Güngören patlamasının faili yakalanmadı!

gungorenpatlama3 Türk İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Güngören patlamasının faillerinin bulunduğuna ilişkin iddiasının gerçekleri yansıtmadığı ortaya çıktı. Patlamanın gerçek failinin yakalanmadığını belirten sanık avukatları, patlamaya ilişkin tutuklananların bombayı kendilerinin patlattığı yönünde ifade vermediğini kaydetti.
Atalay çarpıttı
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde dün yaptığı açıklamada geçen Pazar günü Güngören'de yaşanan patlamaların tüm yönleri ile aydınlatıldığını savundu. Atalay, 17 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın faillerinin yakalandığını öne sürerek saldırıdan PKK'yi sorumlu tuttu.
'Kesin tespitler ve güçlü delillerle tereddüde yer bırakılmayacak şekilde olay aydınlatılmış ve faillerin büyük bölümü yakalanmıştır' diyen Atalay, bu 'güçlü kanıtların' ne olduğu konusunda herhangi bir şey söylemedi. Ancak 'failler' olarak sunulan kişilerin hiçbirinin bombayı patlattığı için tutuklanmadıkları ortaya çıktı.
AKP'nin kapatılma davasının başladığı gün meydana gelen patlamaya ilişkin gözaltına alınanların Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra patlamanın failleri olarak yansıtılması ve PKK'nin suçlu ilan edilmesi dikkat çekti.

Medya çarpıtıyor

Haberler gerçeği yansıtmıyor
Atalay'ın yaptığı 'Patlamanın faillerini bulduk' açıklamasının ardından tutuklanan 8 sanık hakkında bugünkü gazetelerde yer alan haberlere sanık avukatlarından Hüseyin Çalışçı sert tepki gösterdi. İddiaları yalanlayan avukat, bombalı eylemi gerçekleştiren şahsın yakalanmadığını belirtti. Türk medyası Atalay'ın açıklamasından sonda 'Bombacılar yakalandı', 'Güngören bombacısı PKK'lı çıktı' şeklinde başlıklar kullandı.
Sanık avukatları, bombalı eylemi gerçekleştiren şahsın yakalanamadığını, müvekkillerinin ise bombalı eylemi gerçekleştiren kişiye yardım ve yataklıktan suçundan tutuklandığını belirtti. Sanık avukatlarından Hüseyin Çalışçı, savcılıkta müvekkillerine bombayı patlatan şahıs olduğu iddia edilen kişinin fotoğrafının gösterildiğini ve o şahsı görüp görmediklerinin sorulduğunu söyledi.image
Müvekkillerinin fotoğrafta gösterilen şahsı olay yerinde gördüğü yönünde ifade verdiğini belirten Çalışçı, şunları kaydetti: 'Müvekkillerime yöneltilen 'Fotoğraftaki şahsı evinizde sakladığınız iddia ediliyor' suçlamasını müvekkillerim reddetti. Bombayı patlatan şahsın 8 aydan bu yana polis tarafından takip edildiği belirtildi bize. Ancak şahsın ne ismi var ortada ne de kendisi. 8 aydan bu yana takipte olan birisi nasıl olurda polisin haberi olmadan bombayı patlatır. Bu soruşturma ile ilgili olarak karanlıkta kalan bir nokta. Gazete ve televizyonlarda yer alan 'Bombacı suçunu itiraf etti' şeklindeki haberler gerçeği yansıtmıyor. Çünkü tutuklanan sanıklardan hiçbiri bombayı patlattığı suçlaması ile tutuklanmadı.'
Güngören'de meydana gelen patlamaya ilişkin gerçekleştirilen soruşturma kapsamında, Hüseyin Türeli, Ziya Kıraç, Abdurrahman Oral, Şerafettin Kara, Cevat Aydın, Aydın Ağlar, Mehmet Salih Yanak ve Nusret Tebiş tutuklanmış 2 sanık ise serbest bırakılmıştı.
İSTANBUL / ANF

0 Yorum: