Erdoğan ırkçılığı sürüyor: Pompalı tüfekle saldırıyı savundu

fasit erdogan Hakkari ziyaretinde 'ya sev ya terk et' mesajı veren Başbakan Tayyip Erdoğan bu kez Kürt-Türk çatışmasına davetiye çıkardı. 'Vatandaşın da sabrının biteceği'ni iddia eden Erdoğan DTP'liler için 'bunlar insan değil' dedi.
Erdoğan, protestolarla karşılaştığı Diyarbakır, Dersim, Van ve Hakkari ziyaretlerine ilişkin yaptığı açıklamada, Kürtleri 'insanlık düşmanı' ilan etti.
Pompalı tüfekle saldırmayı savundu
Halkın demokratik hak taleplerini yeniden seçim politikasına indirgeyen Erdoğan, İstanbul'da ülkücülerin pompalı silahla göstericelere ateş etmesine 'Vatandaş kalkıp da eğer elinde böyle bir tedbiri, böyle bir imkanı varsa o da kendisini savunma yoluna gidecektir' şeklinde değerlendirdi.
Sokaklara çıkan onbinlerce insanın sesini duymazdan gelerek halkın kendi inisiyatifiyle gerçekleştirdiği protestolar için 'Önce vatandaşı korkutmak istediler. Dükkanları kapattırmak istediler kapatamadılar' ifadesini kullanan Erdoğan, DTP'yi hedef gösterdi. Erdoğan, 'Bu işi yapanlar malum partinin adamları. Bunlar insan düşmanı. Bunların insan onuruna, insan hayatına saygıları yok' dedi.
Bölge'den tokat yedi, DTP'ye saldırıyor!
Erdoğan DTP'li milletvekillerini de hedef alarak, 'Bu kişilerin içinde Milletvekili olanlar da var. Bu milletvekilleri ortamı gezmek için tek tek dolaştı kameralardan çekindiği içinde bundan vazgeçti. Bölücü terör örgütü, malum partinin elemanları ile birlikte eylemlere yöneldiler' diye konuştu.
Özel time sığındığını itiraf etti
Bir yandan halkın kepenklerini kapatmadığını söyleyerek protestonun boyutlarını minimize etmeye çalışan Erdoğan, Kürt illerini ziyaretinde Özel Tim'e sığındığını da itiraf etti. 'Bu kişiler bizim kafilemizde olan basın mensubu arkadaşlarımızın araçlarını taşladılar. Özel TİM'e haber verilerek arkadaşlarımız esenliğe kavuşturuldular' diyen Erdoğan, Kürtleri 'insanlık düşmanı' olarak ilan etti.
Türk halkını sokağa çağırdı
Erdoğan, 'Bunlar insanlık düşmanı. Kontak kapatmaktan sokağa çıkmayı yasaklamaya varana kadar olayı büyüttüler' şeklinde konuştu.
Erdoğan konuşmasında Kürt-Türk çatışmasına da davetiye çıkardı. Protesto gösterilerinde bulunanlar 'Kürtlerin taleplerine ne zamana kadar sessiz kalacaksın?' diye sorarken Erdoğan da 'Ben vatandaşa itidal tavsiye ediyorum. Ancak bu sağduyu nereye kadar gider bilmiyorum' diyerek vatandaşı Kürtlere karşı sokaklara davet etti. Erdoğan,'Bu eylemi yapanlar vatandaşın da sabrının biteceğini bilmelidir' dedi.
Gundemonline.com

 

Ümit Fırat: Başbakanın Tek Millet Söylemi Anti-Demokratik ve Faşizan

umit-firat-Ümit Fırat Bawer Cakir-Bianet

Kürt yazar ve yayıncı Ümit Fırat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaptığı konuşmasında kullandığı "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" sözünü 2005'te Diyarbakır’daki konuşmasında da kullandığını hatırlattı ve "Bu söylem bana tek parti doktrinini hatırlatıyor ve faşizm olduğunu düşünüyorum" dedi.

 

Fırat, bu yaklaşımın "Erdoğan'ın kendisine ve partisi Adalet ve Kalkınma Partisi'ne yeni bir meşruiyet zemini arama çabasının sonucu olduğunu” söylüyor.


“’Tek devlet’ konusunda söyleyecek söz yok. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında yaşıyoruz” diyen Fırat “’Tek millet’ kavramı kabul edilebilir değil” dedi.
“O ‘teklerin’ alt alta sıralanması niyeti açık ediyor. Tek devlet ifadesine sözüm yok ancak diğerleri anlaşılır ve kabul edilemez.”
Erdoğan’ın kendi meşrutiyetini başka kaynaklarda aradığını vurgulayan Fırat sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Daha önce Başbakan hem Avrupa Birliğinden (AB) ve uluslararası ilişkilerinden hem de ülkedeki liberal, demokrat aydın ve entelektüellerden destek görüyordu. Ancak son dönemde bu kesimlerce pek de meşru sayılmayan orduya yaklaşma çabaları bu desteğin kendisinden uzaklaşmasına sebep oldu.”

 

 

Mecliste “Ya sev ya terk et” tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunun 2009 yılı bütçe görüşmelerinde Demokratik Toplum Partisi (DTP) Şırnak milletvekili Hasip Kaplan’la bazı AKP’li milletvekili arasında tartışma yaşandı.
Hürriyet gazetesinin haberine göre, söz alan Kaplan, “Bu bütçe Türkiye'nin hayrına olacaksa, operasyonların, tezkerenin, Milli Savunma Bakanlığının harcamalarının mutlak surette denetim altına alınması lazım. Mutlak suretle Mecliste denetlenmesi lazım. Türkiye, barışını yakalayıp, bu alana oluk oluk giden paraların da akan kanın da önünü kesmelidir” dedi.

“Ne diyor sayın Başbakan? Daha dün, 'ya seveceksin, ya terkedeceksin' diye konuştu" diyen Kaplan'a, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Aydoğan ile AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, “Bayrağı seveceksin”, “Bu ülkede yaşayan herkes vatanını, milletini, bayrağını sevecek, yok öyle bir şey” diye tepki gösterdi. (BÇ/EÜ)

Erdoğan'a son tokat Colemerg'den

hakkaricolemerg021120082 Diyarbakır, Dersim ve Van'da büyük protestolarla karşılanan Başbakan Tayip Erdoğan'a Hakkari'de de öfke vardı. Erdoğan'ın Hakkari merkez ve Yüksekova ziyaretini protesto etmek amacıyla sabah saatlerinde başlayan protesto gösterileri geç saatlere kadar sürdü.erdogan Ya sev ya terk et
Kepenkler kapatıldı, kontaklar açılmadı
Sabah saatlerinde Erdoğan'ın kente gelişine tepki olarak Hakkâri merkez, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde kepenkler açılmadı. Araçların kontaklarının da açılmadığı Hakkari ve ilçelerinde polis ilçe merkezlerini işgal etti. Yüksekova'da mahaller de ablukaya alındı. DTP İlçe binası önü başta olmak üzere birçok noktaya onlarca polis yerleşirken, polis iki kişinin bir araya gelmesine dahi izin vermemesi dikkat çekti.hakkaricolemerg02112008
Polis kurşunuyla 1 kişi ağır yaralandı
Yüksekova'da yaklaşık 10 bin kişi tarafından protesto yürüyüşü yapıldı. Gösteriye polisin ateş açması sonucu Nasmi Vural adlı yurttaş kurşunla ağır yaralandı.
Yüksekova'da, Yüksekova Şemdinli Yolu, Orman ve Mezarlık mahalleri başta olmak üzere birçok noktada göstericilerle polisler arasında çatışma çıktı. Barikatlar kuran eylemciler geç saatlere kadar polisle çatıştı. Olaylar boyunca polisler yüzlerce gaz bombası kitlenin üzerine attı.
Askerlerin Yüksekova merkezine de indiği olaylarda göstericilerin üzerlerine ateş açıldı. Kitlenin eylemlerine son vermesinin ardından boşalan mahalle sokaklarından Yüksekova merkezine asker ve polisler 'Her şey vatan için' sloganlarıyla yürüyüş yaptı.hakkariocalanprotestoeylem
AKP'li milletvekilleri Hakkari'ye sokulmadı
Hakkari ve Yüksekova'da Erdoğan'ı protesto gösterileri devam ederken, Erdoğan'ın gezisine katılmak üzere karayoluyla Hakkari'ye gitmek isteyen AKP'nin bölge milletvekillerini kitle merkeze sokmadı.
Hakkari'de polis aracıyla bir çocuğu ağır yaraladı
Hakkari kent merkezin girişinde bir araya gelen bir grup Hakkari-Van yolunu trafiğe kapattı. Saatlerce süren çatışmalarda polislerin gaz bombalarıyla saldırdığı görüldü. Birçok kişinin yaralandığı ve 5 kişinin gözaltına alındığı kent merkezinde halkın evlerine çekilmesiyle olaylar sona erdi. Protestolar sırasında bir polis aracı 14 yaşındaki Sinan Çiftçi'yi ezerek ağır yaraladı. Çiftçi, Van Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hakkari'de polislerin saldırdısıyla başlayan olaylarda 5 gösterici gözaltına alındı.yuksekovapanzer021108
HAKKÂRİ – DİHA