BAŞKAN BARZANİ VE BUSH TELEFONLA GÖRÜŞTÜ: YEREL SEÇİM YASASI DEĞERLENDİRİLDİ

image PNA-ABD Başkanı Gorge W.Bush, Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani’yle yaptığı telefon görüşmesinde, Irak’lı tarafların yerel seçim yasası konusunda anlaşmaya varmaları temennisinde bulundu. Başkan Barzani de, Kürdistan halkının Irak daimi anayasasının göz önünde bulundurulması şartıyla, yerel seçimlerin yapılmasından yana olduğunu söyledi.

Dün akşam gerçekleşen telefon görüşmesinde Bush, başkan Barzani ile görüşmeden duyduğu memnuniyetini dile getirdikten sonra yerel seçim yasasından bahsetti ve Irak’lı bütün tarafların yasa üzerinde anlaşmaya varmaları temennisinde bulundu.

Başkan Barzani de, görüşmede, Bağdat’ta bulunmasının sebebinin Irak’taki siyasi süreçle bağlantılı olan sorunlar için uygun bir çözüm yolunun bulunamasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Başkan Barzani, görüşmede, yerel seçim yasası için bütün  çabaları sarfedeceklerini  ve Kürdistan halkının, Irak daimi anayasasının göz önünde bulundurulması şartıyla, yerel seçimlerin yapılmasından yana olduğunu söyledi.

0 Yorum: