Türkiye, Irak’ı siyasi krizin eşiğine getirdi

teqin iraq010

image OSMAN: ‘’ SİYASİ OYUNLAR OYNANMAKTA KÜRTLER TEDBİRLİ OLMALI’’    

10-Aug-08 [19:45]-PNA-Kürdistan İttifak Listesinden federal Irak meclisine üye Dr. Mahmut Osman , yaklaşık bir yıldır Kürdistan Bölge yönetiminin yetkilerinin azaltılması için çeşitli girişimlerin olduğunu dikkat çekerek federal meclisin çıktığı tatilden sonra da Kürtlerin önüne bir takım engellerin konulacağı uyarısında bulundu.

PNA’ya özel konuşan Osman , geçtiğimiz 22 Temmuzda Bağdat’ta Kürt halkına karşı düzenlenen  girişimde sadece   Kürt kazanımlarının  iç düşmanlarının olmadığını burada özellikle Türkiye başta olmak üzere bölge ülkelerinin de büyük rol aldığını dikkat çekti.

Osman , Kürtlerin elde ettiği kazanımlarına karşı duran ve Kerkük ile ilgili 24.maddeyi destekleyen bütün kesimlerin birkaç defa Türkiye’yi ziyarette bulunduğunu hatırlattı.

Türkiye’nin  ülkeyi siyasi krizin eşiğine getirdiği  24.maddenin anayasaya aykırı bir şekilde meclisten geçmesinde büyük rol aldığını belirten Osman, Türkiye’nin  bu sorunun ortaya çıkmasında  da çok iyi haberdar  olduğunu söyledi.showthumb

Tatilden sonra Kürtlerin önüne yine bir takım engellerin konulacağı  uyarısında bulunan Osman , Kürtlerin burada bütün olası  gelişmelere hazırlıklı ve çok duyarlı olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Kürdistan İttifak Listesinden Federal Irak Parlamentosuna üye olan Dr.Mahmut Osman, Federal Kürdistan Bölge Başkanlığı’nın Kerkük ziyaretinin önemli olduğunu ve büyük bir yankı yarattığını söyledi. Osman, PNA’ya verdiği demeçte, Başkan Barzani’nin Kerkük ziyareti ile ilgili olarak, “Bu ziyaret çok iyi, önemli ve başarılıydı. Ancak ziyaret hazırlığı önceden iyi bir şekilde yapılması daha iyi olurdu” dedi. Osman, ziyaret zeminin daha iyi hazırlanmasının diğer tarafların (Arap ve Türkmenler) geniş bir şekilde hazır olmaları için önemli olduğunu söyledi.

Bahtiyar Mela Ahmetìn Silêmani`den bildirdiğine göre, Osman, Başkan Barzani’nin ziyaretinde kentte var olan eksiklikleri yakından gördüğünü, şuana kadar çözülmeyen tüm eksikleri inceleyeceğinden de emin olduğunu ifade etti.
Başkan Barzani’nin ziyaretinde bahsettiği konuların tümünün anayasa çerçevesinde olduğunu, bu yüzden hiç kimsenin tepkide bulunamayacağını kaydetti.

Başkan Barzani ile Yardımcısı Kosret Resul Ali ve beraberindeki üst düzey bir heyet önceki gün Kerkük’ü ziyaret etmiş ve kentteki bütün oluşumların temsilcileri ve siyasi taraflarla bir araya gelmişti.

Dr.MAHMUT OSMAN: ‘’IRAK’TAN KERKÜK’E GÜÇ KAYDIRMAK ARAPLAŞTIRMA ANLAMI TAŞIYOR’’

Kandil’den Kerkük mesajı:Sömürgeciler Kürtleri denetim altında bulundurmak için Kerkük’ü enegelliyorlar”

Türkiye, Saddam Hüseyin rejimininden sonra Kürtlerin bütün kazanımlarını azaltmak için her yolu deniyor

0 Yorum: