Obama’ya duyarlılık çağrısı

kongra-gel ABD’nin yeni başkanı seçilen Barack Obama, yeni kabineyi kurmak için çalışmalarına başladı.. Obama’ya mesaj gönderen KCK ve KONGRA GEL ise Kürt sorununda duyarlı olmaya çağırdı.

Karayılan ve Aydar, ABD ve Irak’ın düşmanı olmadıklarını belirterek Obama’dan Kürt sorununun demokratik çözümüne katkı sunmasını istedi. 4 Kasım’daki seçimlerde ABD Başkanlığına seçilen Barack Obama’ya gönderilen Murat Karayılan ve Zübeyir Aydar imzalı mektup şöyle:


“Sayın Barack OBAMA


ABD Devlet Başkanı
Öncelikle ABD devlet başkanlığına seçilmiş olmanızı, halkımız ve örgütümüz adına içtenlikle kutlar, yeni görevinizde size başarılar dilerken, bu seçimin dünyanın her tarafında barış, özgürlük, huzur ve refaha vesile olmasını dilleriz.
Sayın Başkan;
Seçim kampanyanız, değişim, barış, özgürlük, eşitlik, adalet gibi yüksek ahlaki değerlere dayalı söyleminiz, dünyanın her tarafında olduğu gibi halkımız tarafından da ilgi ve sempatiyle izlendi. Vurgulamış olduğunuz insanlığın bu yüksek değerleri ne yazık ki bu çağda da ülkemiz ve bölgemizde halen ayaklar altına alınmaktadır. Bu değerlere en fazla ihtiyaç duyan bir halkın, Kürt halkının birer temsilcileri olarak size yazıyoruz. Kürdistan’ın Türkiye, İran, Irak ve Suriye tarafından bölünmüşlüğü ve Irak hariç diğer parçalarda Kürt Halkının asgari haklardan da yoksun olduğu gerçeği, tarafınızdan da bilinmektedir. Saddam rejiminin ortadan kaldırılmasından sonra Irak’ta durum değişmiş ve henüz tüm sorunlar hallolmamışsa da Kürtler belli bir statüye kavuşmuşlardır. Irak’ın aksine Türkiye, İran ve Suriye de, Kürt Halkının varlığı inkar edilmekte ve en basit hak talebi şiddetle bastırılmaktadır.
Türkiye’nin bu dayanılmaz baskı ve şiddetine karşı, hareketimiz öcülüğünde 30 yılı aşkın bir süredir halkımızın özgürlük mücadelesi devam etmektedir. Biz bir özgürlük hareketiyiz, Kürt halkının her halk gibi kendi ülkesinde özgür olarak yaşamasını talep ediyoruz. Aynı zamanda Ortadoğu’da her düzeyde örnek alınabilecek, başta kadın hakları olmak üzere insan haklarını temel alan, laik-demokratik bir hareketiz. Ülkelerin sınırlarını parçalamadan, sorunun mevcut sınırlar dahilinde hak eşitliği temelinde çözümünden yanayız.
Başkan G. W. Bush döneminde hareketimiz haksız bir şekilde ‘terör listesi’ne alındı. En son olarak geçen sene Türkiye’yi memnun etmek için Sayın Bush tarafından hareketimiz ABD, Irak ve Türkiye’nin düşmanı ilan edildi. Türkiye’ye gelişmiş silahlar verildi, askeri istihbarat desteği sağlandı. Biz kimsenin düşmanı değiliz, hele hele Irak ve ABD’nin hiç değiliz. Bu güne kadar dünyanın hiçbir yerinde ABD veya ABD’lilere yönelik en ufak bir olumsuz eylemimiz olmamıştır. Biz Türkiye’yle de sorunu diyalog yoluyla barışçıl demokratik bir şekilde çözmek istiyoruz.
Sayın Başkan;
Ülkenizin Türkiye ile çok yönlü iyi ilişkileri var. Bizim için Türkiye ile ilişkilerinizi bozmanızı talep etmiyoruz. Biz sizden ilişkilerinizi devreye sokarak, bu sorunun diyalog yoluyla çözülmesine yardımcı olmanızı istiyoruz. Bu konuda biz de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Kürt sorununu çağdaş bir çözüme kavuşturan Türkiye, hem demokratikleşir, hem Ortadoğu da barış ve istikrara daha çok katkı sunabilir, hem de sizinle daha iyi bir müttefik haline gelir.
Bu vesile ile başkanlığa seçilmenizi bir kez daha kutlarken, başkanlığınız döneminde Türkiye, İran ve Suriye’deki halkımızın acı içindeki durumunu göz önüne alarak, Kürt sorunun barışçıl demokratik çözümüne katkılarınızı esirgemeyeceğiniz inancıyla saygılarımızı sunuyoruz.”


ANF/BRÜKSEL



KCK: Obama yanlış politikaları gözden geçirmeli
Koma Civaken Kurdistan (KCK) Yürütme Konseyi Başkanlığı, demokratların adayı Barack Obama’nın yeni ABD Başkanı olarak seçilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, ABD’nin başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın çeşitli alanlarında uyguladığı çözüm getirmeyen yanlış politikaları gözden geçirmesini istedi.

KCK’nin Obama’ya mesajı şöyle: “ABD’de yapılan seçimde Obama’nın kazanması, ABD’nin başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın çeşitli alanlarında uyguladığı çözüm getirmeyen yanlış politikaları gözden geçirme ve daha gerçekçi politikalara yönelme imkanı sunmaktadır. Bölgemizde başta Kürdistan, Filistin gibi halkların temel özgürlük sorunları olmak üzere, tüm halkların özgür iradesine saygı ve demokratik çözümden yana bir politik değişiklik yapılır ve bu yönde adımların atılmasına vesile olursa, insanlığın hakettiği dünya barışı için imkan sunmuş olacaktır. Özellikle bölgede Kürt halkına karşı uygulanan devletlerin terörünü destekleme değil, Kürt sorununda demokratik çözümün teşviki bölge barışı için önemli sonuçlar yaratacaktır. ABD’nin yeni yönetimi eğer böyle bir sürecin gelişmesine dönük çaba geliştirirse, mevcut değişikliğin bir anlamı ve olumlu sonuçları olacaktır.”


ANF/BEHDİNAN


KNK Obama’yı kutladı
Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), ABD’de yapılan başkanlık seçimini kazanan Barack Obama’yı seçimlerdeki zaferinden dolayı kutladı. KNK, Obama’nın seçilmesiyle, PKK’yi Amerika düşmanı olarak ilan eden politikaların değişmesi gerektiğini vurguladı. Obama’yı seçimleri kazanmasından dolayı kutlayan KNK, dün yaptığı yazılı açıklamada “umut ediyoruz ki, sayın Obama’nın da dediği gibi bu seçimler ABD, Ortadoğu ve tüm dünya için değişimin vesilesi olur” denildi.
Amerika siyasetinde Kürt sorununun çözümü konusunda Obama’nın değişiklik yapmasını umut ettiklerini ifade eden KNK, PKK’yi ABD düşmanı olarak ilan eden politikaların değişmesi gerektiğini vurguladı. Açıklama ayrıca “KNK olarak, sayın Obama’dan Güney Kürdistan’daki kazanımların korunması ve diğer tüm bölgelerde olumlu bir rol oynamasını umut ediyoruz” denildi. HABER MERKEZİ YENİ ÖZGÜR POLİTİKA