Devlet 'kelle avcılığında'

JİTEM'in Bölge'deki karanlık faaliyetleri her geçen gün biraz daha gün yüzüne çıkıyor. Bir yandan Ergenekon soruşturması çerçevesinde JİTEM'in kurucuları tutuklanırken, diğer yandan dışarıda JITEM faaliyetleri 1990'lı yılları andıran boyutlara ulaştı. HPG gerillalarının kıyafetlerine benzeyen kıyafetler giyen JİTEM elemanları, bu kez Şırnak, Hakkari, Bingöl, Siirt ve Dersim'de 'Kelleci' ve 'Hançerli' adları altında faaliyet gösteriyor. Grupların öncülüğünü ise iddialara göre eski milletvekili Haşim Haşimi'nin kardeşi ve oğlu yapıyor.
Azadiya Welat Gazetesi'nin ele geçirdiği belgelere dayanak verdiği habere göre, başta Şırnak ve Hakkari bölgeleri olmak üzere özellikle Şırnak, Cizre, Beytüşşebap, Silopi'de korucu ve itirafçılardan oluşan 'gönüllü timler' halk üzerinde terör estiriyor. Kendilerine 'Kelleci' ve 'Hançerli' gibi isimler takan gruplar, bu bölgelerde sivil ve gerilla kıyafetleriyle dolaşarak 'kelle avcılığı' yapıyor. Bu gruplarının çoğunluğunun itirafçı ve korucubaşlarından oluştuğu kaydediliyor. 'Kelle başına' binlerce dolar alan bu grupların varlığı, köy korucularını da rahatsız ediyor.
jitem6 Habere göre 'kele başına' binlerce dolar alan bu kontra grupların öncülüğünü ise Şırnak eski Milletvekili Haşim Haşimi'nin kardeşi Baki Haşimi ve oğlu Beşir Haşimi yapıyor. Habere göre Baki Haşimi genellikle Cizre'de kalıyor ve operasyon olduğunda kendisi de katılarak koordine ediyor. Adını vermek istemeyen bir korucunun gazeteye yaptığı açıklamalara göre ise, bu özel eğitimli gruplar günlerce dağlarda HPG'lilerin kıyafetleriyle dolaşıyor. Bu kaynağa göre gruplar JİTEM ve Şırnak Jandarma Komutanlığı tarafından koordine ediliyor. Gruplar halinde faaliyet yürüten kontraların tek merkezden yürütüldüğü belirtiliyor. Bu tür grupların Bingöl, Siirt, Dersim, Hakkari ve Şırnak'ta faaliyet gösterdikleri belirtilirken, Siirt'teki infaz timine Saide Xursi isimli bir kişinin öncülük ettiği ve bu kişinin birçok saldırıya katıldığı kaydediliyor. Öte yandan HPG'nin 2 Ağustos'ta Beytüşşebap'ta 17 kişilik bir gruba karşı saldırı düzenlediği, saldırı sonucu öldürülen ve korucu olarak kamuoyuna açıklanan Reşat Güngör, Selahettin Güngör, Hüseyin Güngör, Refik Altun ve soyadı yine Altun olan kişilerin 'kelleci' grubun üyesi oldukları belirtildi. DİYARBAKIR

Köy yakanlar devrede

0 Yorum: