KARASIN: GÜNEYE OSETYA’DA 2 BİNDEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ

image PNA-Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigoriy Karasin, Gürcistan’ın Güney Osetya’nın başkentine girdiği günden bu yana başlayan saldırılarda 2 binden fazla kişinin öldüğünü bildirdi.

Rus İnterfaks ajansının haberine göre Karasin, "Bu saldırıların sonucu gerçekten çok kötü. İki binden fazla insan hayatını kaybetti. Bunlar da tamamen Osetlerdi. Hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğu Rus vatandaşıydı" dedi.

Gürcü birliklerinin saldırıları sonucu Güney Osetya’nın başkenti Tshinvali ve civar köylerden 30 binden fazla insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirten Karasin, Tshinvali’de "soykırımın çok açık izleri" olduğunu savundu.

Gürcistan’ın Güney Osetya’ya yönelik saldırısının bu çatışmaya barışçıl çözüm bulma çabalarını ortadan kaldırdığını belirten Karasin, "Uluslararası topluluk, Rusya ve tüm ülkeler, durumun normal seyrine nasıl getirileceğini düşünmeli" diye konuştu.

Karasin, "Gürcistan yönetiminin sergilediği bu sorumsuzca davranış yüzünden tüm kredisini tükettiği" görüşünü dile getirdi.

'NATO, ABD ve Türkiye hazırladı'

0 Yorum: