Bornova da bir ayda 2. işkence : Mardinli Kürt'tür Vurun ulan vurun!

nebi_demir_iskencegordu

Vurun Mardinlidir, Kürttür! 17 Haziran'da araması olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Nebi Demir adlı TOKİ işçisi, götürüldüğü Bornova Polis Karakolu nezarethanesinde 3 polisin, 'Mardinli, Kürt değil misin. İşimiz gücümüz yok, seninle mi uğraşacağız?' diyerek kendisini darp ettiğini iddia etti. Demir, sigara istediği polislerin işkencesine maruz kaldığını öne sürerek, İHD İzmir Şubesi'ne başvurdu.

Bornova Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri tarafından çıplak bir şekilde dövüldüğü ve işkence edildiği iddia edilen doktor Deniz Yazıcı olayının üzerinden tam 1 ay geçtikten sonra bu kez de TOKİ işçisi Nebi Demir, Bornova Polis Karakolu'nda işkenceye uğradı. Demir, 17 Haziran'da saat 17.00 sıralarında Bornova Metro yakınlarında kimlik kontrolünün ardından hakkında savcılığa yapılan bir şikayet nedeniyle ifadesinin alınması gerektiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözaltına alındıktan sonra Bornova Polis Karakolu'na götürülen Demir, buradan da kimliğinin sahte olabileceği ihtimali üzerine Bozyaka Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Kimlik tespitinin yapılmasının ardından sabaha karşı 03.00 sıralarında tekrar Bornova Polis Karakolu'na getirildi.

Deniz Yazıcı iskence

Bornova Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri tarafından çıplak bir şekilde dövüldüğü ve işkence edildiği iddia edilen doktor Deniz Yazıcı

Bornova Polis Karakolu'nda sabaha kadar bekletilen ve ardından Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen Demir, Bornova Polis Karakolu'nda işkenceye maruz kaldı. Demir yaşadıklarını şöyle anlattı: 'Sabah saatlerinde polislerden sigara istedim. Nöbetçi polis memuru bana 'sigara yasak' dedi. Bunun üzerine ben de yasaksa gece neden sigara verdiniz dedim. Polis memuru bu sözlerim üzerine nezarethane kapısını açtı ve ellerimi arkadan kelepçeledi. Sonra iki polis daha içeri girdi ve boğazımdan tutarak beni yere yatırdı. Yere yatırdıktan sonra da tekme tokat dövmeye başladılar. Yüzüme, sırtıma ve bacak aralarıma tekmeler attılar. Bu sırada uzun boylu şişman polis, 'Mardinli, Kürt değil misin. İşimiz gücümüz yok seninle mi uğraşacağız' diye bağırıyordu. Bir polis de içeriden, 'Mardinlidir, Kürttür, vurun' diyordu. Dayak olayının ardından savcılığa çıkarılana kadar ellerim arkadan kelepçeli bir şekilde kaldı.' Çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Demir, 19 Haziran'da İHD'de İzmir Şubesi'ne de başvurarak, hukuki yardım talebinde bulundu. Bunun üzerine İHD de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na Bornova Polis Karakolu'nda sözkonusu olayın gerçekleştiği tarihte görevli bulunan polisler hakkında dava açılması talebiyle suç duyurusunda bulundu. İZMİR - DİHA Mustafa Aydın/Gundemonline.net

1 Yorum:

Anonymous said...

Sayın blog yöneticisi bloğunuzu çok beğendik ve önemli bilgiler veriyorsunuz. Dell laptop tamiri olarak uzun süredir bloğunuzun takipçisiyiz.Başarılarınızın devamını dileriz.