Irak Askerler Güney Kürdistan Sınırında

kirkuk

Aktüel Bakış Irak ordusuna bağlı askeri birlikler peşmergenin çıkmaya zorlandığı Diyala’daki Karatepe’de Güney Kürdistan sınırına kaydırıldı.

Alınan bilgilere göre Irak askeri birlikler dün gece Karatepe-Cebare bölgesini kontrol altına aldı. Askeri birliklerin Germiyan polis güçlerinin yakınında olduğu bildirildi.

Yerel kaynaklar askeri birliklerin Kürdistan sınırına yakın konumlandığı ve görüş açısında olduklarını kaydetti. Irak ordusunun bu hareketliliği Kürt yetkililerin ile Diyala konusunda tartışmaların yaşandığı bir döneme denk geldi

Kürt yöneticiler Irak hükümetinin talebi üzerine Diyala’dan birliklerini çekmeyi kabul etmişlerdi. Peşmerge işlerinden sorumlu bakan 15 Ağustos günü yaptığı açıkalamada, “Irak hükümetinin kararı üzerine 10 gün içinde perşmergeler Kara Tepe’den çekilecekler” açıklamasında bulunmuştu.

17 Ağustos günü de Kürt yetkilileri, Güney Kürdistan’ın Dukkan kentinde bir araya gelerek Bağdat ile Hewler arasında gerginleşen ilişkileri ele aldılar. Kerkük referandumu, petrol gelirleri sorunlarında olduğu gibi Kürtler yine bir komisyonun kurulması kararı almışlardı.

Diyala’nın kuzeyinde bulunan Kara Tepe, Saadiye ve Celewla’da 2 yıldan beridir 4 bin kişilik bir peşmerge tugayı bulunuyor. Süleymaniye ile sınır olan bu bölgelerde çoğunlukta Şii Kürtler yaşıyor. Federal Kürdistan Bölgesi bu bölgelerin Kürtlere ait olduğu ve Kürdistan’a bağlanmasını istiyor.ANF

İkinci kara harekatı başlatıldı iddiası

Kürt yönetimi yeni haritasını belirledi

Sınıra peşmerge yığını

Güney Kürdistan güvenliği Peşmergelere bırakılıyor

Peşmerge kayıtlara ‘sınır muhafızları’ olarak geçti

peshmerga pesmerge kurdistan army

Türk Ordusu Misket Bombaları ile Sivil Halka Zarar Veriyor

Şengal Katliamı bir başlangıçtı

Kerkük üzerinden nüfuz savaşı

Şii Lider Sistani: “KERKÜK’ÜN GELECEĞİNİ KERKÜK HALKI BELİRLEYECEK”

Türkiye, Irak’ı siyasi krizin eşiğine getirdi

Dr.MAHMUT OSMAN: ‘’IRAK’TAN KERKÜK’E GÜÇ KAYDIRMAK ARAPLAŞTIRMA ANLAMI TAŞIYOR’’

Kandil’den Kerkük mesajı:Sömürgeciler Kürtleri denetim altında bulundurmak için Kerkük’ü enegelliyorlar”

Türkiye, Saddam Hüseyin rejimininden sonra Kürtlerin bütün kazanımlarını azaltmak için her yolu deniyor

Şengal Katliamı: 500 ölü, 400 yaralı

0 Yorum: