ardından soruşturma başlatan Manisa Emniyet Müdürlüğü, ‘polise mukavemet ettikleri’, ‘polis aracının camlarını kırdıkları’ gerekçesiyle lince uğradıklarını ve polis tarafından taranan Metin Yüce, Dinçer Yüce, Şenol Yüce ve Muammer Özkan’ı gözaltına aldı. Metin Yüce’nin yaralı olduğu gerekçesiyle ifadesi alınamazken, Şenol Yüce ve Dinçer Yüce çıkarıldıkları Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakıldı, Muammer Özkan ise ‘polise mukavemet etmek’ ve ‘devlet malına zarar vermek’ gerekçesiyle tutuklanarak Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Emniyet, Yüce kardeşlerin linç iddialarına ilişkin olarak ise herhangi bir açıklama yapma ihtiyacı duymadı.
Yapılanlar ilk değil
Öte yandan Metin Yüce’nin vücudunda bulunan 7 kurşuna rağmen 1 saat bekletildiği tedavisinin yapılmayarak bir başka hastaneye götürülmek zorunda bırakıldığı Manisa Devlet Hastanesi’nde çalışan doktorların benzer vukaatları daha önce de olmuştu. Daha öncede Manisa Devlet Hastanesi’nde Türkçe bilmeyen Kürt kadınlarına bazı hemşire ve doktorların hakaretlerde bulunduğuna yönelik haberler yayınlanmıştı. Söz konusu haberlere yönelik SES ve Eğitim Sen Manisa Şubeleri de açıklama yaparak yapılanları kınamıştı. Hastanede çalışan ve ismini vermek istemeyen bazı doktorlar da haberleri doğrulamıştı.
DİHA/MANİSA YENİ ÖZGÜR POLİTİKA

0 Yorum: