Bush PKK'yi koruyor'

  Amerikalı muhafazakarların gazetesi Conservative Voice, ABD Başkanı George Bush’un, Mukteda el Sadr’ın milislerine gösterdiği tepkiyi terör örgütü PKK için göstermeyerek PKK’yı bir çeşit koruduğunu yazdı. Conservative Voice (Muhafazakar Ses) gazetesinde yayınlanan haberde, PKK’nın bir terör örgütü olduğu vurgulandı, İran Devrim muhafızları da Hitler’in Siyah gömlekli SS birliklerine benzetildi. Bush’un, Mukteda el Sadr’ın milislerine gösterdiği tepkiyi terör örgütü PKK ve Devrim Muhafızlarına göstermediği vurgulanan haberde, aslında Sadr’ın Irak’ın bölünmesi engellemek istediği, PKK ve Devrim Muhafızlarının ise Irak’ı bölmek istediği değerlendirmesi yapıldı. Haberde PKK’nın Kuzey Irak’tan ve Türkiye’den toprak alarak bir Kürt devleti kurmak, Devrim Muhafızlarının da Şii Irak’ın İran’a bağlanmasını sağlamak istediği ifade edildi. PKK’nın Kuzey Irak’tan Türkiye’ye saldırılar yaptığını da hatırlatan gazete, PKK’nın Kuzey Irak ve Türkiye’den toprak alarak Büyük Kürdistan kurma hayali içinde olduğunu ve buna Kerkük’ü de dahil etmek istediğini yazdı.

Dedelerimizin Mezarlarının Nerede Olduğunu Bilmek İstiyoruz!

  Kürt halkı, özgürlüğünü elde etmek için, Osmanlı’nın son dönemi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 84 yıllık tarihi boyunca, uğradığı baskı ve zulme karşı sürekli olarak direnmiştir. Bu direnişler süresince onbinlerce masum insan katledilmiş, ulusal mücadeleye katkı sunan aydınlarımız işkence tezgahlarından geçirilmiş, binlerce yurtsever Kürt insanı zindanlarda çürütülmüş, binlercesi sürgün yollarına düşürülmüştür. Yüzü aşkın ulusal önderimiz asılmıştır. Bunlardan daha vahim olarak, öldürülen yüzü aşkın ulusal ve kanaat önderimizin mezarları bile bizden gizlenmiştir. Bizler, hayatlarını ülkemizin özgürüğüne ve mutluluğuna adamış olan insanlarımızın mezarlarının nerede olduğunu bile bilmiyoruz. Örneğin, Şêx Seîd, Seyîd Riza ve Seîdê Kurdî gibi saygın Kürt ulusal ve dini önderlerinin mezarlarını ziyaret edip dua okumak veya saygı duruşunda bulunmak hakkına bile sahip değiliz. Ölülerimize dahi saygı göstermeyen bu insanlık dışı davranışı pretesto ediyoruz. Biz, aşağıda imzası olan kişiler olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Şêx Seîd, Seyîd Riza ve Seîdê Kurdî’nin naaşlarının nerede olduğuna dair gerçekçi bir açıklama yapma çağrısı yapıyoruz. Dedelerimizin mezarlarının yerini bilmek istiyoruz! İlk İmzacılar A. Melik Fırat, Ahmet Kahraman, Bayram Ayaz, Celîlê Celîl, Dewrêşê Ferho, Eskerê Boyik, Hasan Kılavuz, Kasım Fırat, Kemal Burkay, Keya İzol, M. Said Dündar, Mahmut Kılınç, Mehemed Malmîsanij, Musa Kaval, Munzur Çem, Nejdet Buldan, Osman Aydın, Recep Maraşlı, Siraç Bilgin, Şermin Bozarslan, Şivan Perwer, Yaşar Kaya, Yılmaz Çamlıbel, Ziya Acar Kampanyaya katılmak için isminizi ve "Dedelerimizin Mezarlarının Nerede Olduğunu Bilmek İstiyoruz!" kampanyasını destekliyorum yazıp komkar-merkez@web.de adresine gönderebilirsiniz. Ayrıca destek mesajlarını posta yoluyla aşağıdaki adreses posta yoluyla da gönderebilirsiniz. Adres: KOMKAR Neumarkt str 29 42103 Wuppertal Not: - Kampanya için toplanan imzalar, oluşturulan bir heyetle Avrupa Parlementosu´na iletilecektir.

İsviçre'den Kürt Gazetecilere Destek Yürüyüşü

www.kurdistan.nu 24.08.2007 tarihinde İsviçre'nin başkenti Bern'de, İran’ın Sine kentinde İran İstihbarat Servisi tarafından tutuklanarak cezaevine konan Hîva Botîmar ve Ednan Hesenpûr adlı iki Kürt gazetecisinin idam cezasına çarptırılmasını protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi. Kürdistan Demokrat Partisi-İran (KDP-İran), Komela, Rêkırav, İran Fedaileri, İran Birlik Komitesi ve İsviçre İranlı Kürtler Birlik Komitesi tarafından gerçekleştirilen yürüyüşe PSK İsviçre Birimi de katılarak destek sundular. Saat 15 de Bern'de Helvetia Platz da başlayan yürüyüşte tertip komitesi adına basın açıklamasını okuyan Kek Sirus, düşmanlarımız bir kez daha bizleri tek tek yok ederek özgürlük mücadelemizi yok etme gibi bir gaflet içersine giriyor diyerek: "İran rejimi hergün ülkemizde özgürlk isteyen seslerimizi kısmak için çalışıyor. Özgürlük isteyen onbinlerce insanımız yakalanmış, binlerce insanımız idam edilmiş. Düşmanlarımız bizleri yok ederek sesimizi kısmayı düşünüyor. Bu gidişata dur demek için bizler Kürtler olarak, ezilen mazlum halklar olarak birlik olmalıyız ve sesimizi daha fazla yükseltmeliyiz." dedi. Sık sık "İdama hayır, siyasi tutsaklara özgürlük, yaşasın Kürdistan" sloganlarının atıldığı yürüyüş Kürd ulusal marşı Ey Raqib in okunmasının ardından son buldu. Aydoğan İnal/ İsviçre