'Ergenekon'un avukatı' Baykal'ın açıklamaları ve ITC saldırısı failleri gösteriyor

ergenekon_karikatur_hincesu Suçüstü yakalandılar

İstanbul Güngören'de ve Kerkük'te eşzamanlı gerçekleştirilen katliamların ardından Kürtler hedef gösterilmeye devam edilirken, 'Ergenekon'un avukatı' Deniz Baykal'ın açıklamaları ve ITC saldırısı gerçek failleri gösteriyor
'Saldırganları gizliyorlar'
Güngören katliamını engellemediği için sorumlu tutulan AKP hükümeti, gerçekleri açığa çıkarmak yerine Kürtleri hedef göstermeye devam ediyor. Erdoğan, olay günü yaptığı açıklamalarını dün de sürdürdü ve 'Köklerini kazıyacağız' dedi. Öte yandan Ergenekon'un avukatlığına soyunan CHP Lideri Deniz Baykal'ın olayla ilgili hiçbir netlik yokken PKK'yi hedef göstermesi, 'saldırganları gizleme' taktiği olarak yorumlandı.
KCK: Aynı odaklar
KCK tarafından yapılan açıklamada, PKK'nin sorumlu tutulmasına sert tepki gösterilerek, Baykal'ın bazı çevreleri korumak amacıyla PKK'yi işaret ettiğine dikkat çekildi. Saldırıyla Türk-Kürt çatışmasının geliştirilmek istendiği belirtilirken, Güngören ve Kerkük'teki saldırıların aynı odaklarca gerçekleştirildiği vurgulandı. KCK, demokrasiden yana olan tüm kesimleri duyarlı olmaya çağırdı.
:Erdoğan'a 'ihanet' uyarısı
Saldırıyı 'Çok derin bir provokasyona işaret ediyor' şeklinde yorumlayan DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, halkların karşı karşıya getirilmek istendiğini söyledi. Erdoğan'ı eleştiren Türk, 'Dünyanın hiçbir yerinde terörün toplumsal tabanı yoktur, olamaz. Eğer geniş destekli bir toplumsal muhalefetten söz ediyorsanız, onun adı da terör olamaz. Böyle tanımlamak, halklara ihanettir. Türkiye halklarına ihanettir' dedi.
Erdoğan ve Baykal uzlaştı: Kürt-Türk çatışması
İstanbul Güngören'de gerçekleşen bombalı saldırılar, Ergenekon iddinamesi, AKP'ye açılan kapatma davası ve Bölge'de artan operasyonlar gündemini perdeledi. Saldırının kimler tarafından gerçekleştiği en çok tartışılan konuların başında geliyor. Başta Bölge kentleri olmak üzere Türkiye'de yaşanan birçok katliam ve cinayetin mahkemece kabul edilen iddianamede Ergenekon'u işaret etmesine rağmen, yine saldırının PKK'ye yüklenmeye çalışılması dikkat çekti. PKK yetkilileri, olayla ilgilerinin olmadığını açıkça belirtmelerine rağmen Vali Muammer Güler hedef göstermeye devam etti, Ergenekoncuların avukatı olan Deniz Baykal 'eylem' tetikçiliğine soyundu, 'Kürt-Türk çatışmasına çekilmesi tehlikeli olur' uyarılarını dinlemeyen Başbakan Erdoğan çağrılara ortak oldu. KCK, sivilleri hedef alan bombalı saldırıyı şiddetle kınadı, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi. KCK açıklamasında, Baykal'ın 'saldırıyı PKK yapmıştır' açıklamasıyla gerçek saldırganları gizlemeye çalıştığı belirtildi. KCK, 25 kişinin hayatını kaybettiği Kerkük ve Güngören saldırılarının aynı odakların işi olduğunu vurguladı.
KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, 18 kişinin yaşamını yitirdiği, 100'ü aşkın kişinin de yaralandığı Göngören'de gerçekleşen bombalı saldırıları değerlendirdi. Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) geçtiği açıklamada, saldırının karanlık odaklar tarafından gerçekleştirildiği belirtiliyor. Açıklamada, 'Kirli amaçlar uğruna masum sivilleri hedefleyen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, bu saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz' denildi. Saldırıyla hiçbir alakalarının olmadığı ifade edilen açıklamada, 'Hareketimiz hiçbir zaman doğrudan sıradan sivilleri hedeflememiştir. Bununla birlikte hareketimiz meşru müdafaa anlayışını aşan tüm şiddet biçimlerini reddetmekte, sonuçsuz şiddet ve terör olarak değerlendirmektedir' denildi. KCK, 'Saldırıyı PKK yapmıştır' diyenlere sert yanıt verdi. 'Hareketimizin töhmet altında bırakılması yanlış adres gösterme, hedef saptırma ve gerçekleri çarpıtma tutumundan başka bir şey değildir' denilen KCK açıklamasında, saldırıyı Kürt Özgürlük Hareketi'yle ilişkilendirmenin 'çirkince bir yaklaşım' olduğu vurgulandı.
Baykal saldırganları gizliyor
'Saldırıyı PKK yapmıştır' diyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sert bir dille eleştirildiği açıklamada, 'Baykal'ın gerçek saldırganları gizlemeye çalışması oldukça manidardır. Deniz Baykal'ın saldırıyı Kürdistan Özgürlük Hareketi üzerine atması, bu bombalamayla ne yapılmak istendiğini çok net bir biçimde ortaya koymuştur. Bu durum Deniz Baykal'ın bazı çevreleri korumak istediği kuşkusunu ciddi bir biçimde gündeme getirmektedir' denildi. Açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenlerin Ergenekon ve AKP'nin kapatılma davası çerçevesinde gelişen kriz ortamında gerginlik yaratmak ve ortamı karıştırmayı amaçladığı belirtildi. 'Bu eylemin Kürt Özgürlük Hareketi'ne yüklenmesi suretiyle bir Türk-Kürt çatışmasının zeminini geliştirmek istedikleri görülmektedir' denilen açıklamada, Baykal'ın açıklamarının da bu amaca hizmet ettiği vurgulandı. KCK, devlet içinde örgütlenen karanlık çete odaklarına karşı demokrasiden yana olan tüm kesimleri duyarlı olmaya ve mücadele etmeye çağırdı.

  
Saldırılar aynı odakların işi
Güngören saldırısından sonra gerçekleşen 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 180 kişinin de yaralandığı Kerkük'teki bombalı saldırıya da değinilen KCK açıklamasında, 'İstanbul Güngören ve Kerkük'te yapılan saldırının birbirinden kopuk olmadığı, aynı odaklar tarafından planlanıp uygulandığı açık ortadadır' denildi. 'Her iki saldırının en temel amaçlarından birisi Kürt halkına karşı kapsamlı bir katliam sürecinin zeminini hazırlamak olduğu açıktır' denilen açıklamada, şunlar vurgulandı: 'Halkımıza karşı geliştirilen bu tür terörist saldırılarla halkımızın özgürlük davasını geriletmeleri mümkün değildir. Herkes bilmeli ki, Kerkük yalnız değildir ve Kürt halkı büyük bir kahramanlıkla Kerkük davası dahil, tüm Kürdistan'da yürüttüğü özgürlük mücadelesini başarıya taşımanın güç ve kudretine sahiptir.' ALTERNATİF
image Türk: Erdoğan halklara ihanet ediyor

0 Yorum: