Göçzedeler Ergenekon davasına müdahil oluyor

giyasettin_gultepe_gocder Hakikatlerin açığa çıkması ve adaletin tesis edilmesi için devlet bağlantılı oluşumların uygulamalarından mağdur olanlar, Ergenekon davasına müdahil olmak için harekete geçiyor. Van GÖÇ DER Başkanı Gıyasettin Gültepe, yüzlerce köyün boşaltıldığını hatırlatarak, göç mağduru üyeleri ile birlikte Ergenekon davasına müdahil olmak için başvuru yapacaklarını belirtti.

Göçzedeler Ergenekon davasına müdahil olmak için başvuracak
Van GÖÇ DER Başkanı Gıyasettin Gültepe, Ergenekon davasında yargılanan askeri yetkililerin görev yaptığı dönemde yüzlerce köyün boşaltıldığına dikkat çekerek, göç mağduru üyeleri ile birlikte Ergenekon davasına müdahil olmak için başvuru yapacaklarını belirtti.
Van GÖÇ DER Başkanı Gıyasettin Gültepe, yüzlerce köyün Ergenekon davasında yargılanan askeri yetkililerin görev yaptığı dönemlerde boşaltıldığına dikkat çekerek, zararlarının karşılanması için girişimlerini sürdüren göç mağduru üyeleriyle birlikte Ergenekon davasında müdahil olacaklarını açıkladı.
Göç mağdurlarına çağrı
Gültepe, 'Biz, zorla yerlerinden göç edilen aile ve bireylere çağrı yapıyoruz. Beraber Ergenekon davasına müdahil olalım. Ancak böyle Bölge'deki Ergenekon yapılanmasını ve suçluları ortaya çıkarabiliriz. Biz dernek olarak katılacağız ve mağdur olan insanlarımızın hesabını soracağız' dedi. Oluşturacakları komisyonla göç mağdurları ile toplantı yapacaklarını söyleyen Gültepe, daha sonra avukatları aracılığıyla davaya katılmak için girişimde bulunacaklarını belirtti.
Mağduriyet sürüyor
Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Erbûş (Çağlayan) köyünün yakılması nedeniyle 1995 yılında Van'a göç etmek zorunda kalan göç mağdurlarından Abdulkadir Dalga, köylerinin o dönem Bölge'de görevli olan şu an Ergenekon davasında yargılanan askeri yetkililer tarafından yakılarak boşaltıldığını kaydetti. 4 bin kişinin Çukurca'dan Van'a göç etmek zorunda kaldığını, göç edenlerin mağduriyetinin devam ettiğini anlatan Dalga, 'Hepimiz perişan olduk. İş bulamıyoruz. Sabahtan akşama kadar her birimiz farklı işlerde çalışmak için çabalıyoruz. Ama hâlâ günde sadece 5 YTL kazancı olan iş bulabiliyoruz. Bunun için iş yapabilecek çocuklarımızı batı illerine göndermek zorunda kalıyoruz' dedi.
Köylerinin operasyonlar nedeniyle tampon bölge yapıldığını belirten Dalga, 'Biz Ergenekon davasına katılmak istiyoruz. Eğer sorunlarımız çözülmezse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar gideceğiz' dedi.
5233 Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanmasına Dair Kanun kapsamında Van'da 24 bin kişi, Van Valiliği'nde oluşturulan Zarar Tespit Komisyonu'na başvuruda bulundu. Komisyon, 4 bin 220 başvuruyu kabul ederken, 6 bin dosyayı ise reddetti. Diğer başvurular ise hâlâ değerlendirme aşamasında. VAN – DİHA

YORUM : Linç

TSK sınır köylerini boşaltmak istiyor

‘Köye dönüş sağlanmalı’

Kürt önergesi Alman parlamentosunda

Ecevit'n Gizli Arşivi'nden çıkan inanılmaz belge 27 Mayıs'ta askerler, Kürt sorununa ittihatçılar gibi 'hicret çözümü' önerdi:

Osmanlı'dan AKP'ye... Çözüm Getirmeyen YAKLAŞIMLAR...

1925 KÜRDİSTAN HAREKETİNİ ANMA PANELİNE ENGELLEME

Diyarbakır umutsuz...

Göç mağduru Rusya Kürtleri

Konya, Yozgat, Kütahya, Burdur, Denizli ve Ankara’daki kamp/İskan yerlerine çok az Kürt ulaşabilmişti. Bulaşıcı hastalıkların toplama kamplarında...

MGK RAPORU:Türkleşme oranının en fazla Kürtler'de... Kürt nüfusu 12 milyon 600 bini aşıyor...

Kürdleri dinlemeye bile tahammul etmeyen Abdullah G. inadi: "Demek ki, bildikleri bir şey vardır".

Darbe, gözaltı, işkence, idam, göç, sürgün, faili meçhul, köy boşaltma, koruculuk, itirafçılık, pişmanlık dâhil tüm yollar ve yöntemler denenmedi mi?

0 Yorum: