Sevil Erol yaşamını yitirdi

sevil_erol_cenaze KESK eski Genel Sekreteri Sevil Erol, yakalandığı pankreas kanseri sonucu yaşamını yitirdi. Erol, bugün düzenlenecek törenle memleketi Urfa'nın Siverek ilçesinde toprağa verilecek. 22 Temmuz seçimlerinde 'Bin Umut' Milletvekili Aday Adayı da olan Erol, kanser tedavisi nedeniyle adaylıktan çekilmişti. KESK Kadın Sekreteri Songül Morsümbül, Sevil Erol'un ölümünü 'En değerlimizi kaybettik' cümleleriyle özetledi.
Sevil Erol'u kaybettik
KESK eski Genel Sekreteri Sevil Erol, yakalandığı pankreas kanseri sonucu yaşamını yitirdi. Erol, bugün düzenlenecek törenle memleketi Urfa'nın Siverek ilçesinde toprağa verilecek.
Geçen yıl pankreas kanseri teşhisi konulan KESK eski Genel Sekreteri Sevil Erol'a hayata veda etti. DTP'nin 22 Temmuz seçimlerinde desteklediği 'Bin Umut' Milletvekili Aday Adayı da olan Erol, kanser tedavisi nedeniyle adaylıktan çekilmişti. Erol'un cenazesi bugün saat 12.00'de Siverek Ulucamii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Siverek Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Cenaze törenine DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, MYK üyeleri, KESK Genel Başkanı Sami Evren, Genel Sekreteri Emirali Şimşek, MYK üyeleri, sendika merkez yöneticilerinin katılması bekleniyor.sevil_erol_yasamini_yitirdi
Dostlarının Sevil Erol'u anlattı
KESK eski Genel Sekreteri Sevil Erol'un yaşamını yitirmesi sendika camiasını yasa boğdu. Sendikacılar ve dostları Erol'un özgürlük ve emek mücadelesi için büyük bir kayıp olduğunu belirtti.
KESK Kadın Kadın Sekreteri Songül Morsümbül, Sevil Erol'un ölümünden duyduğu üzüntüyü, 'En değerlimiz kaybettik' cümleleriyle özetledi. 'Kamu emekçileri Erol'un yaratımlarını unutmayacak' diyen Morsümbül, 'Erol'un çalışmalarını kadınlar olarak kaldığı yerden devam ettireceğiz ona olan bağlılığımızı ancak bu şekilde gösterebiliriz' dedi. Morsümbül Sevil Erol'un özellikle KESK bünyesinde kadınlara yönelik yaptığı çalışmaları da hatırlatarak, 'Bugün oluşturulan kadın sekreterliği arkadaşımızın önemli çabaları sonucunda oluşturuldu. Sendikal hak arayışında da önemli çalışmalara imza atmıştı. Mücadelesini mücadelemizde yaşatacağız' diye konuştu.
Sevil Erol'un emek hareketi ile özgürlük mücadelesi arasında bağı kurabilen ve emek mücadelesine katkısı olduğunu söyleyen KESK Genel Başkanı Sami Evren, 'Kadınların örgütlenmesinde katkısı olan bir arkadaşımızdı. Saf, temiz, düşündüğünü olduğu gibi söyleyen, mücadeleye inancı olan ve mücadelesi için bedel ödemeye hazırdı. Yönetim kurulu toplantılarımızda etrafına neşe saçan, bütün düşüncelere saygı duyan, uzlaşma kültürünü de iyi kavrayabilen örgütümüzün bel kemiğiydi' dedi.
'Halkların kardeşliğini yaşamda gösterdi'
Bütün KESK camiasına ve Kürtlere başsağlığı dileyen KESK eski Genel Başkanlarından Siyami Erdem de, Sevil Erol için, 'Çok erken bir ölüm oldu. Sevil Erol gerçektende çok değerli bir arkadaşımızdı. İçten, vefalı ve fedakar bir kişiliği vardı. Yaşına göre çok olgun davranıyordu. Onula beraber çalışmaktan büyük bir keyif aldım. Hiçbir zaman birbirimize zorluk çıkarmadan büyük başarılara beraber imza attık. Sevil Erol, halkların kardeşliğini yaşamda ve pratikte gösterebilen birisiydi' diye konuştu.
'Yaşamının büyük bölümünü mücadeleye verdi'
Sevil Erol'un emek ve özgürlük mücadelesine önderlik ettiğini dile getiren KESK eski Genel Sekreteri Hüseyin Ayyıldız ise, 'Yaşamının büyük bir bölümünü mücadeleye vermişti. Çok yönlü bir arkadaşımızdı. Hepimiz için çok büyük bir kayıp oldu' dedi. Ayyıldız ayrıca Sevil Erol'un kimliğiyle ve kültürüyle örnek verilebilecek bir kişiliğe sahip olduğunu belirtti.
Sevil Erol kimdir?
sevil_erol 1968 yılında Urfa'nın Siverek ilçesinde dünyaya geldi. İlköğretimi Siverek'te, Urfa'da ise Sağlık Meslek Lisesi'ni okudu. 1986 yılında hemşire olarak İstanbul'da göreve başladı. 1990 yılından itibaren kamu emekçilerinin ve Kürt emekçilerinin örgütlü mücadelesinde aktif olarak görev aldı. 1993-1996 yılları arasında 3 dönem KESK MYK ve GYK üyeliği görevinde bulundu. 1999 yılında tutuklanarak, 4 ay cezaevinde kaldı. Defalarca gözaltına alınan, çeşitli baskılara ve sürgün uygulamalarına maruz kalan Erol, 3 Kasım 2002 seçimlerinde DEHAP'dan Adana 1. sıra milletvekilli adayı oldu. 22 Temmuz 2008 seçimlerinde de 'Bin Umut' adayıydı. Ancak adaylığı kesinleştiği günlerde pankreas kanserine yakalandığı için adaylıktan kendi isteği ile çekildi. 15 aydır çeşitli hastanelerde kanser tedavisi gören Erol, önceki gece memleketi Siverek'te yaşamını yitirdi.
ANKARA - URFA / DİHA

Sevil Erol son yolculuğuna uğurlandı
Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) kurucu üyesi ve eski Genel Sekreteri Sevil Erol, urfa'nın Siverek İlçesi'nde toprağa verildi.Erol'un cenaze törenine DTP Eşbaşkanı Emine Ayna ve KESK Genel Başkanı Sami Evren'in yanı sıra binlerce kişi katıldı.
Yakalandığı pankreas kanserinden dolayı yaşamını yitiren KESK kurucu üyesi ve eski Genel Sekreteri Sevil Erol için memleketi urfa'nın Siverek İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, KESK Genel Başkanı Sami Evren, KESK Ankara, Diyarbakır, Urfa, İstanbul ve Malatya Şubeler Platformu, Yenişehir, Bağlar, Kayapınar, Ceylanpınar, Viranşehir ve Suruç belediye başkanları, İHD ve DTP Diyarbakır il yöneticileri, DTP urfa ve ilçe yöneticileri, Urfa Kültür Sanat Merkezi, DTP MYK ve PM üyeleri ile Demokratik Özgür Kadın Hareketi ( DÖKH) Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı. Sevil Erol'un yeşil, sarı, kırmızı renklerle bezenen tabutu Siverek Sulu Camii'ne getirildi. Camide dini vecibeleri yerine getirilen Erol'un cenazesi öğlen saatlerinde kılınan namazın ardından Siverek Asri Mezarlığı'na binlerce kişinin katıldığı yürüyüş ile götürüldü. Cenazenin taşındığı aracın önünde Erol'un büyük posteri kadınlar tarafından taşındı. Yürüyüş sırasında sık sık 'Biji Serok Apo', 'Jin jiyan azadi', 'Öcalan'ın yoldaşı ölümsüzdür', 'PKK halktır halk burada', 'Sayın Öcalan', 'Gençlik Apo'nun fedaisidir' sloganları atıldı. Yürüyüşte Demokratik Konfederalizm bayrakları ile 'PKK'nin 15 Ağustos atılımını selamlıyoruz' yazılı dev bir pankart açılması da dikkat çekti. Erol'un tabutu mezarlık girişinde DTP'li milletvekilleri, belediye başkanları ve kadınlar tarafından omuzlarda taşındı.
'Sendikal, Kürt özgürlük ve cins mücadelesi verdi'
Cenaze defin işlemlerinin ardından DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Erol'un mezarı başında bir konuşma yaptı. Erol'un Kürt özgürlük mücadelesi, sendikal mücadele ve cins mücadelesi verdiğini belirten Ayna, 'Bu yoldaşımızı bugün toprağa vermenin acısını ve üzüntüsünü yaşıyoruz. Erol'un mücadelesinin sonucunda bugün Siverek'te binlerce insanın katıldığı onurlu ve görkemli cenazesi mücadelemize ışık tutacaktır' dedi.
KESK Başkanı Evren: Militan bir kişiliğe sahipti
KESK Genel Başkanı Sami Evren ise Erol'un sendikal mücadelede militan bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, 'Kürt özgürlük mücadelesinde de direnişçi bir yönü vardı. Erol, bugün yine bir beyaz güvercin olarak Siverek'e uçtu. Sendikal mücadelede ve Kürt özgürlük hareketi için verdiği emek bugün halkın ona sahiplenmesi ile ortaya çıkmıştır' diye konuştu. DÖKH Merkez yöneticisi Zeynep Kaşan da şunları söyledi: 'Sevil arkadaşımız uzun yıllardır sendikal mücadele içerisinde özgür kadın ideolojisini yaymak için mücadele eden bir yoldaşımızdı. Sevil yoldaşımız ölmedi ve ölmeyecek. Bizde ant olsun ki onu verdiği mücadelemizde yaşatacağız.'
Yapılan konuşmalar sırasında duygulu anlar yaşandığı gözlendi. Çeşitli illerden onlarca kurum adına Sulu Camii'ne çelenkler gönderildi. Dış illerden cenaze töreni için Siverek'e gelen araçların plakasının trafik polisleri tarafından kayıt altına alınması da dikkat çekti.
Erol'un taziyesi için Siverek Yılmaz Güney Parkı'nda düzenlemeler yapılırken park işletmecisinin belediye tarafından işyerinin elinden alınması ile tehdit edildiği belirtildi. Bunun üzerine Erol'un taziyesinin Siverek Belediyesi 1 No'lu Taziye Evi'nde açılacağı öğrenildi.
URFA (DİHA)

0 Yorum: