DiKKAT “HOLiGAN” VAR!

turkiyede_futbol_maganda (F) SOKAKTA

Fuhuş ve Fiesta ile birlikte kitleleri uyutma aracı olarak kullanılan Futbol, Türkiye'de, kitlelerin milliyetçi duygularla motive edilerek, gerçek gündemlerden uzak tutulmasının aracı yapılıyor…

İktidar ve medya faşizmi körüklüyor

Türkiye Avrupa Kupası'nda yarı finale yükselirken, günler öncesinden başlatılan milliyetçi rüzgar her geçen gün daha da tırmandırılıyor.holigan futbol  'Çılgın Türkler', 'Türkolar' gibi nitelendirmelerle kitlelelerin motive edildiği maçlarda elde edilen galibiyetler, sokakları kana bürüyor. Türkiye'nin yarı finale yükselmesinin ardından 20'den fazla kişi yaralanırken, bir kişi faşist grup tarafından katledildi. Bundan sorumlu tutulan iktidar ve medya, yoksulluğu, temel sorunların çözümsüzlüğe terk edilmesini, turkiye holigan siyasi krizin derinleşmesini gözlerden uzak tutuyor. Basının ısrarla futbolu öne çıkarıp, skandal niteliğini taşıyan Genelkurmay'ın 'Eylem Planı'nı gizlemesi de buna örnek oluşturuyor.

Kürt yurttaşlar 'rahatsız edildi'

Ekonomik ve siyasi krizin had safhaya çıktığı Türkiye'de Başbakan Erdoğan, Hırvatistan-Türkiye maçını izlemeye gitti ve maç sonrasında galibiyet için 'Buna ihtiyacımız vardı' açıklamasını yaptı. Böylece,holigan turkey  faşizan-despotik iktidarların, kitleleri temel gündemlerden uzak tutmak ve demokratik bir sorgulama ortamını engellenmek amacıyla, Fuhuş ve Fiesta ile birlikte kullandığı Futbolun Türkiye'de nasıl ele alındığı bir kez daha ortaya çıktı. Milliyetçi-ırkçı duyguların futbolla motive edildiği Türkiye'de, galibiyet sonrası,maganda turk özellikle metropollerde birçok Kürt mahallesinde atılan 'Kıskananlar çatlasın', 'Kahrolsun PKK' gibi sloganlarla Kürt yurttaşlar hedef alınıyor.

HABER: Gundemonline

ILGILI HABER… Euro 2008: Türkler Hırvatlara ve Kürtlere saldırdı

0 Yorum: