25 tane Ergenekon daha var

image Ergenekon, mevcut sistemin sınırlarını zorladığı için tasfiye edilmeye çalışılmıştır!

Rizgarî Online/TBMM Uğur Mumcu Cinayetini Araştırma Komisyonu'nun başkanlığını yapan Ersönmez Yarbay, Türk “derin devlet” yapılanmasına yönelik ciddi bir dokundurmada bulundu… Türk “derin devlet” yapılanması içinde Ergenekon benzeri en az 25 tane gizli örgüt bulunduğunu belirten Ersönmez, Ergenekon`un ise sistemin sınırlarını zorlamaya çalıştığı için tasfiye edilmeye çalışıldığı tespitini yaptı. Zaman gazetesinin haberinde şunlar kaydedildi:”Ersönmez, Ergenokun banzeri Türkiye'deki derin devlet yapılanması içinde Ergenekon'un tek örgüt olmadığını söyledi. Yarbay, Ergenekon'un, mevcut sistemin sınırlarını zorladığı için tasfiye edildiğini ifade ederek, Türkiye'de en az 25 gizli örgüt daha bulunduğunu anlattı. Derin devlet yapılanması içinde sağcının solcuyu, solcunun sağcıyı vurduğunu, ancak iplerin bir merkezin elinde olduğunu vurgulayan Ersönmez Yarbay, Ergenekon'un bu merkezin kontrolündeki örgütlerden sadece biri olduğunu söyledi.

image Ergenekon'un bir bütünün sadece bir parçası olduğunu belirten Yarbay, "Ergenekon'dan daha büyük en azından 25 tane örgüt daha vardır. Onun gibi büyük büyük örgütler var. Ergenekon belki biraz mevcut sistemin kontrol edemeyeceği kadar faaliyetlerini yoğunlaştırmıştır. Bu yüzden tasfiye edilmeye çalışılmıştır. Mevcut sistemin sınırlarını zorlamıştır. Sistemin sınırları içinde kalsaydı, bir problem olmazdı." diye konuştu. Yarbay, demokratik sistemin tesis edilebilmesi için bu tür gizli yapılanmaların mutlaka deşifre edilmesi ve yenilerinin kurulmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Devlet içindeki yapılanmaların, 1974'te dönemin başbakanı Bülent Ecevit tarafından ilk kez dillendirildiğini anlatan Ersönmez Yarbay, "Bu iddialarla ilgili olarak ilk kez yargılama söz konusu olmuştur. Ergenekon soruşturması bu yönüyle çok önemlidir. Bunu büyük bir aşama olarak görüyorum. Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından, Türkiye'nin geleceği açısından Ergenekon iddianamesinin hazırlanması ve bu iddianamenin mahkeme önüne taşınması tarihî bir dönemeç noktasıdır." açıklamasında bulundu.

Uğur Mumcu'yu yandaşları öldürdü

Ersönmez Yarbay, Uğur Mumcu'nun kendi yandaşlarınca öldürüldüğünü ileri sürdü. Komisyonda Mumcu'nun öldürülmesiyle ilgili 26-27 farklı senaryonun tartışıldığını dile getiren Yarbay, bu senaryoların tek tek incelendiğini ama hiçbirini destekleyecek somut delillerin bulunmadığını kaydetti. Yarbay, "Ama benim kanaatim şu. Türkiye'de o dönem laik kesimler, bizzat laik kuruluşlar tarafından hedef alınmış, onların duyarlılıkları, anti-laik kesime karşı mücadelelerinin keskinlikleri artırılmak istenmiştir." dedi. Yarbay, bu cinayeti azmettirenlerin faydasını gördüğünü, 28 Şubat'ın bu girişimlerin bir sonucu olduğunu ifade ederek, "1990'larda başlatılan, Laik kesimi duyarlı hale getirip sokağa dökme projesi, 28 Şubat ile hedefine varmıştır." diye konuştu.

RO/Zilan Dersim

0 Yorum: