Devlet devleti ısırmaz ki!

image

Bahçelievler'de 23 yaşındaki Cem İnci'yi vuran polis Mustafa Atasoy'un suç dosyası oldukça kabarık çıktı. Aynı mahallede oturan tanıklar, Atasoy'un daha önce de gençleri silahla korkutarak ceplerindeki aldığını anlattı. Atasoy'a hakettiği cezanın verileceğine inanmadığını söyleyen Cem İnci'nin kardeşi ise, 'Devlet devleti ısırmaz, kime şikayet edeceksin?' dedi.

Polisin yetkilerinin arttırılmasıyla birlikte her yıl birkaç kişi polis tarafından vuruluyor. İzmir'de Baran Tursun arabayla seyir halindeyken kafasından vurularak öldürüldü. İstanbul Bahçelievler'de ise Feyzullah Ete arkadaşıyla parkta otururken, polisin kalbine attığı tekmeyle hayatını kaybetti. En son Cem İnci İstanbul Bahçelievler'de bir tartışma sonrası polis tarafından vurularak öldürüldü. Çevik Kuvvet Amirliği'nde 2 yıldır görev yapan İnci'nin katili polis Mustafa image Atasoy'un vakaları ise bununla sınırlı değil. Dosyası oldukça kabarık çıkan Atasoy, polis yasasında yapılan değişiklikle sınırları genişletilen tam bir 'yetkili polismiş.' Bahçelievler'de İnci'yi vurduktan sonra çevredekilerin yardım etmesini de engelleyen Atasoy'un mahalleliye kan kusturduğu da ortaya çıktı. Polis olmadan önce birçok suça karıştığı belirtilen Atasoy'un aynı mahalledeki bir parkta silahını gösterip gençlerden kimlik istediği, ceplerindekileri de zorla aldığı belirtildi. Atasoy'un parkta 'Ben polisim, kalkın ayağa' diyerek terör estirdiğini, parkta oturan gençlerin ceplerinde ne varsa aldığını belirten Cem İnci'nin 16 yaşındaki kardeşi C.İ, 'Devlet devleti ısırmaz, kime şikayet edeceksin?' diyerek hakkında işlem yapılacağına inanmadığını söyledi.

Mahallede oturan başka bir genç ise, polis Atasoy'un apartmanında yaşayan çocukları silahını göstererek korkuttuğunu iddia etti. Olay günü Cem İnci yaralı olarak yerde yatarken ona yardım etmeye çalışan ancak polis Atasoy ve diğer polislerce engellenen Cemal Dağlar da, 'Bırak diye yalvarıyordum ama bırakmadılar' dedi. Yaklaşık 100 metre ileride hastane, karşı sokağında sağlık ocağı bulunduğunu ancak polislerin sağlık ekiplerini de kendilerini de engellediğinin söyleyen Dağlar, 'İnci'nin katili polistir. Polis bile bile öldürdü' diye konuştu.

Cem İnci'yi sokak ortasında vuran ve çevredekilerin yardım etmesini de engelleyen polis Atasoy, adliyede de olayı çarpıttı. Bakırköy Adliyesi'nde yalan beyanlarla dolu bir ifade veren Atasoy, 'Oradan uzaklaşmaya çalıştım ancak izin vermediler. Hatta yanındaki çocuk, diğer arkadaşlarını cep telefonundan arayıp 'Gelin burada dövülecek bir pislik var dedi'' diyerek olayı iyice çarpıttı. İSTANBUL / ANF

0 Yorum: