Vicdanlarımızın Sesine Kulak Verelim

baris_mitingine_cagri 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne sayılı günler kala, 'Türkiye Barışı İçin Buluşuyor, Kürt Sorununda Demokratik Çözüm' mitinglerine katılım çağrısı yapıldı
Kürt sorunu bastırılıyor
Barış Meclisi tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Diyarbakır, İstanbul ve Adana'da gerekleştirilecek mitinglere katılım çağrısı yapıldı. Barış Meclisi Sekretarya Üyesi Metin Bakkalcı, Kürt sorununun silahlı yöntemlerle bastırıldığını, çatışma ve operasyonların devam ettiğini belirterek, 'Vicdanlarımızın sesine kulak veriyor ve alanlarda buluşuyoruz' dedi.
Hep birlikte alanlara
Barış Meclisi'nin etkinliklerine siyasi parti ve sendikalar da destek sunuyor. DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, barış içerisinde yaşamak gerektiğini söyleyerek, '1 Eylül'de hep birlikte alanlarda olacağız' diye konuştu. KESK Genel Başkanı Sami Evren de, '1 Eylül'de barış elimizi uzatacağız ama elimizi tutmayanlardan hesap da sorarız' açıklamasını yaptı.
MuharremErbey Çözüm mitingine çağrı
Türkiye Barış Meclisi, 31 Ağustos'ta Diyarbakır, Adana ve İstanbul'da düzenlenecek olan barış mitinglerine ilişkin Mülkiyeliler Birliği'nde dün basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Türkiye Barış Meclisi üyeleri, DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, KESK Genel Başkanı Sami Evren, İHD Genel Başkanı Hüsnü Öndül ile çok sayıda demokratik kitle kuruluşu üyesi katıldı. Toplantıda açıklama yapan Barış Meclisi Sekretarya Üyesi Metin Bakkalcı, Kürt sorununun silahlı yöntemlerle bastırıldığını, çatışma ve operasyonların devam ettiğini belirterek, devam eden çatışmaların çocukların ölmesine, ormanların yakılmasına, köye dönüşlerin engellenmesine ve gazetelerin kapatılmasına neden olduğuna dikkat çekti.
Herkesin eşit, özgür ve barış içinde yaşayacağı köklü bir anayasaya ihtiyaç olduğunu dile getiren Bakkalcı, şunları kaydetti: 'Cumhuriyet tarihi boyunca başta Kürtler olmak üzere bu ülke topraklarında yaşayan tüm halklara, farklı inanç ve kültürlere, her türden muhaliflere yönelik gerçekleştirilen inkar, ayrımcılık, yok etmeler, katliamlar, faili meçhulleri ve gerçekleri ortaya çıkarma süreci yerine, sorunu kimi güç odaklarının arasındaki çatışmayı çözmeye sıkıştıran bir anlayış ortaya konuyor.'
Çatışmada ısrar
Kürt sorununun operasyon ve çatışmalarla çözümündeki ısrar nedeniyle 2008 yılının ilk yarısında 187 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Bakkalcı, savaş ekonomisinin sadece siyaseti kirletmediğini, aynı zamanda bütün ilişkilerin de kirlenmeye başladığını belirtti. 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenecek barış mitinglerine katılım çağrısında bulunan Bakkalcı, 'Vicdanlarımızın sesine kulak veriyor ve 31 Ağustos'ta ortak pankartlarımız ve sloganlarımızla alanlarda buluşuyoruz' dedi.
'Hesap soracağız'
Bakkalcı'nın ardından söz alan DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, barış ve birlik içerisinde yaşamak gerektiğini ifade ederek, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde herkese büyük görevler düştüğünü söyledi. Türk, şunları belirtti: 'Bu kutsal görevi yerine getirirken hep yan yana olacağız. Türkiye'nin çatışmalı ortamdan kurtulması için bizim çabalarımız ve tepkilerimiz olmalıdır. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde hep birlikte alanlarda olacağız.' KESK Genel Başkanı Sami Evren ise, Türkiye'de yaşanan çatışmalı ortamdan dolayı 40 bin insanın hayatını kaybettiğini hatırlatarak, 'Türkiye'de var olan Ergenekon gibi çetelere baktığımızda 40 bin insanın neden hayatını kaybettiğini daha iyi göreceğiz. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde barış elimizi uzatacağız ama elimizi tutmayanlardan hesap da sorarız' şeklinde konuştu. ANKARA / DİHA
Diyarbakır beyazlar içinde barışı haykıracak
Siyasi partiler, sendikalar, odalar, meslek örgütleri, aydınlar, yazarlar ve akademisyenlerin de aralarında bulunduğu Diyarbakır Barış Girişimi'nin 31 Ağustos'ta İstasyon Meydanı'nda düzenleyceği mitingin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Kürt sorununda demokratik çözümün isteneceği mitinge, onbinlerce kişinin katılması bekleniyor. Tertip Komitesi üyesi DTP Diyarbakır İl Başkanı Nejdet Atalay, Diyarbakır halkının miting meydanında giyeceği beyazlarla, atacağı barış sloganlarıyla ve güçlü bir katılımla barışın sesini çok güçlü bir şekilde dile getireceğini belirtti. Atalay, DTP'nin de bugünden itibaren mahalle toplantıları, akşam ev gezileri, esnaf ve kahve ziyaretleri yaparak ve bildiri dağıtarak, halkı barış sesine ortak olmaya davet edeceğini ifade etti.
Tertip Komitesi üyesi Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet İnan da, AKP hükümetinin bir savaş hükümeti olduğunu vurgulayarak, savaşın da Türk ve Kürt halklarına büyük acılar yaşattığını hatırlattı. İnan, Türkiye'de hem Türk hem de Kürt halkının ciddi barış özlemi içerisinde olduğuna dikkat çekti. Barışa yönelik ortaya koyacakları iradenin karşılığını bulacağına inandığını belirten İnan, hükümetin de akan kanın bir an önce durdurulması istikametinde gerekli politikaları üretmesi gerektiğinin altını çizdi. İnan, 'Gelin barışta, kardeşlikte, huzurda beraber olalım, bir ses olalım ve birlikte barışı haykıralım' çağrısı yaptı.
Tertip Komitesi üyesi Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Dr. A. Selçuk Mızraklı ise, şu çağrıda bulundu: 'Mitingde söyleyeceklerimiz sadece bir ses olmaktan öteye geçmeli. Bu ses Ankara'da değil, Ankara'nın dışında belki dünyada da karşılığını bulmalı. Eğer biz bunu becerebilirsek daha fazla kan ve daha fazla gözyaşının önüne geçeceğiz. Bölge'den katılabilecek bütün insanlarımızı beyazın saflığı içerisinde miting alanına bekliyoruz.' DİYARBAKIR

0 Yorum: