KCK: AKP gerçek suçluları koruyup gizliyor

kck_murat_karayilan KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Güngören'daki saldırının arkasında 'derin güçlerin' olduğunu belirterek, AKP hükümetinin gerçek suçluları koruyup gizlediğini bildirdi.
'Bir kez daha açıkça söylüyoruz ki, Kürt özgürlük hareketinin veya ona bağlı herhangi bir birimin Güngören'de gerçekleştirilen bu saldırı ve katliam ile hiçbir ilişkisi yoktur' açıklamasını yapan KCK, AKP hükümetinin İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yalan söylediğini belirtti.
Güngören saldırısı derin güçlerin işi
KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı gündemdeki konulara ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Açıklamasında KCK, Türkiye cumhuriyetinin yaşadığı sistemsel tıkanıklığı uluslararası güçlerin de devreye girmesiyle aşmak istediğine dikkat çekti.
AKP'nin kapatılmaması ve Ergenekon davasının da, Kürdistan'da işlenen katliam ve cinayetlerin dışında tutularak sürdürülmek istenmesinin bir uzlaşma olduğunu bildiren KCK, 'Tam da bu süreçte Güngören'de bu eylem muhtemel gelişmenin boyutunu başka yöne çevirmeye dönükte olabilir. Bu saldırının gerçekleştiği zaman dikkate alındığında, bu saldırının arkasında derin güçlerin parmağı ve yönlendirmesi olduğu açıkça ortadadır. Ayrıca Kerkük saldırısıyla birlikte düşünüldüğünde Kürt halkını hedef gösterme planının bir parçası olarak pratikleştirildiği ihtimalini güçlendirmektedir' dedi.kurden pkk kurdistan kurds kurdische (1)
KCK, başta Türk basının, kimi emniyet yetkilileri ile CHP lideri Deniz Baykal'ın Güngören'deki katliamı özellikle Kürt özgürlük hareketine yüklemeye çalışmasının dikkat çekici olduğunu belirtti.
Bu katliam ile hiçbir ilişkimiz yok
KCK açıklamasında, 'AKP hükümetinin İçişleri Bakanı Beşir Atalay, sonderece pişkin bir biçimde yalan söyleyerek, hareketimize iftira atmış ve hiçbir ilişkimizin olmadığı bu olayı Kürt özgürlük hareketine yüklemek istemiştir. İçişleri bakanı bir takım senaryolarla birlikte bazı yurtsever Kürt gençlerini tutuklayarak, kendi yalanına malzeme oluşturmaya çalışmakta ve olayı Kürt halkına mal etmeye çalışmaktadır' dedi.
'Bir kez daha açıkça söylüyoruz ki, Kürt özgürlük hareketinin veya ona bağlı herhangi bir birimin Güngören'de gerçekleştirilen bu saldırı ve katliam ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bütün yurtsever, demokratik güçler ve dünya kamuoyunun bunu böyle bilmesi gerekir' diyen KCK, elinde hiçbir maddi delil bulunmamasına rağmen AKP hükümeti kendini temize çıkarmak, yapılan suçu örtbas etmek ve gerçek suçluları koruyup gizlemek amacıyla alelacele böyle bir açıklamada bulunmasının maksatlı olduğunu ifade etti.
Bu açıklama ile AKP hükümetinin Kürt halkına karşı beslediği düşmanlığın ulaştığı boyutun ortaya çıktığını ifade eden KCK, bu iddia ile tutuklanan Kürt gençlerinin de bir iftiranın kurbanı olarak seçildikleri kaydedildi.pjak-pkk-kurds
'Sistem içi uzlaşma var'
Bu saldırıdan dolayı Kürt özgürlük hareketinin suçlanmasının sistem içi bir uzlaşma olduğunu bildiren KCK açıklaması şöyle:
'AKP hükümetinin alelacele hareketimizi suçlaması gösteriyor ki, yapılan sistem içi uzlaşma Kürt halkına karşı birleşme temelinde yapılmış olup Kürdistan özgürlük hareketine dönük yeni bir saldırı dalgasının zeminini oluşturma amaçlıdır. Bu nedenle AKP hükümeti çok ikiyüzlü bir biçimde ve alçakça gerçek suçluları gizlemeye çalışmakta ve bu olayı hareketimize yüklemeye çalışmaktadır, bu aynı zamanda AKP hükümetinin Kürt halkına karşı saldırgan politikasının bir malzemesi olarak kullanacağı şimdiden bellidir. Açıkça görülüyor ki, AKP hükümeti bir kez daha geliştirdiği düşmanlık politikasıyla iktidarını pekiştirecek ve halkımızın kanı temelinde kirli amaçlarına ulaşmayı hedeflemiş bulunmaktadır.'
Çatışmalar şiddetleniyor
KCK, son günlerde artan çatışmalarada dikkat çekerek, Beytüşebbap'ta bir binbaşının komutasındaki 18 kişilik bir kontrgerilla takımının HPG güçleri tarafından tasfiye edilmesinin çatışmaların ulaştığı boyutu göstermek açısından önemli olduğunu belirtti.
Halklarımızı ve demokratik güçleri hareketimize karşı gerçekleştirilen iftiralar karşısında duyarlı olmaya çağran KCK açıklamasında şöyle denildi: 'Gerçekleşen bu eylem Kürdistan'da çatışmaların ulaştığı boyutu göstermek açısından önemlidir. Ancak Türk özel savaş hükümeti ve medyası bu eylemden hiç bahsetmemiş, sadece bu eylemde beş korucunun vurulduğunu söyleyerek yalan söylemiş ve gerçekleri çarpıtmıştır. Oysa HPG'nin bu eylemi koruculara karşı değil, bir kontra takımına karşı gerçekleştirilmiş ve bizzat üzerlerindeki 11 adet ferdi silah gerillalarca kamulaştırılmış olması bu eylemin kapsam ve içeriğini ortaya koymaktadır. Buna rağmen Türk genelkurmayının bu gerçekliği kamuoyuna açıklamamış olması bir yalandan öte, kamuoyu ve Türkiye halkına karşı yapılmış bir saygısızlıktır.PKK
Bir kez daha belirtelim ki, koruculuk Kürdü Kürde kırdırmanın, Kürt toplumsal yapısını parçalamanın ve bu parçalamayı kalıcılaştırmanın bir oyunudur. Şu veya bu nedenle korucu olma durumunda kalmış bireyler, Türk devletinin bu tehlikeli oynuna gelmemelidir. Kürt özgürlük savaşçılarının peşine düşen kontra ve kelle avcısı birliklerde ne pahasına olursa olsun kesin bir biçimde yer almamalıdırlar. Hareketimizin koruculara karşı bir özel eylem planı yoktur. Eğer böyle özel kontra birliklere katılmaz ve HPG güçlerinin üzerine gitmezlerse, kendilerine karşı hiçbir eylemin gerçekleştirilmeyeceğini bilmeleri gerekiyor. Gelinen aşamada Kürt halkına karşı oynanan bu oyunun boşa çıkarılması her Kürt yurtseverinin görevi durumundadır. Her korucu bir kez daha bu vesileyle durumu dikkatle ele almalı ve gözden geçirmelidir.'
'Ali Çekin'in cezaevinde tutulması cinayettir'
KCK, cezaevinde yaşamını yitiren 77 yaşındaki Ali Çekin'in ailesi ve yakınlarına da başsağlığı diledi.
KCK şöyle dedi: 'AKP hükümetinin Kürt özgürlük hareketine ve özgür Kürde öfkesi sadece belirtilen örnekle sınırlandırılamaz. Hergün başka yeni örnekler de yaşanmaktadır. En son yaşanan örneklerden birisi de, 77 yaşında ve ağır hasta olmasına rağmen Ali Çekin isimli yurtsever Kürt insanının tutukluluğuna devam edilmesi ve gereken tedavinin yapılmaması nedeniyle yaşamını yitirmesi de göstermektedir ki, AKP hükümeti Kürt halkına karşı düşmanlıktan başka yaptığı/yapacağı hiçbirşey yoktur. 77 yaşındaki bir insanın hasta olduğu bilinmesine rağmen gösterilen bu tutum bir cinayetten farksızdır. Bu vesileyle Ali Çekin'in ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.'
BEHDİNAN-ANF

0 Yorum: