BAŞKAN BARZANİ: ‘’DIŞ GÜÇLERİN AJANDASI KERKÜK’TE BAŞARIYA ULAŞMAZ’’

PNA-Federal Kürdistan Bölge (FKB) başkanı Mesut Barzani, Bağdat’taki temaslarının ardından ulaştığı Kürdistan Bölgesi’nde düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, dış güçlerinin ajandasının Kerkük’te başarıya ulaşmasına hiçbir şekilde yol vermeyeceklerini söyledi.

Başkan Barzani dün yaptığı yaptığı basın açıklamasında, ‘’Dış güçlerin ajandasının Kürdistan’da başarıya ulaşmasına hiçbir şekilde yol vermeyeceğiz’’ dedi.

Başkan Barzani, ayrıca, Kerkük’teki Türkmen ve Arap kardeşlere bir mesaj verdi.

Başkan Barzani, mesajında, ‘’ Arap ve Türkmen’ler bizim kardeşlerimizdir. Kerkük’te dış güçlerin ajandasına hiçbir şekide yol vermeyiz. Onlara  gelin bizimle oturup görüşün diyoruz. Haklarını elde etmeleri için bizden daha fazla istifade ederler.’’ Dedi. Başkan Barzani, ‘’Dış güçlerin ajandasının Kerkük’te başarıya ulaşmasına hiçbir şekilde yol vermeyiz’’ dedi.

Yerel seçim yasasının meclisten geçmesinin sebebi hakkında Başkan Barzani, ‘’Hata ittifakta olduğumuz taraflarda ve Kürdistan İttifakının performansındaydı. Düşmanlarda bu boşluktan istifade ettiler.’’ Dedi

ORTA VE GÜNEYDEN ASKERİ GÜÇ GETİRİLMESİNE GEREK YOK

PNA-Bugün sabah saatlerinde Kerkük’e sürpriz bir ziyarette buluan federal Irak Savunma Bakanı Abdulqadir Muhammet El Ubeydi , Kerkük yetkilileriyle bir araya gelerek ‘’Kerkük kenti Bağdat’ta anlatıldğı gibi istikrarsız değil bu konuda güvenlik güçlerine müteşekkürüz’’ dedi.

Konuya ilişkin PNA’ya özel bir demeç veren Kerkük İl Emniyet Müdürü Cemal Tahir , bugün sabah saatlerinde savunma bakanı El Ubeydi ve bir ABD generalinin de içinde yer aldığı üstdüzey bir heyet ile Kerkük’e geldiğini belirterek burada kendileri ve diğer üstdüzey güvenlik yetkilileri ile bir araya geldiğini söyledi.

imageEl Ubeydi’nin Kerkük’ün durumunu yakından görmek amacıyla  merkezi hükümet tarafından gönderildiğini söylediğini kaydeden Tahir, savunma bakanı El Ubeydi’nin Kerkük’ün güvenlik durumundan çok memnun kaldığını ve El Ubeydi’nin ,  Kerkük’ün durumunun %100 Bağdat’ta anlatılanlarının aksine olduğunu dile getirdiğini dikkat çekti.

El Ubeydi’nin , Kerkük’ün güvenlik açısından son derece istikrarlı bir kent olduğunu belirttiğini söyleyen Tahir,  bu konuda El Ubeydi’nin ‘’ orta ve güneyden herhangi bir askeri gücün kente getirilmesine gerek olmadığını belirttiğini açıkladı.

El Ubeydi’nin Kerkük’te istikrarlı durumun ortaya çıkmasını sağlayan güvenlik güçlerine teşekkür ettiğini de söyleyen  Tahir , bakanın  daha sonra Kerkük Valisi Abdurrahman Mustafa ile bir araya geldiğini ve burdan da Kerkük İl meclisine geçerek burdaki meclis başkanı ve üyeleri ile görüştüğünü belirtti.

İl Emniyet Müdürü Tahir , ayrıca , Savunma bakanı El Ubeydi’nin bugün kentte Türkmen ve Arap gruplarla da görüştüğünü sözlerine ekledi.

0 Yorum: